Spegel spegel på väggen där...

Ja nu har jag äntligen bytt ut spegeln vi haft i sovrummet! Jag har letat länge efter en spegel som passar och nu har den kommit upp! Jag älskar verkligen skillnaden från det svarta till det vita och luftiga, så nöjd! Även malmbyrån har nu fått sig en glasskiva, så att den är tåligare mot repor och smuts! Så fräscht och snyggt!! Längtar tills även golvet här inne är vitt ;)
 
Före: 
 
Efter:
 
 
 
 



Smyckestavla

Idag inhandlades några krokar och småskruv på jobbet, så nu är min smyckestavla uppe på väggen! Äntligen slipper jag halsband som trasslar sig och har nu en bra överblick över vad jag har! :)

Nu är det bara förvaring av örhängen som kvarstår... vill få upp en liten "tavla" bredvid denna, men hur jag ska lösa det har jag inte bestämt riktigt än ;)

 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | DIY | Lägenhet 4 |


Vacker klädförvaring!

Nu är min klädkammare nästan helt färdigrenoverad!  
Väggarna är omtapetserade, golvet är målat, listerna är målade och fogade, tavelhyllor för smycken och hyllor för skor är på plats, och ett drapperi som döljer det fula ventilationsröret har också kommit upp!

Nu återstår bara en tavla med krokar för halsband och en lite tavla för mina örhängen, sedan att golvet härdar färdigt, så klart (på tisdag!) Då kan jag äntligen flytta in mina små byråer till mina underkläder och SEN är allt klart! :)

Före: 
 
 
Efter: 
 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Före & Efter | Lägenhet 4 |


Våra golv blir vita!

Äntligen har jag påbörjat målningen av våra golv här hemma! Än så länge har jag hunnit med att måla klart nästan hela vardagsrummet.(3/4) Nu ska det torka i 1-2 veckor innan jag flyttar över alla saker från den omålade delen, sedan är det bara 3 svängar färg kvar på den resterande ytan (1/4) innan vårat vardagsrumsgolv är helt klart!!

Egentligen hade jag självklart velat måla hela rummet på en gång, då hade jag varit färdig nu...men då jag har mitt stora akvarium vågar vi inte lyfta ur det ur rummet då det är risk att det spricker, så det fick bli så här! Men det blir nog bra ändå! :)
 
Under tiden jag väntat på torktiden av de olika lagren på vardagsrummsgolvet har jag även hunnit med att måla om golvet i min klädkammare! Där inne är golvet nu mera helt klart! :) Jag har även hunnit med att måla listerna så nu är det bara fogningen kvar innan jag slänger upp bilder till er! :)

Här kommer lite bilder från vardagsrummet! Fler bilder kommer när jag är klart med målning! :)
 
Nu längtar jag tills jag får börja sätta lister i vardagsrummet, det kommer verkligen knyta ihop allt! :)
 
För er som undrar hur jag har gjort så har jag burit mig åt på detta viset:
1. Jag började med att dammsuga golvet riktigt noga!
2. Sedan tvättade jag av golvet noga med en helt oanvänd svabb och rent ljummet vatten (INGET MEDEL)
3. Jag sprayade ut målartvätt (Färdig i sprayflaska) och var noga med att få ut det överallt med svabben! Gnuggade ordentligt. (REN SVABB INGA ANDRA MEDEL!)
4. När målartvätten torkat dammsög jag en gång för att vara säker på att inget damm eller hår hade flugit över golvet. 
5. Sedan var det bara att börja måla! De rekomenderade mig 2 lager, men jag hade läst att det blir bäst med 3 lager så jag hade tänkt köra på enbart 3. Men då jag målade med två olika färger (Vi fick lite färg för att måla första lagren med för att dryga ut, denna tog slut efter 2a lagret) behövde jag köra hela 4 gånger för att få det riktigt fint! Jag valde att inte hälla ut färgen direkt på golvet så som många andra gör då vi har luftat golv, och jag ville kontrollera mängden (färg får alltså inte rinna ner där listerna ska vara) Jag tyckte detta var riktigt enkelt, ett färgtråg, en roller och ett skaft och det gick galant! Var noga med att tänka på att ni tar 1 plankas bredd i taget, från vägg till vägg för att få bästa resultat! Jag hade ju några gånger på mig att prova vad som blev bäst, och det var inget annat som fungerade tyvärr! 

