Disneys figurer flyttar in!

Jag var nyligen iväg och hämtade ut ett paket, något som jag väntat med spänning på! Nämligen Lumiere, ljusstaken från Disneys "Skönheten & odjuret"! Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur välgjord den faktiskt var, jag är sjukt nöjd! 
Mrs Potts och Chip även dom ifrån "Skönheten & odjuret" köpt tidigare i år. Dessa är också oerhört välgjorda och riktigt fina!
Måste säga att Mrs Potts & Chip tillsammans med Lumiere bidrar med extra mycket "Disney magi", jag kan bara föreställa mig hur vackert det kommer bli när alla andra julsaker kommer på plats! Nu längtar jag om möjligt ÄNNU mer efter juletiden!  Men fram tills att det är dags att börja pynta får dessa skönheter flytta in i julskåpet, för än så länge är det ju tyvärr någon månad kvar.. men snart så!! :D
 
 
 
Alla tre köpta på Ebay :)
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Disney | Jul |


För mig är julen årets höjdpunkt!

Ja jag vet att visa säkert tycker det är jobbigt med mitt tjat om jul, men tyvärr lär ni få stå ut med detta tjat fram till den 24/12 ;)
 
Jag gick tyvärr miste om julen som barn och kanske är det därför jag är som galen i den idag? Jag kan helt ärligt säga att det inte finns någon annan tid på året som jag längtar mer till!
 
Detta år har varit riktigt beroende framkallande då jag har så mycket planer och roliga ideér inför julen att jag snart spricker, så det är tur för mig att hösten är nära hihi ;) 
Butiker runt om i landet börjar släppa sina julkollektioner, de första jultidningarna kommer strax ut i butikerna och kylan kryper sig på!!!
 
Jag skulle vilja ha en riktigt Amerikansk jul, mycket julpynt, stämning och massor av belysning, åtminstone inomhus ;)
 
Efter att ha kikat runt på nätet och läst lite julbloggar är längtan ännu större...
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Jul |


Det börjar synas vad det är!

Nu är jag en bra bit påväg, men tyvärr är det fortfarande väldigt mycket kvar innan min Clocksworth från Disney´s "Skönheten & Odjuret" är klar! 

 

Den är just nu endast slarvigt målad, dels för att kunna visa bilder men även för att jag är så nyfiken på hur slutresultatet kommer bli! När alla delar kommit på plats kommer allt målas in och då målas om som det ska se ut! :)

 

Det som jag inte hunnit få dit ännu är lodet innuti "magen", bröstutsmyckningen, guldkanter vid avslut på "benen", armar, visare, och "näsa", så det är en hel del kvar, men jag är nöjd och det allra roligaste med detta är att jag byggt in ett riktigt urverk, så han kommer då även fungera som klocka på riktigt! :)

 

Jag har använt mig av det som funnits hemma, än så länge pappkartong, tejp, lim, spackel, slaktad klocka, lera och acrylfärg! 

 

För er som inte redan vet det så är detta en sak som kommer få infinna sig hos oss under juletiden, då det är Disney som tema hemma hos oss numera! Och vad är inte roligare att ha än saker man gjort själv hihi! ;)

 

 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | DIY | Disney | Jul |


Julen har anlänt till Ullared!

Åh gissa om jag känner extra jullängtan när jag ser hur butikerna runt om i landet smyger in julen redan! Just nu är det Ullared som glänser med julskyltningen!
 
 
Jag och kompisen planerar att åka någon gång innan jul och kika igenom deras enorma sortiment! Just nu har jag lite svårt att gå och det klingar inte direkt med Ullared haha, men så fort jag mår bra igen, då är det dags!! :)
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Jul |


Mängder med idéer!

Jag är sjukskriven nu pga att min kropp inte mår så bra för tillfället. Detta betyder att jag har massor med dötid att slå ihjäl på dagarna, vilket jag i början trodde skulle bli outhärdligt! Jag är liksom inte van att behöva sitta stilla..

Men nejdå, att behöva vara hemma och sitta stilla är inte så tråkigt ändå, åtminstone inte när man har så sjukt mycket pysselidéer att genomföra! Nu har jag ju verkligen tiden till att prova alla pyssel som kräver stillasittande!

 

Jag kunde inte välja vad jag skulle börja med, så jag började med allt samtidigt i stället haha! Så nu har jag alltid något att pyssla med, även om något ligger på tork haha ;)

 

Mina projekt just nu är..

 

Disneyjulstaden -
Terrängen börjar ta form, och ännu ett hus är i stort sett klart!

 

 
 
Disneyskulptur, Clocksworth från skönheten och odjuret -
Byggt stomme i kartong och sedan spacklat utsidan för att få den slät. Ansikte har jag även gjort i lera för att få den att se mer levande ut! Figuren kommer även bli en fungerande klocka när den är klar.
 
 
 
Disneyjultavla, 7 dvärgarna -
Målat yttligare 6 timmar, nu börjar det likna något!
 
 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | DIY | Disney | Disneystad | Jul | Skissa & måla |


Obeskrivlig jullängtan!

Ja ni får tycka att jag är hur konstig ni vill, men jag läääängtar till julen och allt som hör till mer och mer för varje dag nu!
I mitt huvud går det endast jultankar, hur jag ska pynta osv.. idag har jag suttit och kikat lite julbloggar och gissa om jag blev glad när jag kom in på en blogg och läste att världens bästa julkalender bilr film och har biopremiär redan 14 november?!! Det är alltså tjuvarnas jul det handlar om, blir ett måste i vinter! Så mysigt, nu längtar jag ännu mer!!
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Jul |


Uppdaterad!

Minns ni tavlan jag målade innan jul på puff och tomtarna? Jag blev aldrig helt nöjd med den, så jag valde att göra om den något, det var bakgrunden som fick sig en makeover på grund av att den blev lite "hafsig" och inte alls arbetad på samma sätt som resten av tavlan.
 
Jag tycker att det blev mycket bättre med en mörk och ganska neutral bakgrund så att ljuslågorna träder fram bättre och ger målningen liv. Samtidigt som det känns bättre att göra enfärgade bakgrunder då det knyter ihop temat på tavlorna lite mer! 
 
Före: 
 
Efter: 
 
 



Lilla uteplatsen fortsätter växa!

En vacker loungegrupp får nu ta plats även på vår lilla altan, och plötsligt ser även denna sida av huset mycket inbjudande ut! :)
 
Nu är det bara ett lite mindre matbord och sedan belysning som fattas, sen är vi helt klara här ute!
 
 



Disneys egna julstad!

Ett av mina pågående projekt just nu är en Disney-julstad. Ja ni läste rätt, Julstad redan nu i juli-augusti! Men eftersom det tar lång tid att pyssla ihop till en hel stad med alla funktioner som det är tänkt såg jag till att börja redan för några veckor sedan.
Det ska byggas många fler hus, en frusen bäck/å, stenmurar, ett litet torg, en stor julgran i mitten av staden, belysning i alla hus samt i gatulycktor.. osv...Så trots att jag nu varit ute i "så god tid" kommer jag nog ändå inte hinna klart med allt till denna jul, men det är lite det som är tjusningen med detta projekt, jag vill att det ska växa fram lite för varje år som går! Men självklart ska det vara så pass klart att det åtminstone kan stå framme till denna jul i alla fall! :)
 
Målet med min julstad är att skapa en mysig och magisk disney-julkänsla! Planen är att det ska ta lite tid att titta på allt och hitta alla figurer, det ska nästan vara så att man upptäcker något nytt varje gång man sätter sig ner för att titta in i byn.. och då när allt ljus kommer på plats kommer även det där magiska in.. pricken över i:et skulle självfallet vara att installera disneys egna jullåtar.. något jag funderar på och hoppas att vi kan genomföra! 
 
Men än så länge har jag endast hunnit med detta...
 
Ett litet rött hus med vita knutar och en vitputsad kyrka, i kyrkan bor passande nog Quasimodo - ringaren ifrån Notre dame! I kyrkan saknas den lilla klockan i klocktornet, samt urverket som ska sitta framme på kyrkan ovanför dörren, dessa ska på plats inom kort!
 
FÖRE:
En av invånarna i byn är självklart julikonen, Kalle anka! Men då Kalle anka i kinderäggsstorlek endast går att få tag på iklädd fotbollskläder blev jag tvungen att gå honom en mer passande makeover....
 
EFTER:
Alla mins väl Kalle anka ifrån Kalle ankas jul där han plumsar ut i snön för att hugga en gran? Här är det uppställt och en gran har han minsann fått tag i också! Nu är det bara all snö, fotspår och en liten piff och puff som saknas! 
 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | DIY | Disney | Disneystad | Före & Efter | Jul |


Framsidan klar!

Nu har det varit färdigt i vår trädgård i snart 2 månader, men jag har ju glömt att visa er hur det blev!

Före:
Från att ha varit en mossig/ gropig/ gul gräsmatta, med en liten ojämn gång av marksten som löpte fram emot en liten stenklädd uteplats, som oftast bestod mer av mossa & ogräs än av sten..
 
 
Efter: 
Till detta, två månader och mycket jobb senare! Nu har vi en stor altan och en vacker trädgård, allt känns så mycket större, och nu kan man gå ut i strumpor, utan att bli smuttsig! ;)