Malawi akvarium

 
Nu är mitt stora Malawi-kar igång och jag är såå nöjd! Jag har äntligen fått hem mina vita pärlor! Än så länge är de bara 4 st, men fler ska det bli!! :D

I akvariumet simmar just nu:
 
Ciklider
8 st Röd Zebra ( Metriaclima estherae)
8 st Golden ( Labidochromis caeruleus )
4 st Vit Golden ( White lab Nkhata Bay ) !!!!!!!!!!!
2 st Hypancistrus L 333
2 st Ancistrus



Blir mitt !

Detta fantastiska akvarium blir mitt redan på söndag tack vare min snälla farbror och hans fru! Tuuuusen tuusen tack! De har lagt ner och nu står akvariet enbart på vinden och skräpar, nu får det komma till användning hemma hos mig! Jag är SÅÅ GLAD!! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så fort att få hem ett nytt akvarium, med tanke på pengar. Men nu ska jag starta upp det, det första jag gör på söndag!! Min inspiration är mer än på topp då jag var till Uppsala med finaste Cissi idag och inhandlade fisk i mängder hos en kille med ett enormt stort fiskintresse!! Nu är mitt akvarium komplett, det är endast 1-2 påsar till av den vita sanden som behövs, sen står det där, i sin fulla prakt! :D

ETIKETTER: 2012 | Akvarium | Allmänt |


Vattenvärlden


Ytterfilter Tetratec 1200

Jag är som många andra väldigt intresserad av vattenvärlden. Hur det fungerar och vad som finns där nere i det djupa blå. När jag var yngre var min dröm att studera till marinbiolog, detta är väl fortfarande en suddig dröm i mitt bakhuvud, men jobbet kan kräva mycket resor och jag trivs bäst hemma, så det har aldrig blivit av. Men nu under senaste året har jag tagit tag i mitt intresse och åtminstone startat upp ett akvarium igen, efter flera år utan. Det är väldigt skönt och avslappnande med akvarium, men man får också pyssla och se till så att fiskar och växter trivs. Eftersom jag alltid har haft ett stort intresse för just havslivet, känner jag att detta är något som jag verkligen vill fortsätta hålla på med!

Nu är mitt intresse verkligen på topp, i akvariumet har jag nya fiskar, nytt grus, och idag blev ett nytt filter beställt, närmare bestämt ett Tetratec 1200. Detta är ett ytterfilter, som är en tidig födelsedagspresent av älskling! Jag sitter just nu hur lycklig som helst med ett stort leende på läpparna då detta filter betyder att jag nu så småning om kan utöka till ett mycket större akvarium! Idag har jag ett akvarium på 120 Liter och mitt mål är ca 400 L (Allra minst 300 L).

Nu är alltså ett nytt stort akvarium det ända som fattas innan allt är komplett och som jag skrev tidigare fyller jag snart år, och då önskar jag mest av allt bidrag till ett stort begagnat akvarium!

ETIKETTER: 2012 | Akvarium | Allmänt |


Fjärrströmbrytare

Fjärrströmbrytare - Rusta - 149 kr, NU 99 kr

Något som är mycket önskvärt men som många faktiskt inte tänker på, är att det finns fjärrströmbrytare! De flesta har säkert sätt dem men inte införskaffat sig någon/några då de kanske inte riktigt vetat vad de skulle ha dem till/eller hur dessa fungerar. Men dessa öppnar upp en rad nya möjligheter när man väl börjar tänka efter! Mottagaren är liten, och enkel att använda, så den passar i princip överallt!  

Vi har som exempel för några uttag i vårt tak här hemma, men vill ibland (tex idag när jag installerade den nya taklampan) ha ett till uttag i taket. Detta är ju självklart omöjligt när man bor i hyresrätt, så för att förverkliga en sådan idé i vårt fall var lösningen ENKEL. Jag inhandlade en fjärrströmbrytare med 3 stycken mottagare på Rusta för endast 99 kr. Sen var det bara att dra en lång sladd från taklampan ner på väggen i ett hörn till ett vanligt vägguttag, där placerade jag en av mina mottagare och vips, så kan vi styra vår nya taklampa med en liten simpel fjärrkontroll! Hur enkelt och smidigt som helst! Samma sak har vi gjort med vår belysning bakom vår tv-bänk. Det är ju jobbigt att behöva gå och sätta i en kontakt varje gång man vill använda en specefik sak och det är ju onödigt att något är igång när man faktiskt inte använder det! ,Men med en sådan här kontroll är alla sådana problem lösta! Och att dessa fungerar utmärkt till lampor som man även har i taket, hade då i alla fall inte jag tänkt på att man kunde förut! Vi kommer ha stor använding för dessa och planerar att inhandla fler, vi ska även installera spottar där dessa fjärrmottagare är kanonbra, då vi inte har några uttag där dessa ska sitta!

ETIKETTER: 2012 | Allmänt |


Viktig belysning

Taklampa 365+ BRASA från Ikea. (Inte den bästa bildkvalitén då jag fotade i mörker och bara hade nya lampan tänd, men annars syns det inte att den lyser på bilden!)

Jag Installerade ikväll min julklapp, tak-bordslampan helt på egen hand! Jag gjorde allt själv, från att skala kabel, skarva, förlänga kabel och sätta upp, I did it!

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Lägenhet 2 | Vardagsrum |


Flytt

Jaha, nu har jag flyttat och startat ett helt nytt "blogg-liv". Jag hoppas att ni som är intresserade av att följa mig även hittar hit! Varför jag slutat med min förra blogg, beror på många olika saker, som jag tyvärr inte vill/kan ta upp här. Nu ska det i vilket fall som helst bli skönt att få börja om, helt från början, samtidigt som det självklart känns lite v-modigt att lämna allt det gamla bakom sig!

Välkommen till en blogg om mig, design och massor av inredning!

ETIKETTER: 2012 | Allmänt |