Handtag och bilbälten

Nu när våra fönster är färdigmålade måste vi ju även byta ut alla gamla slitna beslag. Så nu åker de gamla mörkbruna plasthandtagen och vreden som hängt med sedan huset byggdes 1980 i soporna! 
 
Även persiennerna/persienntillbehören ska bytas ut till något fräschare så småningom!
 
Såhär blev det i sovrummet, köpte endast 1 uppsättning till att börja med för att se att det stämde överens!
 
Före: 
 
Efter: Tyvärr är det lite olika nyans på handtaget samt vredet som ni kanske ser på bilden nedan, men tyvärr finns det inte att få tag på i exakt samma material. Då det endast ska vara vred + handtag på 2 st fönster så får det vara så. Det är inget man lägger märke till i verkligheten om man inte tänker på det.
 
Inhandlat på Bauhaus; Handtag 99,95:-, Fönstervred 99,95:-, Fönstervredhake 79,95:-
 
 
Idag hämtade jag även ut ett lite annorlunda och roligt men dock väldigt nödvändigt packet på posten! Jag har nämligen beställt bilbältesselar till våra älskade pälsbollar.
 
När vi reser hem till våra familjer åker vi bil och vi har då alltid med oss våra älskade småttingar! Eftersom vi har en bra bit att åka kände vi att det kan vara bra att införskaffa två bilbälten till dem!
Vi har tidigare haft dem i en krocksäker mindre hundbur, men då vår Pantera är några storlekar större än vår lilla Tequila så får hon knappt plats i buren. Och eftersom Pantera helst sover igenom hela färden får Tekis i stort sett aldrig någon plats att ligga eller röra sig på.
Att ha dem lösa i bilen är inte heller någon lösning då Tequila, vår lilla mask tar sig in överallt och under allt. Hon kryper in under våra säten och vipps är hon framme vid pedalerna, vilket inte är bra och kan vara riktigt farligt! Så fast ska de sitta, och nu kommer de göra det också med dessa underbara koppel!
 
Dessa fäster man direkt i bilbälteshållaren och vipps är de skyddade, men kan ändå röra sig något och lägga sig för att sova utan problem! Helt perfekt! Damerna har testat dem, tyvärr är de inte riktigt lika glada över denna förrändring ännu då de inte riktigt förstår innebörden av att ha en konstig sele på kroppen ;)
 
 
Dessa var inte heller dyra! Jag beställde våra från Canicatt på Tradera för 89:-/st samt 20:- i frakt, mycket trevligt och hjälpsamt företag/säljare! De har även en riktig nätbutik med samma priser och den hittar du HÄR.



Våra fönsterbrädor i marmor får sig en makeover!

Jag hade egentligen tänkt bygga nya fönsterbrädor till alla fönster här i vårt hem. Men sen kom jag fram till att det inte behövdes i hobbyrum samt sovrum. Så då valde jag att måla dem och därmed sparade in massor med arbete, och tro det eller ej, men jag fick riktigt bra resultat! 
 
Så ni som säger att det inte går eller att man inte får måla marmor - tänk om! ;)
 
Före: 
 
Efter: 



Vitt badrumsfönster

Igår blev det sista fönstret färdigmålat i vårt hem, så nu blir det inte att måla fönster på ett bra tag vill jag lova! :P ÄNTLIGEN är våra fönster vita och fina, det är underbart att slippa den rödbruna hemska färgen!
 
Här kommer en förebild som togs i julas!
 
Efter: 
 



Vitt fönster i sovrummet och våra trollbarn!

Som jag skrev igår så är även sovrumsfönstret vitt och äntligen färdigt! Nu är det bara det lilla fönstret i badrummet kvar att måla 2 gånger, innan jag kan stoppa undan penseln ett tag framöver!
 
Det har även hänt lite annat i sovrummet sedan jag visade er bilder sist. 
Nu pryder ett vitt fint överkast våra sängar, detta har stått på min önskelista ett bra tag och när jag fyllde år sist fick jag det av bästa Sebbe och Angelica i födelsedagspresent! Överkastet heter AINA har jag för mig och kommer från Ikea!
Även en ny taklampa har inhandlats då vi enbart haft en provisorisk upphängning med glödlampa sedan tidigare ger den nya lampan rummet ett riktigt lyft. Vi är supernöjda med den, den är elegant och den syns, men tar ändå ingen plats i rummet då det är en plafond! 
Även vackra block-ljusstakar har inhandlats då de var på rea, endast 69:-/st för de två höga! Dessa kommer från Rusta.
 
Sen har vi ju två busiga småtjejer här hemma som alltid ska ha full uppmärksamhet och alltid vara med! Så idag när vi hade så fint ljus ifrån sovrumsfönstret passade jag på att fota den mer svårfångade bruden på några bilder! Vår lilla lurvtuss!! <3
 
Fönstret och sovrummet innan:
 
Efter: 



Pallkragar och kryddor

Nu har det äntligen blivit väder för att vara ute och jag passar på att arbeta så mycket jag kan i vår trädgård. Från och med idag och en vecka frammåt har föreningen ordnat så vi har en stor container för grovsopor på området. Så hela denna dagen har spenderats med att köra bort gammalt virke, dörrar, lister och övrigt skräp. Så nu är vår trädgård ÄNTLIGEN rensad från massor med skit. 
 
