Stenmurar

Idag sken solen och termometern stod på 7 grader, så med vårkänslor i hela kroppen bestämde jag mig för att gå ut och plocka lite i trädgården! 
Jag bar lite sten och påbörjade en av våra stenmurar på framsidan. Vi ska nämligen göra en japan-inspirerad trädgård, likt den vi hade i lägenheten men nu på hela framsidan av vårt hus. Det kommer bli mycket sten, stengångar och upphöjda bäddar där vi kommer ha planteringar, jag vill även få in vattenblänk och självklart någon buddha!
 
Så idag gick alltså startskottet och såhär långt kom jag, inte speciellt långt i det hela, men ändå en bit på väg! Längtar galet mycket till lite mer plusgrader, så att jag kan få köpa hem lite växter och börja plantera! Men först vankas ännu mera stenletning och bärande, det blir några kilo efter ett tag. Stenarna ser mindre ut på bild än i verkligheten haha. 
Det är tur att vår tomt innehåller väldigt mycket sten, så eftersom vi ändå skulle behöva ta bort mycket av stenen från vår blivande gräsmatta, är det perfekt att den kommer till användning på framsidan i stället!
 
 



Mattor på plats och lampor i köket

I helgen som var fick vi äntligen de sista mattorna under soffan på plats och jag är så nöjd! 
 
 
Jag har varit lite osäker kring vad jag viljat ha för lampor i köket över köksbänken. Att jag ville ha enkla, tunna lamphållare med textilsladd var jag säker på, jag trodde att jag var säker på att jag ville ha svart, för att få det att bli en snygg detalj mot det vita. Dock blev jag väldigt osäker när jag väl köpt svarta hållare med svart sladd, då jag tänkte att det kanske skulle poppa för mycket? Men vitt hade inte varit bra, då det hade smält in för mycket och grått tror jag inte heller att jag skulle gilla. Så idag provade vi köra på svart ändå, när vi hade det hemma och jag tror minsann att det funkar! 
 
Nu ska vi bara få hem de glödlampor som vi tänkt ha. Jag har nämligen varit tvungen att beställa lampor, då jag vill ha spotlightlampor, men vi vill ha LED och inte halogen och de spotlight vi hittat överallt med E27 sockel är alla halogen. Så nu inväntar vi dessa för att få se om min plan blir så bra som jag tänkt! 
Tanken är att jag vill ha så smala och små lampor som möjligt, men med en spotlight för att ge ett stramare intryck! 
Så nu längtar jag lite extra efter att få hämta ut dem! 
 
Som ni ser på bilden så har vi väldigt stora och klumpiga lampor i just nu, då vi inte hade några andra hemma för tillfället, så dessa ska alltså inte vara där sen!
Sen så ser ni som är uppmärksamma att sladdarna hänger otroligt snyggt och det är just för att vi vill se att det blir så bra som vi tänkt innan vi lägger ner för mycket tid och arbete på att fästa kabelkanaler i taket, som vi kanske då får ta bort. 
 
 
Så fortsättning följer när vi fått hem lamporna och bestämt oss för hur vi ska göra! 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Kök | Vardagsrum | Vårt hus |


Hallbänk och hatthylla

Igår påbörjade jag en bänk till hallen, och idag satte jag de sista delarna på plats! Nu ska den bara slipas ordentligt och sedan betsas/ målas/ vaxas innan den är helt klar, så fortsättning följer! 
 
 
Jag hann även skruva upp en hatthylla med krokar i tvättstugan, som jag fyndat på loppis för 50 kr! Nu saknas en sittbänk med förvaring av skor där under och skolådor monterade i sidan på garderoben i bild till vänster!
 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | DIY | Tvättstuga | Vardagsrum | Vårt hus |


Spottar och torka tvätt

Efter att vi blev ensamma efter att Sebbe och Angelica åkte hem, har vi under de sista lediga dagarna försökt fixa ordning lite mer här hemma. 
 
Vi har bestämt att vi kommer sätta in spotlights i de flesta fönstersmygar så småning om, men under tiden satte jag upp de självhäftande spottarna från Ikea, som vi hade i lägenheten tidigare. Så nu har vi åtminstone snygg fönsterbelysning under tiden! Vi har däremot inte gjort så mycket åt kablarna, mer än att dra dem på någon spik och har sedan låtit de hänga bakom gardinerna. Vi vill nämligen inte klistra kabelkanaler på tapeterna så att det blir fula märken när vi sedan tar bort allt, den dagen då det ska göras ordentligt! 
Men vill man så går det självklart att lösa på ett snyggt och diskret sätt med kabelkanaler också, så hade vi i lägenheten innan :) 
 
 
I tvättstugan beslutade jag mig äntligen för att göra något åt vårt tvättproblem, så nu har vi äntligen torkställningar där inne, så vi har någonstans att hänga vår tvätt! 
 
Ställningen är från Lundbergs och går att vika upp när man behöver den! Den är inte heller speciellt dyr, så vi är mer än nöjda då vi blev tvugna att ha en lösning på skenor, på grund av att vi inte kan skruva var som helst i väggen då det är vatten och eldragningar där. 
 



Wall-E

 
Låt mig presentera vår nya familjemedlem, Wall-E är hans namn! Han gör sitt jobb ypperligt, grymt mycket bättre än den första vi beställde! Denna är en I robot romba 980 och vilken skillnad, denna städar hela huset utan problem! 
 
Vi har inte rört dammsugaren på flera dagar och hemmet ser perfekt ut! Kan tillägga att vi i vanliga fall måste dammsuga varje dag för att det inte ska se fruktansvärt ut, och nu är det som sagt rent och snyggt överallt! 
 
Behöver jag skriva att vi är sjukt nöjda? Värd varje krona det blev extra! 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt |