Loppis och påskpynt!

I morse fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra en liten utflykt till Motala och åka på loppisturné! Jag fyndade faktiskt riktigt mycket och är så nöjd! 
 
Bland annat denna fina trälåda fick följa med mig hem, för ynka 150 kr! 
 
 
Och när jag gick runt på en av loppisarna, stod plötsligt en sådan barstol som vi behövde framför mig. För ynka 70 kr blev den min, så gissa om jag blev nöjd! Nu har vi alla stolar och det blev så bra! (Som ni ser har vi inte kommit längre med ön, vi inväntar fortfarande täcksidor och elektriker innan jag kan fortsätta) 
 
 
Påsken nalkas och jag har fixat i ordning en liten "påskbricka" som får stå på köksön. Jag är inte så mycket för påskdekorationer annars, men ett litet arrangemang fick det bli i alla fall! 
 
 
Glad påsk på er alla! 



Längtar efter att få börja vara ute!

Här hemma odlas det för fullt just nu, och tro det eller ej det är inte jag som odlar, det är min kära man. Han odlar gurka, chili, tomtater, meloner m.m och nu har de växt ur hans lilla växthus som står i tvättstugan för tillfället, så i väntan på varmare väder har de fått flytta ut till alla husets fönster. 
Våra grannar lär tro att vi försöker kontakta utomjordingar med hans lampanordningar! Det lyser dygnet runt och nu har han dessutom fått upp den största lysrörsrampen han hittat på vårt skrivbord. Jag var dessutom alldeles för snäll och hjälpte honom att bygga ihop en gräslig ställning till lampan haha. Så nu står den där, och lyser på växterna från sidan, dvs, rakt ut genom fönstret riktad mot våra grannar haha! 
 
Kan inte säga att det är superpopulärt att ha alla dessa hemska lampor, fula krukor osv i alla fönster då det ser extremt tråkigt ut överallt. Jag vill så gärna städa bort allt nuu, men snart så, slipper vi det förhoppningsvis inomhus i alla fall! ;) 
 
 
Jag kan säga att jag talar för oss båda när jag säger att vi längtar tills det blir varmare ute, vi är så sugna på att börja fixa på tomten! 
Bredvid huset på ena kortsidan kommer vi göra en ordentlig köksträdgård. Så nu har vi som ni ser här nedan inhandlat pallkragar. Jag passade på när Rusta sålda ut för 99 kr/st! Nu är planen att vi ska lägga ut markduk, måla pallkragarna svart och klä insidan med plast innan vi fyller upp dem och kan börja odla när vädret tillåter!
Runt om dem är planen att ha kvar singel, så vi kommer fylla upp med det runt om lådorna och även lägga marksten mellan dem, så att det är lätt att komma åt och rensa ordentligt när det behövs! 
 
Vi vill även ha någon liten cafégrupp här mot husväggen, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha. Så vi väntar med det tills det dyker upp något som faller mig i smaken. 
 
 
På baksidan av huset gick det fort innan grävmaskinisten som var här tidigare fick ge upp. Han lyckades inte mosa de stora frusna jordklumparna för att fördela ut alla massor, så han kommer tillbaka när det blir lite mer lättgrävt! Just nu ser det ut som att någon lagt en bomb bakom garaget! 
 
 
Och sist men inte minst så är vi i full planering inför kommande altanbygge. Tanken är att altanen ska gå längs med hela huset och ut i vinkel vid garaget. Längtar tills vi kan sitta här ute i solen och njuta av vår tomt och vårt hus på riktigt!
 
 
Så som ni märker längtar vi väldigt mycket efter våren så vi får sätta igång med alla våra projekt snart! 



Massor med förvaring!

I helgen som var hann vi få lite gjort här hemma igen! Vi fick bland annat upp två av våra överblivna överskåp från köket i vårt hobbyrum! Så nu har vi massor med förvaring. Nu slipper vi äntligen alla N´s maskiner på skrivbordet som gör det omöjligt att städa haha ;)
 
 



Äkta lycka är att ha en grävmaskin på tomten!

 
I morse vaknade jag av att det dundrade utanför sovrumsfönstret. Kan säga att det var äkta lycka att se att grävaren äntligen kommit för att fixa på vår tomt.
 
Nu vill vi ha vår så vi kan börja bygga på vår altan och så gräsmatta!! 
 



God mat, kört i diket och kopplat in lampor

Idag har vi hunnit köra i diket haha, kopplat in taklampan, fått lampor över köksön på plats, klippt oss, burit ut garderober till garaget och ätit underbar plankstek! 
 
 
 
I går var vi även och handlade diverse saker till kommande vårbyggen och köpte då även med formplywood som ska användas när vi gjuter bänkskivan!
 
 
En händelserik dag helt enkelt! 



Familjen på besök och lampor på plats

Igår kväll kom hela familjen ner för att stanna över helgen. Idag har vi firat min födelsedag, jag har fått fina presenter, vi har fikat, ätit och druckit gott! 
 
