Prydnadskuddar i svart och vitt

I höst är det verkligen inne med svart/vita motiv på prydnadskuddar och man finner dem med olika motiv lite överallt! Jag älskar verkligen dessa grafiska snygga kuddar och har därför samlat några av mina favoriter här nedan! 
 
Storfavoriten i år är ändå kudden nedan med kartmotiv. Den är riktigt läcker, jag är svag för skarpa kontraster!
 
Kudde med värdskarta som motiv är helt klart min stora favorit! Denna finner ni på Jysk och den kostar 149:-/st eller 2 för 229:-
 

Kudde med streckkodsmotiv är också en av mina personliga favoriter som gärna skulle få bo i vår soffa! Denna finns att få tag på hos Jysk och kostar just nu 89:-/st (Ord. 149:-)
 
Kudde med Ekorremotiv från Jysk 119:-/st eller 2 för 179:-
 
 
 
 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Önskningar |


Vår mitt i hösten

Med citronträd i hemmet kan man få vår året om! Här hemma blommar mitt citronträd förfullt just nu! Dess grenar pryds av fina gröna citroner och vackra stora vita blommor! 
 



3D Förhandsvisning i vårt hem - Sovrum

Och här kommer en visning av vårt blivande sovrum!
 
Som ni ser kommer vi nu ha plats för en riktig sminkhörna, det blir så mycket roligare och enklare att göra sig ordning med ett eget hörn, där man alltid kan ha sina saker lättillgängliga. Bordet innehåller nämligen en lång låda med småfack, så allt smink och alla smycken får sin egen plats! Me like! 
 
 

Innan våra förändringar såg det ut såhär, längst till vänster (bredvid vardagsrummet) på bilden nedan! : 
 
Jag ÄLSKAR verkligen att arbeta i 3D. Tack vare detta program vet vi vad som får plats i vårt nya hem och vad vi måste göra oss av med!

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Lägenhet 4 | Rita i 3D | Sovrum |


3D Förhandsvisning i vårt hem - Vardagsrum

Då var det ett tag sedan jag bloggade igen, men här kommer en liten förhandsvisning på hur vårt nya vardagsrum ska/kommer se ut!
 
Vi är så nöjda att vi ÄNTLIGEN kommit fram till en möbleringslösning som fungerar i detta rum, då detta var något svårmöblerat pga dörrar, fönster och stora ytor. Men nu är vi båda två nöjda och ser såå mycket fram emot att flytta in!! 
 
 
Som det var före, innan jag/vi gjort förändringar: Det stora rummet längst till höger. 



3D Förhandsvisning i vårt hem - Hobbyrum

Jag har lite för mycket tid över nu på dagarna igen, sitter därför och drömmer mig bort i det underbara programmet SketchUp!
För ett tag sedan visade jag vårt nya hem i 3D, helt utan förändringar eller möbler! Nu har jag börjat "möbler, tapetsera och bytt golv" med hjälp av detta underbara program!
 
Först ut är vårt blivande hobbyrum/kontor. Vi känner båda två att vi vill strukturera upp det bättre än vad våra tidigare hobbyrum varit, så att rummet blir luftigt men samtidigt praktiskt. Vi vill få in allt vi behöver, men ändå kunna vara där utan att få panik. Så nu har jag testat lite olika lösningar och vi har tillsammans kommit fram till att detta måste vara den bästa lösningen för oss! 
 
Så vi vill ha det:
 
Som det var: Rummet längst till vänster i bilden nedan!
 
 
Jag äääääälskar verkligen 3D. Det är så roligt att jobba med och det är så praktiskt att kunna planera i tid. Då vet man vad man ska ha kvar och vad man kan sälja av! Perfekt! :)

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Hobbyrum | Lägenhet 4 | Rita i 3D |


Årets glögg och jullängtan!

Ni får gärna tycka att jag både är knäpp och heltokig, men jag måste bara säga att jag faktiskt längtar till juletider!! Jag saknar de mysiga mörka kvällarna med massor av ljus, varma filtar, allt fint julpynt som pryder alla våra hem och vackert lysande stjärnor i alla husens fönster! Jag älskar verkligen sommar, men tyvärr försvinner den ju alltid någon gång varje år och övergår i höst..Jag skippar hellre hösten och övergår mer än gärna direkt i julmys och jultänkande! Juletider är enligt mig det enda positiva med vinter och snö. Så varför inte längta efter det fina i det lite mer trista? 
 
Blossa har äntligen avslöjat årets glögg och i år blev det, Yuzu Ingefära! 
 
"En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet." www.blossa.se
 

 
Att börja dricka glögg redan nu, är till och med liite för tidigt för lilla mig. Men att köpa på sig en flaska när de nu säljs i butik och njuta av dess urläckra utseende fram tills det är dags är ju inte helt fel? 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Jul |


Vinn en underbar Barcelonafåtölj!

 
Just nu har Lifequality productshttp://www.lifequalityproducts.se/ ) en tävling där man kan vara med och tävla om en barcelonafåtölj! Jag är självklart med och provar min tur då jag verkligen vill ha en av dessa i vårt hem!! :)

ETIKETTER: 2012 | Allmänt |


Vår egna 3a, 94 kvm i 3D vy!

Jag har åkt på en rejäl förkylning, så jag har varit hemma från jobbet nu i några dagar. Eftersom jag inte mår så bra har jag inte orkat göra så mycket "nyttigt" här hemma, jag har därför spenderat mycket tid vid datorn dessa dagar.
Jag påbörjade därför en 3D ritning av vårt blivande hem, jag längtar verkligen supermycket efter den planerade flytten som sker den 1 november! 3D ritningen har korrekta mått så det gör det enkelt att möblera och prova alla roliga idéer! Det är mycket vi kommer vilja förrändra, men idag får ni nöja er med att se hur det ser ut innan jag lagt mig i! ;) 
 
Framsida, med liten plattsatt uteplats!
 
Här vid den röda pilen kommer man in i en lång beigefärgad hall med lila små blommor. Till höger har ni det moderna badrummet i svart/vitt. Ovanför badrummet finner ni hemmets minsta klädkammare. I mitten av bilden har ni det långa köket med blåtappetserade väggar samt vita skåpsluckor. Längst till vänster har ni vårt blivande hobbyrum som idag även går i ljusblått. Samt ännu en klädkammare! (Den bruna golvfärgen i hall, kök och hobbyrum ska föreställa valnöt) 
 
 
Fortsätter man rakt fram i hallen kommer man till vårt stora vita vardagsrum med ekfärgat golv. Längst till vänster finner vi vårt blivande sovrum som idag bokfärgat golv och en gräslig turkosblå fondvägg med vita blommor. 
 
 
Går man ut genom altandörren i vardagsrummet kommer man ut i hemmets stora trädgård. Här finner vi en stor uteplats av betongplattor samt äppelträd och ett litet land. 
 
 
En liten överblick över hela huset, samt trädgård!
 
 
 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Lägenhet 4 | Rita i 3D |


Hemgjord lampfot



Jag blev så inspirerad av Kartells bordslampor att jag bara var tvungen att prova att göra en liknande själv! Jag ritade därför upp en mall till en lampfot, bad min snälla granne om hjälp och vipps fick jag den utsågad! Och idag har det inhandlats lampskärm på Ikea! Skärmen ska dock spraymålas blankt-svart sedan för att efterlikna originalet så mycket som möjligt! Jag älskar min EGEN lampa!
 
Originalet, från Kartell har ni här; 
Lånad bild
 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | DIY |