Jobbet var absolut inte jobbigt, det gick fort att måla och man ser skillnad på en gång! Perfekt för mig med dåligt tålamod ;) Det som var jobbigast var att maskera allt som skulle maskeras och att flytta det förbannade akvariet (Ta ut allt vatten som ska sparas i ett 10tal hinkar i lägenheten, ta ut fiskar, pumpar och stenar, vi lämnade gruset i nu när vi kunde skjuta akvariet fram, men när vi ska flytta tillbaka det blir jag tvungen att ta ur precis allt för att vi ska kunna lyfta det.. det är lite bök men det blir sjukt bra! :)

Så om några veckor är det dags igen...... ;)

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Trädgårdsarbete!

Äntligen kan man vara ute och arbeta i trädgården igen, ingen tjäle i marken, varmt och skönt i luften och fåglarna kvittrar! 
 
Nu när mamma och pappa varit här har vi fått massor av hjälp, vi satte bland annat upp en spaljé vid ut/ingången i trädgården mest för att få mer insynsskydd när vi är ute men även för snyggt! Jag tror verkligen detta kommer bli kanon då klätterväxterna drar iväg och täcker denna i sommar!!
 
Efter all snö denna vinter har vår gräsmatta sjunkit och blivit något ojämn igen, så detta rättade jag till med 10 säckar plantjord, dock måste jag köpa yttligare 5 stycken för att fixa det sista + så att jag måste så nytt gräs, men när det väl är klart kommer det bli mycket snyggare!!
 
När jag ändå var igång tog jag bort alla markstenar som jag grävt ner i gräsmattan förra året då dessa gjorde gräsklippningen svår men även för att vi inte alls gillade dem. Vi tyckte helt enkelt inte att de passade där!
Sedan har jag även varit och trixat med våra kantstenarena till rabatterna, jag har dragit upp allihopa och lagt ner dem i stället för att ha dem ståendes då det såg väldigt ojämt ut innan men mestadels för att även detta gjorde gräsklippningen svår! Vi var tidigare tvugna att gå med trimmer mot alla kanter, vilket gjorde jobbet betydligt jobbigare.
 
Den största och allra bästa förrändringen är dock att jag har påbörjat innätningen av trädgården, jag har kommit fram till spaljen (från vänster sida). Svårt att se nätet, vilket är hela meningen med det! ;) Som sagt är det inte helt klart ännu, det är lite kvar innan vi kan njuta fullt ut av vår fina trädgård tillsammans med våra två älskade pälsbollar!
 
Men visst blev det snyggare nu än innan allt jobb? Det tycker åtsmintone vi!!! Ni får bortse från att det faktiskt är sommar på förebilderna och att vi kommer så gräs i år igen haha tro det eller ej ;)
 
Före: 
 
 
Efter:
 
Nu vill jag ha sooommmmmarrrr!!! <3
 



Födelsedagen!

Jag fick en riktigt mysig födelsedag igår tillsammans med min älskling och min fina vän!! Tusen tack för allt!! <3
 
 
 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt |


Födelsedags firande...

När mamma och pappa var här passade vi på att fira min födelsedag tidigare, vi åt god riscrisp tårta som mamma bakade och jag fick fina paket!
 
 
6 stycken av de vackra glas ljusstakarna jag önskat mig från Ikea låg i paketen ifrån mamma och pappa!! Så nu pryder dessa vackra föremål vår tv-bänk!!
 
Under smygfirandet fick jag även ett av de två paketen ifrån min pojke, det var sågen som jag verkligen önskat mig, som VI verkligen behöver!!  (för att bland annat sätta lister här hemma) det sista paketet från honom fick vänta till idag...för idag fyller jag ju på riktigt! ;) Vad jag fått får ni se i ett senare inlägg! ;)
 
Av Niclas moster fick vi även en häftig medelhavsväxt, nämligen en annanas planta med en söt liten annanas! Den var jättesöt!! 
 
Tack allihopa för en jättemysig dag och fina paket!! <3 
 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt |


Gultbrunt är fult..

I fredags kom mamma och pappa ner för att hälsa på oss under helgen! Vi har haft väldigt mysigt och även hunnit med att göra ganska mycket, bland annat fick vi hjälp att frakta hem nya dörrar, så nu slipper vi de 3 udda, hemska gulbruna dörrarna som vi haft i vårt hem! (De som bodde här innan bytte endast ut de två dörrarna i hallen till vita fina...?)
 
Här kommer bilder på två av de nya dörrarna, den 3e är till förrådet! :)
 
Kök till hobbyrum: 
Före
 
Efter
 
 
Vardagsrum till sovrum:
Före: 
 
Efter: (Dörrfoder och lister kommer först på plats efter att vi målat golvet!)
 
Dörrarna med tillbehör är köpta på Bauhaus!