 
Tack allihopa! <3

ETIKETTER: 2018 | Allmänt |


Leverans från Vedum och belysning

För ett tag sedan beställde jag några kompletterande handtag till köksön, för att få samma som i resten av köket. Jag beställde även en innerlåda till sopskåpet/ diskbänksskåpet, allt från Vedum. Nu är allt monterat och det blev superbra! 
 
 
Även socklarna har kommit på plats på ön och måttbeställda täcksidor är beställda via Vedum för att få samma färg och form som övriga täcksidor i köket. Tyvärr kommer inte dessa förrän v17, så innan dess kan vi inte heller ta tag i varken gjutningen eller elen. 
 
Men igår innan jobbet hann jag åtminstone in en sväng på Ikea för att bland annat köpa hem två Ranarp lampor som ska hänga över köksön. Det ska vara två stycken men då vi inte har hunnit mäta ut exakt så har jag bara hängt upp en av dom i den befintliga kroken för att få en bild av hur det kommer se ut, så just nu hänger den alltså helt fel men det kommer bli så bra!
 
Som ni ser så har vi även blivit med barstolar! Det är stolen Glenn från Ikea som jag lyckats fynda via en annons på Blocket, så nu fattas det bara en stol! Så nu fortsätter jag hålla koll på Blocket så får vi se om det dyker upp någon mer inom en snar framtid. 
 
 
Igår kunde jag äntligen hämta ut vår nya lampa till vårt matbord och jag kunde inte hålla mig från att montera ihop den direkt! Så nu hänger den över bordet, men vi har inte hunnit koppla in den ännu då det är lite att ordna först, men det kommer bli så fint! 
 
 
Som ni märker händer det massor just nu!



Frukost på sängen och skruva köksö

På min födelsedag blev jag väckt med sång och frukost på sängen av mitt hjärta! En supermysig start på morgonen! 
 
 
Jag fick även väldigt uppskattade presenter, ett staffli så att jag kan måla fler tavlor och ett sågbord för vår såg, vilket kommer vara till stor hjälp framöver! Tack hjärtat!
 
 
Sen åkte N till jobbet och jag spenderade min tid med att skruva på köksön och hann faktiskt klart med det mesta. Antagligen för att jag hade en så bra fluffig hjälpreda under hela dagen haha!
 
 
Fortsättning följer..

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Kök | Vi bygger hus | Vårt hus |


Planera och bygga köksö!

Vi har velat lite på varifrån vi ska beställa vår köksö men nu var det dags att bestämma sig. Vårt kök är från Vedum och det är väldigt fint, så det känns dumt att klaga, men vi är vana vid Ikea kök sedan innan och tycker att vi inte får plats med något i lådorna från Vedum. Lådorna är väldigt låga, och de mesta av hushållssakerna måste ligga på sidan för att få plats, nästan inget kan stå upp. 
 
Så när vi skulle bestämma oss för varifrån vi skulle köpa köksö och hur den skulle se ut, åkte jag till Vedum först för att kolla om det var möjligt att få vår ö som vi tänkt oss. 
Måste säga att jag inte är speciellt imponerad på den hjälp jag fick eller den hjälp jag tidigare fått i utställningsbutiken. Både denna gång och gången jag varit där tidigare verkade personalen ha väldigt fullt upp och de har knappt hunnit svara på frågor och hänvisar direkt till hemsidan.
Jag åkte dit för att jag inte visste vad jag riktigt behövde och för att jag behövde råd. Så nej, jag var inte alls nöjd med kundservicen i butiken.
Måste dock tillägga att det är en helt annan service via deras hemsida, där får man svar direkt och de är otroligt effektiva och hjälpsamma, så kan verkligen rekomendera att beställa där, om man vet ungefär vad det är man ska ha!
Men gällande köksön kände jag att det skulle bli för mycket jobb att försöka förklara på telefon eller i text vad det är vi vill ha, och sedan godkänna en order som jag själv "plockat ihop" fast att jag varit osäker på vad som behövs. 
Kundserivcen var en stor faktor och eftersom vi redan varit lite missnöjda med platsen i våra nuvarande lådor, eller framförallt höjden på lådorna så kände jag att vi skippade Vedum gällande våra planer för köksö! 
 
Så när vi uteslutit Vedum ur våra planer var det Ikea som återstod. Så när jag väl bestämt mig för varifrån vi skulle köpa ön, var det bara att åka hem och rita upp den ordentligt. 
Vi har valde att göra en så stor ö som möjligt utan att det skulle kännas trångt. Vi ville även kunna gå runt hela ön, även om den "vanliga" vägen är tänkt att vara närmast kyl och frys.
Den blev tillslut 3 st 60 skåp i bredd, så 180 cm. Sedan ritade jag in 37 cm djupa skåp med tryck-beslag utan handtag på baksidan av alla 60 skåp med lådor. 
Bänkskivan på ön blir därför stor, och jag vill gjuta en egen i betong. Jag vill nämligen ha en rejäl skiva, som tål värme. 
 
 
När jag ritat klart och även N var nöjd, bar jag mig av mot det stora gulblå varuhuset för inhandling av alla delar. Sen blev det att skruva skåp och lådor!
 
 
Fortsättning följer!

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Kök | Vi bygger hus | Vårt hus |