Vi har även kommit igång med trädgårdsplanerna och nu köpt hem massor och åter massor med jord, rättare sagt en kubik plantjord från jobbet (Bauhaus) sålde ut väldigt billigt i helgen, hela 7 st säckar för 95 kr, det kan ju inte bli lämpligare! Så till midsommar när familjen kommer ner blir det trädgårdsarbete, här ska minsann höjas och slätas ut vår lutande gräsmatta!
 
Som om denna dagen inte erbjudit tillräckligt mycket att göra handlade jag med mig lite kryddor hem när jag handlade lite mat, för att skapa vår lilla "köksträdgård".  Allt är nu planterat i en av våra dubbla pallkragar. I den andra som ni ser på bilden kommer vi sätta jordgubbar/smultron så småningom!
 
(Dålig bildkvalite då jag använt mobilkameran genom fönstret)
 



Målandet börjar närma sig sitt slut!

Igår tog jag tillfället i akt och målade klart både sovrumsfönstret och fönstret i vårt hobbyrum. Sovrummet får ni se en annan dag, men bilder ifrån hobbyrummet kommer här! :)
 
Före:
 
Efter: (Tätningslisterna ska bytas ut till vita, därav de brun/svarta kanterna som syns i bilden under!)
 
Taket ska målas, dörren bytas ut, listerna ska även dem bli nya, nya fönsterbrädor väntas till hela lägenhetens fönster och alla handtag ska bytas!
 
Men fönstret är åtminstone färdigt! ;)



Bockar av vardagsrummet, äntligen klart!

Idag gick jag upp tidigt för att hinna med att måla klart våra fönster här hemma. Jag hann göra klart alla fönster i vårt vardagsrum, samt grundmåla de resterande i vårt hem. Så nu saknas endast 2 stryckningar med vit färg på 3 fönster här hemma, sen är detta jobb ett minne blott!
Jag kommer dock måla ytterdörren någon gång i framtiden med samma färg, men det får vänta tills lusten infinner sig nästa gång. Nu är jag nämligen bra less på att måla, i alla fall ett tag framöver...
 
När älskling kom hem åt vi grillat innan arbetet fortsatte. Efter maten rotade han i sina gömmor och hittade lite delar så att vi även kunde få upp våra efterlängtade fönsterlampor redan ikväll, i våra nymålade underbara fönster!
 
Före: (Som vanligt är jag för ivrig för att komma ihåg att ta förebilder... jag måste verkligen bli bättre på det! Hittade åtminstone några i mitt arkiv)
 
Efter:

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Vitt, vitt och mera vitt!!

Ja som sagt, jag är dålig på att förstå innebörden av "vila" och igår var jag ganska pigg så då åkte penslarna fram igen! Gillar inte när projekt blir långdragna, det ska bli klart på en gång! :D
 
Så nu är jag äntligen klar och vi har nu vita fönster i vårt kök, och gud så fint det blev! Och vilken härlig känsla det är att känna att man gjort det HELT själv!! Nu när kvällsolen lyser in genom våra fönster får man riktigt mycket sprätt i fingrarna..... ;)
 
Så här kommer nu de riktiga före och efterbilderna, dvs. bilder ifrån innan vi började göra om i köket VS hur vi nu har det!
 
Före: Gamla, sunkiga och fruktansvärt äckliga tapeter, det var stora fettfläckar på väggarna runt om i hela köket, samt att vissa av tapeterna satt så pass löst att man kunde få in en hel hand bakom dem! Sen kan man ju även påpeka valet de förra ägarna gjorde av de gräsliga färger på tapeterna....
Alla sockel samt dörrfoder var riktigt gamla och hade gulnat, det satt även en trekantslist runt om i hela köket utanpå de vanliga listerna. Alla fönster samt altandörren var i en mörkröd/brun färg, slitet och mycket ovårdat. 
 
 
 
Efter: Nu efter några månader, mycket jobb, massor med färg, och nya lister börjar rummet få liv igen! Vi valde även att ta bort den vanliga gardinstången och få upp lameller som går från golv till tak, samt sätta upp "inbyggda" spottar i våra fönster för att få det där lilla extra. Det lönar sig att pyssla! Nu väntas byte av fönsterbrädor, samt resterande delen av köket! Men vi är på god väg!! :) Vackra orkidéer från jobbet pryder vår fönsterbänk, det är nätt och jämt att de får plats, men än så länge har de fått stå och katterna verkar inte alls för sugna på att välta ner dem ännu ;)
 
 
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Före & Efter | Kök | Lägenhet 4 |


Sista april

 
Igår invigdes vår grill trotts de starka vindarna och min "förkylning". Det blev bara jag och älskling och vi fick en riktigt mysig kväll!
 
Gud vad jag älskar sommaren och allt som hör den till, detta ska bli ett underbart år!! 
 
Hoppas även att alla ni andra fick en trevlig sista april med vänner/familj! :) Kramar

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |