Elen - Check!

Nu har elnisse dragit och kopplat klart all el i köket, så nu har vi både vägguttag och bänkbelysning! Det känns väldigt speciellt och lyxigt nu när vi varit utan så länge haha! ;)
 
Lamporna kommer från Ikea och är dimbara i tre steg. Perfekt när man vill ha mysbelysning på kvällen och ordentlig belysning när man arbetar i köket! 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Juligt..

För någon vecka sedan hittade jag en kakburk med frozen-tema för 20 kr, självklart var den tvungen att följa med mig hem! Och var passar den bättre än på godisbordet till jul! :)
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Disney | Jul |


Alice in wonderland

Yttligare något fint som ska få pryda vårt hem i jul är denna Alice i underlandet - inspirerade ask.. 
 
Pysslade ihop den nu under kvällen, asken är ett loppisfynd för 20 kr som jag haft i många år, det röda tyget är från en tomteluva köpt på dollarstore för 10 kr, nyckeln är beställd från Aliexpress, 5 för 20 kr och en bit oblekt papper och lite lurig skrift blev en perfekt skylt.
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | DIY | Disney | Jul |


Juligt besök från Usa

Nu är de äntligen här, de har rest hela vägen ifrån Usa!! Tyvärr var de av den mindre varianten trots att jag tyckte att jag kollade så noga innan jag beställde dem.. Så letandet rätt Mimmi fortsätter! 
Men tills jag hittar henne får dessa stanna hos oss och ja vi får väl se, de kanske får stanna även då! Haha två uppsättningar är alltid bättre än en! ;)
 
De är hur söta som helst, och med hjälp av lite batteri-mutning dansar de också! Hihi jag är lycklig som ett litet barn på julafton! :D
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Disney | Jul |


Närmar sig sitt slut

I fredags ringde de från byggfirman och sa att de kunde komma på måndagen! Självklart - sa jag utan att tänka efter. Det var ju superroligt att de skulle komma så tidigt, men jag tänkte inte alls på hur mycket jobb som behövdes göras innan det gick att börja. Så med tre lediga dagar framför mig blev det att sätta igång direkt.

På den ena väggen som skulle kaklas bilade jag tidigare upp ett 6 cm brett hål från golv till tak för att kunna dra elen till andra sidan i taket. Det var därför ett ordentligt hål samt att gipset från mötande vägg blev väldigt skadad när jag gjorde detta. Så för att överhuvudtaget kunna kakla väggen var jag tvungen att få till ett snyggt och rakt hörn. 
Jag hade även bilat upp på flera andra ställen i köket för att flytta annan el så dessa var jag också tvungen att laga.

Efter många timmars trix och fix blev alla hål lagade och det var dags att lösa själva övergången där elen går i taket då denna möter kaklet. Det blev en låg "låda" för att få en diskret övergång. 
Jag var även tvungen att slipa och måla taket längs med halva köket för att få bort märkena från det tidigare inbyggda ventilationsröret.

Trots många (kändes som oändliga) timmar hann jag precis få klart det viktigaste sent under söndagskvällen för att kunna börja sätta kakel på måndagmorgonen. 
Under måndagen fick kakelgubben upp kaklet och hann även med att foga. Under gårdagen kom han tillbaka och slutförde med mjukfog, så nu är väggarna helt färdigkaklade och det blev galet snyggt! 

Efter att kaklet var på plats körde jag på med det sista för att slutföra allt. Efter några timmars jobb under både måndagen efter jobbet och i stort sett hela dagen igår kunde jag från soffan konstatera att jag ÄNTLIGEN var klar med all målning, spackling och slipning i hela köket!!!

Och nu när kakelproblemet äntlig är löst går det fort, redan i morgon kommer elnisse hit och kopplar in köksbelysningen samt sätter upp de efterlängtade vägguttagen! Så snart slipper vi använda förlängningskablar för att koka tevatten haha! ;)

Så när elnisse är klar i morgon är det bara socklar, en passbit ovanför diskmaskin, en passbit mellan ugn och micro samt kantlister på de små platsbyggdaskåpen som är kvar innan precis ALLT är helt klart i köket!! :D 
 
Vilken känsla det är att gå i köket nu, det blev verkligen superfint!! 
Ärligt talat är jag väldigt stolt över mig själv att jag hunnit med allt, och det trots jobbig förkylning! 

Ursäkta bildkvaliten, fotade med mobilen nu under kvällen.
 
Innan: 
 
Arbetet har börjat..
 
N försökte vara lite rolig och la ut denna bild på FB under arbetets gång med texten "Arga snippan" haha! 
 
Och bevis på att arbete lönar sig.. 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Earl Grey!

Nu har startskottet för julsäsongen avlossats och årets glögg från Blossa är äntligen avslöjad! 
I år kommer den i en mycket vacker flaska och med smaken Earl Grey!  
Jag tror att detta kan bli en riktig succé speciellt för oss teälskare ;) 


ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Jul |


3D visning

Självklart måste jag lägga upp en bild på soffan från 3D programmet så att ni som är nyfikna får en överblick hur det kommer se ut. 
 
Min förhoppning när vi tog bort väggen in till köket var att det skulle bli rymligare men nu när vi köpt denna blir det lite trångt ändå. Men men det kommer absolut fungera och det ska bli riktigt skönt med en stor och rymlig soffa!! 
 
Även om det ligger sjukt många timmar bakom uppbyggnaden av 3D modellen så är det ju ett "engångsjobb" som med tiden är värt varje timme!
För när man väl har sitt hem uppritat är det bara att flytta runt sina möbler och prova fram olika möbleringar, väldigt praktiskt! Något vi haft stor nytta av med detta just vid soffköpet var att vi direkt kunde se hur stor den skulle bli, vilken färg som passade oss bäst och vilka avstånd vi får över till väggar och övriga möbler. Det är verkligen guld värt att slippa flytta runt möbler i verkligheten både med tanke på kroppen och riskerna att repa golv osv. 
 
Jag ritar i SketchUp - Googles egna gratisprogram som är väldigt enkelt och smidigt att jobba med! Kan verkligen rekomenderas om ni är sugna på att rita upp ert hem! 
 
Nu längtar jag ännu mer tills leveransen kommer!!! 
 
 



Ny soffa

Nu är den nya soffan äntligen beställd! Den blir varken vit eller liten haha men nu får vi en soffa som vi förhoppningsvis använder lite mer och faktiskt vill sitta i ;)
 
Jag ville egentligen ha en vit men då vi behöver kunna ta av och tvätta klädseln hade vi inte så mycket till val. Den enda soffa de sålde under 16 000 kr som gick att tvätta klädsel i maskin på fanns i mörkgrå eller ljusgrå och då blev det en ljusgrå.
Sen tror jag att det blir lite trångt med både divan och shäslong, men vi kände att det får vara så i så fall, det är bättre att vi köper en som vi vill ha där vi båda får en varsin skön plats så att vi faktiskt använder den fullt ut! Min plats blir vid armstödet - där kan jag ha min tekopp haha :) 
 
Ca 6-8 veckors leveranstid, så i oktober blir vi med ny soffa, ska bli roligt att se hur den ser ut på plats! 
 
Soffan heter Nevada och kommer från Mio, ni hittar den HÄR. Vi gav 5 995 kr för den då det är kampanj nu.
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt |


Höst, mys och julkänslor!

3e september redan och det känns verkligen i luften att hösten är här för att stanna. Dessa dagar har jag tillbringat i soffan under en filt med en varm kopp te och tända ljus, jag älskar verkligen den här tiden! Levande ljus och mys är riktig vardagslyx! 
Och ni som känner mig vet också att när hösten faller sig på kryper min jullängtan fram betydligt mer! Så julmusiken har gått i högtalarna i några dagar nu och pysselsuget börjar komma krypandes!
 
Sedan förra julen har jag samlat på mig lite fina fat och burkar från olika loppisar som ska få pryda vårt godisbord i jul. Det är ju jättesvårt att veta hur många man behöver och hur man vill ha det så idag kunde jag inte hålla mig längre och var då tvungen att ställa upp allt för att få en överblick. Väggen bakom ska ju kaklas inom kort, men bortsett från det tycker jag att det ser bra ut! Så nu längtar jag ännu mer tills det är dags att fylla upp alla burkar och plocka fram övrigt pynt!! :) 
 
 
Något annat jag inhandlat på loppis för några dagar sedan är ett äpple i trä, i en hemsk grön färg. Självklart var tanken att göra om det redan från början, och det gjordes idag! Denna kommer göra sig bra på godisbordet tillsammans med alla fina burkar i jul. Jag tror att de flesta förstår varifrån denna idé är hämtad - Snövit :) 
 
FÖRE: 
 
EFTER: Etiketten är därimot hämtade från en annan disneyklassiker, nämligen Alice i underlandet! Tyckte att det passade väldigt bra och det gör äpplet lite mer intressant! Dessa Alice-inspirerande etiketter kommer pryda fler saker på godisbordet i jul, lägger upp mer bilder på det närmare :)
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Disney | Jul |