Vi tänkte om och valde rätt

 
Såg nu när jag scrollade igenom bloggen och ändrade lite inställningar att vi missat att visa våra slutgiltiga val på vårt blivande hus. För lite mer än 1 månad sedan visade jag en bild på huset med de tänkta valen, dock ändrades detta till det bättre under tidens gång. 
Vi insåg bland annat att det var mer värt att lägga pengar på att få en färdig veranda, en snygg ytterdörr samt liggande panel på huset. 
 
I Smålandsvillans program har vi "byggt vårt hus" utifrån de val vi gjort, så här ovan kan ni se utsidan av huset från fram och baksida ganska exakt hur det kommer se ut på riktigt! 
 
Invändigt har vi inte gjort speciellt många ändringar mot för tidigare. Det största vi valt bort är som jag skrivit tidigare parkettgolvet, då jag vill ha ett genomgående vitt golv i hela huset. 
Vi har även valt att få överskåp i köket omonterade, samt inget stänkskydd då vi kommer anlita en firma för att i stället kakla hela väggen och sätta liggande skåp som vi har i dag, så att det blir ett så stilrent och luftigt kök som möjligt! 
 
Nu hoppas vi att det går lite smidigt så att vi hinner andas ut och njuta av att vi strax får flytta in i vårt alldeles egna och första hus! 
 
Kram

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus |


Det går sakta men säkert ?

 
Det var ett tag sedan jag var in och skrev något här på bloggen nu och det beror på att det varit väldigt mycket nu ett tag, dock inget intressant att berätta om, då det mest känts som att vi stampat på ett och samma stället gällande husbygget ett bra tag nu.
 
Vi har under dessa veckor lagt enormt mycket tid på kontakt med huslverantör, kommun och markentreprenör för att säkerhetsställa rätt höjder på hus, tomt och garage.
Utöver detta blev vi även tvugna att ta yttligare en diskussion med banken då kostnaden för markarbetet drog iväg när de började räkna på det, och som om detta inte vorit nog så har vi under dessa veckor även varit på jakt efter en kontrollansvarig, vilket inte varit det lättaste. 
 
Men nu börjar det gå frammåt, med små små myrsteg! 
  • Igår utsåg vi äntligen en kontrollansvarig, KA för bygget. 
  • Idag fick vi svar från kommunen gällande marklinjer på våra fasadrintningar, vilket har tagit lite extra tid då det varit missförstånd mellan oss och SmV. Nu kan SmV ordna detta så ritningarna förhoppningsvis blir godkända. 
  • Ikväll skickade vi äntligen in våra höjdsättningar på hus, garage och tomt till Smålandsvillan.
Så efter en lång period av telefonsamtal /mail fram och tillbaka inväntar vi nu de omgjorda bygglovshandlingarna och håller tummarna för att dessa blir "rätt". Om vi tycker att de ser bra ut kommer vi skriva under och skicka in dem för ansökan av bygglov!
 
Vi träffade markentreprenören under förra veckan som berättade att han hade planerat in att påbörja alla markarbeten redan i mars! Vi blev något förvånade men glada över beskedet. Dock har det dragit ut bra länge med ansökan av bygglovet, så vi får hoppas att vi hinner få det godkänt till dess! 
 
Så nu börjar det förhoppningsvis hända saker snart! 
 
Kramar
/Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus |