Markarbete i full gång

 
Igår var vi som sagt ut och pratade med killarna på tomten gällande rördragning m.m. De sa att de kommer göra klart grunden för hus, all uppfyllnad av sten och grovplaneringen av tomten och allt ska som sagt vara klart under nästa vecka! 
Därefter kommer det in ett annat gäng som gjuter plattan för garaget, så mer exakt information gällande den skulle vi vänta och ta med nya gänget. 
 
Verkligen spännande att se vad som händer på tomten, nu går det fort frammåt! 
 
 
Kom på att jag igår glömde skriva att vi även bokat hantverkare för sättning av kakel i köket och klinker i hallen. Eftersom jag jobbar på Bauhaus och vet att de har riktigt bra hantverkare och att det blir gjort på utsatt tid blev det de som får utföra arbetet! Det kommer bli superbra då det är samma killar som hjälpt oss med kakel och klinker i lägenheten! Så den 4/10 kommer killarna och påbörjar sättningen av kakel och klinker i huset! 
 
 
Vi har velat fram och tillbaka över hur långt in i vill ha klinker i hallen, men vi kom fram till att det blir bäst så som ni ser på bilder här ovan. 
Då kan vi få in någon möbel under trappen samtidigt som vi har plats för garderober. 
Vi har även bestämt oss för fasadfärg, det blir S0502-Y. Vi tog reda på vilket NCS nr våra fönster har och de har den kulören så då bestämde vi oss för att köra på samma kulör till fasaden då jag vill ha ett enhetligt uttryck. 
Så nu har vi beställt färgen ifrån Nordsjö och den ska levereras 22/9, på slutbesiktningsdagen, dagen vi förhoppningsvis får våra nycklar och blir husägare! 
 
Apropå fasadfärg har vi fått offert och nu även bokat hantverkare från Sandå måleri för målning av fasaden då vi känner att vi inte vill göra det själva. Så den 2/10 kommer killarna och påbörjar målningen! 
 
Nu börjar det bli mindre att hålla reda på och vi kan bocka av saker från våran "att göra lista", snart står vi där i vårt alldeles egna hus! Längtar!! 
 
Kram Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Leveransbekräftelse, köksskåp och kakel

 
I går kom vår leveransbekräftelse för huset vilket är så skönt, nu vet vi att allt är som det ska och vi kan fokusera på annat under den här tiden som är kvar! Idag är det 49 dagar kvar till leverans, det ska bli så sjukt spännande! 
 
 
I torsdags levererades våra köksskåp från Elgiganten, vi har endast öppnat paketen med luckor för att se att det är rätt färg och det var det, resten får vänta ett tag då det inte är dags för montering förrän i slutet av september! 
 
Och alldeles nyss ringde det på dörren och det var vår leverans av kökskakel som kom! Vi har valt att ha samma kakel som vi har i vårt nuvarande kök då vi är väldigt nöjda med det. Vi valde att beställa det redan nu för att vara säkra på att vi hinner få det och hinna se att allt är helt innan hantverkarna kommer för att sätta det när vi flyttat in! 
Plattorna är vita och blanka med måtten 10x30 cm, vi köpte dem på kampanj för 125 kr/m2, ordenariepris ligger på 139 kr/m2, de är köpta på Bauhaus och ni hittar dem för beställning HÄR 
 
Jag var ut till tomten igår igen för att sätta upp våra namn samt adress på vår brevlåda, gissa om jag blev förvånad när det var full fart med grävmaskiner och bilar! 
Självklart gick jag ut och tittade och pratade med killarna. De berättade att ett lass med sten skulle anlända idag under dagen och att grunden redan skulle levereras i morgon! Tydligen ska allt vara helt klart redan nästa vecka då de går på semester veckan efter, så här är det verkligen snabba puckar!
 
