Tidiga trädgårdsplaner

Än är det snö och slask, men vi har haft plussgrader nu i några dagar, det har droppat från taken, fåglarna har kvittrat och solen har visat sig från sin bästa sida. Det ger mig riktiga vårkänslor! 
 
Så här hemma är det trädgårdsplaner som gäller! Förra året fixade jag en "trappa" lite snabbt i vår leriga slänt och visst fungerar den, men jag visste redan när jag var klar att det inte var vad jag ville ha. Så under hösten och vintern har planerna varit många och då är det tur att photoshop finns haha!
 
Ikväll provade jag att "bygga" en trapp på olika sätt..det är verkligen inte snyggt gjort så ni får ha överseende med den snabba redigeringen, det är bara för att se på ett ungefär!
 
Så här ser det ut just nu.. 
 
Och här är en av mina idér..
 
Och här är en annan...
 
Det lutar åt det sista alternativet då det blir lättare att hålla ogräsfritt! Dock ska jag oavsett vilket av alternativen det blir lägga vanlig marksten runt om, skapa platåer där krukor kan stå samt natursten för att fylla ut. 
Denna gången ska det bli ogräsfritt och framförallt snigelfritt!! 



5 liter

Förra veckan klickade jag hem en 5 liter Ernst-vas och för någon dag sedan var den äntligen här! 
Jag har sneglat på mammis vas då hon har en exakt likadan och länge drömt om en egen. Så igår var det äntligen dags att inviga den, två paket tulpaner fick följa med mig hem från jobbet igår kväll! Så vacker, jag älskar verkligen det naturliga och enkla i Ernst tänk. 
Än en gång ligger det något "I det enkla bor det vackra"!
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Koll på posten

Något annat jag fyndat på loppis är en brevkorg, vi behövde verkligen något på skrivbordet för alla de "tillfälliga" papper som alltid ligger över hela Ns del av skrivbordet. Så sist jag var på loppis hittade jag en bra brevkorg för ynka 20 kr (Ikeas), dock tyckte jag att den hade lite fel färg och såg lite billig ut.. så med det sista ur en sprayburk som fanns kvar hemma blev den perfekt! 
 
 
 



Makeover av bloggplatsen

Igår bestämde jag mig för att göra en liten makeover där jag sitter när jag bloggar, pysslar, målar och fixar. Det har mest varit "kontor" där tidigare, inte så jättefint. Jag hade bland annat en stor trälåda med småfack där jag förvarade penslar, pennor och allt annat smått, väldigt praktiskt men det såg stökigt ut trots att det var städat.
 
Nu får pennor och penslar stå i vanliga glasburkar som jag virat lite brunt snöre runt. Även en lampa fick ta plats och en trädocka (- vet inte vad de kallas?) som jag fyndade på loppis igår för 20 kr.
 
Jag har alltid tyckt att dessa dockor är fina men lite konstiga och jag har länge haft en hatkärlek för dem. De ser ju så fint ut när de står i ateljeer bland tavlor och målarfärg på bilder, så nu har även jag en ful, fin och lite märklig docka i trä! 
 
 



Lampor och andra vackra fynd

Igår berättade jag att våra sänglampor börjat glappa och att jag var in på Ikea för att köpa nya, idag kommer lite bilder.
 
Det blev exakt samma som vi hade tidigare, bara färgen som skiljer då vi hade svarta förut. Jag ville fortsätta att ha samma modell då dessa har passat oss perfekt, de är både flexibla när det gäller ljuspunkten och de syns inte heller speciellt mycket. 
 
 
Något annat fint som numera finns i sovrummet bredvid våran tv är ett par vackra barockljusstakar, jag lyckades nämligen vinna en budgivning på Tradera för ett tag sedan!

Jag har även dessa sedan tidigare men då i en mindre modell och har länge suktat efter dessa lite större! Så gissa om jag blev glad när jag fick paret för 250 kr ink frakt, när de brukar gå för minst det dubbla i vanliga fall! 
 



Ett riktigt fynd

Idag åkte jag iväg för att handla, passade även på att besöka en loppis och sedan in på Ikea en snabbis.
 
I fyndhörnan inne på Ikea låg det två fina granrisgirlanger, jag har tittat på dem flera gånger när de varit ute i butik till ordinarie pris men har då tyckt att de varit ganska dyra (Speciellt om man behöver fler). Idag fick jag en chock när jag tog en kik på prislappen, 10 kr/st !!! Utan att tveka fick båda självklart följa med mig hem.
 
Nu återstår bara ett helt år innan man får ta fram dem.. haha!
 
 
 
Haha som vanligt skulle jag ju till Ikea av en helt annan anledning, nämligen köpa nya sänglampor då våra tidigare börjat glappa, det blev två vita lampor och lite annat, jag hittade även lite småsaker på loppisen men det får bli ett annat inlägg! 
 
Hoppas ni får en mysig kväll! 
Kramar
  

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Jul | Loppis & fynd |


Vackra koppar

Idag tänkte jag visa er ännu en vacker gåva som låg i tomtens säck. Nämligen det vackra glöggsetet som stod på min önskelista från Månses design.
 
Setet består av fyra koppar, en rusin och en mandelskål samt en skål för pepparkakor. 
De är så underbara i tunt fint porslin med vackra ord som är handmålade! Jag älskar denna stilen, underbart enkel och snygg, men bäst av allt är att de är målade hemma i den lilla staden! 
 
Månses design är en väldigt mysig butik med många saker som är ett - vill ha. Sakerna går i en naturlig och nästan lite "Ernst" känsla!
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Önskningar |


Poster med egen text

Åh jag måste bara visa vad jag klickat hem! En till poster med egen text, även denna gång blev det ett citat från Ernst! Tanken är att denna ska stå bredvid den tidigare tavlan med citatet - I det enkla bor det vackra. 
 
Jag visste att jag ville ha en till redan när jag beställde den förra, men eftersom den beställningen var den första gången jag beställde från detta företag ville jag få hem den och se den i verkligheten först.
 
 
Jag är väldigt nöjd med resultatet, den blev exakt som jag ville ha den, både med kvaliten på papper och färgen på trycket. Jag kan verkligen rekomendera detta företag om ni är sugna på att trycka upp egna posters. Sidan heter www.zazzle.se
 
Åh nu vill jag att denna ska trilla ner i vår brevlåda så att jag kan få se dem ihop på vår hallvägg! Jag tror att de kommer bli väldigt fina bredvid varandra :)

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Nytt utseende

Nu är det nytt år och därmed dags för lite nytt på bloggen med, så som ni ser har bloggen precis fått sig en liten makeover. Denna gången kör jag på en lite enklare och mer stilren design :)
 
FÖRE: 
 
EFTER:
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


I paketen från tomten..

Ikväll provar jag att blogga lite från mobilen då jag tänkte visa några saker som jag fick i julklapp i år! Vi har fått mycket fina och bra klappar, en av mina klappar visade jag er tidigare - ljusbrickan från Ernst och ikväll tänkte jag visa er två andra saker från tomten! 😀
 
Jag fick bland annat den supersnygga vattenkokaren från Eva Solo som stod på min lista till tomten! 
Nu kan den få stå framme utan att jag behöver irritera mig på den! Det har ju inte varit någon ide att ta bort den innan då jag som jag nyss berättat för er är te-beroende!  Så nu får den vara framme och den kommer bokstavligt talat gå varm här hemma haha!  😄
 
 
Något annat fint som tomten kom med från min lista står på vårt matbord! Jag äälskar den, så grymt snygg! 😍 Denna ljusstake finns på MIO för 299 kr och heter Winding! 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Stora muggar

Det är farligt att vara ledig, det är såå lätt att råka klicka hem liter saker när man inte har så mycket annat att göra.. ;)
Jag älskar te och hade sedan tidigare fyra stycken XL muggar från Indiska, jag använder dem flera gånger om dagen och är nästan så beroende att jag har svårt att dricka ur mindre muggar! På grund av detta har jag till och med en som står hemma hos familjen så jag har en där när vi kommer hem haha! ;)
Det är så mysigt att krypa ner i soffan med en stor varm mugg och bara mysa.. dessa är desutom väldigt fina och finns i massor av färger och motiv! :)
 
Så nu när jag var ledig kunde jag inte längre låta bli, det är lite för lite med enbart fyra muggar när man använder de så ofta, så denna gång klickade jag hem hela fem stycken till haha! Och motivet som lockade mig var kanske inte helt oväntat för den som känner mig, jag är väldigt svag för sjöhästar.. såå.. det blev fyra stycken med sjöhästar och en med annat motiv.
De jag hade sedan tidigare är turkosa, med lite rosa och blå motiv. Eftersom Indiska tar in dem i många olika färger och dessutom byter ut dem ganska ofta tyckte jag att detta blev en roligare kombo.. 
 
Muggarna heter som sakt XL och rymmer 7 dl, pris 99 kr/st, ni hittar de HÄR
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


I fina flaskor

För någon vecka sedan fyndade jag två skönheter, olja och vinägerflaskor från Eva Solo för inte mycket alls! De fick direkt inta köksbänken och äntligen tycker jag att det blev riktigt bra! Jag har försökt med många olika alternativ och flaskor, men aldrig blivit nöjd. Dessa är dessutom så bra då de är droppfria, helt perfekt så man slipper allt kladd på utsidan!
 
Dessutom fick det fina ljusfatet från Ernst som jag fick i julklapp agera bricka till dem, väldigt snyggt och mycket praktiskt då det är lättillgängligt när man vill använda den till ljus.
 
Jag älskar saker som har flera användningsområden! :)
 
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Loppis & fynd |


Nyår

Även nyår blev annorlunda för oss i år, men vi firade ändå hemma hos oss och vi fick en väldigt mysig kväll tillsammans med en vän till N. Vi åt och drack gott och spelade lite brädspel. 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Nyår |


Underbara julledighet

Nu var det ett tag sedan jag tittade in här, det har varit en lång välbehövd ledighet för oss och jag har fokuserat på annat än på bloggen ett tag, men bättre sent än aldrig eller hur! :) Hoppas att alla haft en jättebra ledighet och att ni njutit lika mycket som mig!
 
Vi spenderade våra lediga dagar tillsammans med de vi älskar mest uppe i den lilla staden, som vanligt. Det är alltid lika underbart att komma hem och bara vara med familjen. Denna julen var något annorlunda för oss men vi fick ändå mysiga dagar tillsammans. 
 
Min kropp behövde verkligen denna ledighet. Det har hänt så mycket den sista tiden att det var skönt att bara pusta ut och inte tänka! 
 
I år fokuserade jag på att bara vara och njuta av allt, så kameran fick mest vila denna jul. Så tyvärr blev det inte mycket bilder att visa upp här på bloggen, men några med väldigt dålig kvalite från mobilen kan jag bjuda er på! :)
 
Tänk att julen redan är förbi, det gick som vanligt alldeles för fort och här hemma är den redan nedpackad i sina lådor och påväg ut till förrådet. Nu är det ett år tills det är dags igen, men snart börjar det som är roligast av allt, all julplanering inför nästa jul! ;) 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Jul |