Måla och måla lite till!

Nu har vi äntligen behandlat båda våra altaner. Vi har velat mycket fram och tillbaka när det gäller vad vi skulle behandla de med och vilken färg vi skulle använda. 
Valet föll på olja med pigment. Och färgen blev grå, en nyans som liknar utseendet av järnvitreol. 

Här nedan ser ni vilken färg och nyanskod vi använt! 

Det är fortfarande lite klibbigt även fast det behandlades för några dagar sedan. Men nu är de flesta möblerna ändå på plats och jag tycker att färgen blev jättebra mot våra svarta möbler !

Före: 

Efter: 



En livskamrat

För någon månad sedan anlände äntligen livskamraten till min Mimmie, nämligen Musse pigg. Mimmie fick jag i julklapp för två år sedan av familjen och jag har sedan dess letat tillhörande Musse. Dessa är egentligen flaskor för badsum och därmed ganska stora, de mäter 25 cm på höjden. Perfekt då jag inte vill ha något pluttigt på bänken till jul. 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Disney | Jul |


Rhododendron i full blom

Idag fick en vacker rhododendron flytta in i rabatten på baksidan. Jag älskar verkligen de vackra blommorna, de liknar lite blommorna på en hibiskus och det får tankarna att vandra mot medelhavet..
 
Jag trodde att det skulle bli svårt att se ut en vacker rhododendron som inte har samma färger som övriga växter i rabatten när de står i blom (Rosa), samtidigt som den inte får bli för stor. Många rhododendron blir ju upp mot 3-4 meter och ungefär lika breda!
Men när jag såg denna med sina vackra färger var valet ganska självklart. Denna kommer dessutom inte bli särskilt stor, den kommer kunna breda ut sig och ta upp den tomma platsen runt om men mer behöver den inte. Och på höjden blir den ungefär som de övriga höga växterna på bilden. Så denna är helt perfekt på denna plats, varken för stor på höjd eller bredd samtidigt som den är otroligt vacker! 
 
 
 
 



Medelhavsblogg

Nu i trädgårdstider är det många som köper olika sorters medelhavsväxter som till exempel citrusträd, fikon eller oliv. När intresset ökar för dessa underbara träd och växter ökar också behovet av kunskap och tyvärr finns det väldigt dåligt med information om hur man sköter dessa växter. 
 
Jag har under många år sökt information själv om alla desa olika växter på nätet, genom att ha frågat mig runt hos olika trädgårdshandlare och provat mig fram med vad som fungerar. Jag vet hur svårt det är att få tag på all information man vill och behöver ha och därför vill jag tipsa om en blogg jag startade för några år sedan för just medelhavsväxter där jag samlat all viktig information. Bloggen innehåller enbart information och skötselråd om just växter från medelhavet.
 
Här hittar ni till min medelhavsblogg! Lycka till med era växter! :) 
 
 
 
 



Vilsam trädgård

Nu har alla mina växter blivit utplacerade på bättre platser på altandäcket där alla visar sig ifrån sin bästa sida! 

Tänk att det redan är 2 juni! Tiden springer verkligen iväg. Det är inte långt kvar till semester och sommarplaner nu. Men innan dess tycker både jag och våra växter att solen måste skina lite oftare!