Vi blev lite förvånade då vi hört att det skulle ta några veckor innan de skulle dra igång med det "riktiga" arbetet på tomten och med grunden, men nu var de alltså redan igång. Det var ju en riktigt rolig överaskning samtidigt som vi inte haft något möte med deras ansvariga och då blev lite oroliga.
Vi bestämde redan innan vi skrev kontrakt med dem att vi skulle ha ett möte INNAN de skulle dra igång för att gå igenom vad vi vill ha gjort på tomten och hur allt ska gå till, men det har vi alltså inte haft. När vi ringde upp vår kontakt frågade han om vi verkligen behöver något möte och om vi inte i stället kunde ta det direkt över telefon eller med killarna på plats. De hade inte planerat in något möte och hade därför egentligen inte tid nu. 
Roligt att de "glömt" det, då vi mailat och frågat angående mötet säkert 5 gånger sedan kontraktskrivningen.. 
 
Nu ska vi därför åka ut idag för att prata med killarna som är ute och gräver och gå igenom var vi vill ha rördragningen för el och nätverk till garaget, samt hur garageplattan ska göras. Då vårt garage kommer från Björkliden och inte från Smålandsvillan är vi lite oroliga att de gör "på sitt sätt" och inte på de sätt som Björklidens kräver. 
Killarna som är ute på tomten och arbetar var väldigt trevliga och lätta att prata med så det blir säkert inga problem, men nu är det yttligare en sak som vi själva måste dubbelkolla att det blir rätt! 
 
Nu ska jag njuta i solen ett par timmar innan vi ska bege oss till tomten! Kanske blir ett inlägg med uppdatering därifrån ikväll annars kommer det ett i morgon! 
 
Kramar Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Nu går det fort!

I torsdags åkte jag och N ut till tomten för att kika på vad som hänt, de hade hunnit lägga och gräva ner alla VA rör så de djupa hålen var igenfyllda. Såhär såg det ut då: 
 
 
I helgen har familjen varit här, och vi har haft flera mysiga dagar tillsammans! Självklart var det obligatoriskt att åka ut till tomten och titta, så vi var ut några gånger. Vi fick även hjälp att montera brevlådan, så nu är det bara våra namn som ska upp! :D 
 
 
Under helgen stod arbetet självklart stilla på tomten, men i dag när jag kom ut var de igång igen! Idag hade de samlat ihop all jord i en större hög, grävt ut för garagegrunden samt börja packa upp för uppfarten! Såhär långt hade de kommit: 
 
 
Nu kommer det vad vi förstår dröja ett tag innan det händer något mer då de nu ska byta grävlag. Nästa gång det händer något är det våra grundkillar som är på plats! :) 
 
Kram

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Bankhandlingar och tomtköp!

 
Idag var jag iväg och träffade vår bankkontakt för att lämna in alla våra bankhandlingar. Känns verkligen superbra att ha en så trevlig och ordentlig kontakt på banken, verkligen skönt! 

Nu när alla handlingar kommit in har de även hunnit ordna med det slutliga köpet av tomten, så nu är vi äntligen ägare av vår alldeles egen tomt, en obeskrivlig känsla!!! Nu kan även spärrförbindelsen till Smålandsvillan gå ut så under morgondagen kommer även det vara ordnat! 

I helgen kommer familjen ner, ska bli väldigt mysigt att ha dem här! Ska bli så roligt att få visa dem tomten nu när det faktiskt finns något att visa upp! 

Nu är det bara 62 dagar kvar tills huset kommer, snart nere på 50! :D 

Kram




Första spadtaget är taget!

Igår ringde vår markentreprenör och frågade om de kunde köra igång på tomten idag eller i morgon och de fick grönt kort!  

Så i morse när jag vaknade hade jag fått ett meddelande på Instagram från vår blivande granne att de nu påbörjat arbetet på tomten! 
Jag skyndade mig givetvis ut för att kika på tomten och han hade hunnit ganska långt!  
De har en hel del att gräva då VA, spill, dagvatten, el och fiber kommer från olika håll på tomten. Så just nu har vi ett 3 meter djupt och 1.5 meter brett dike över halva tomten haha.



ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Färg och köksskåp

Nu är det dags att börja bestämma sig för vilken färg vi vill ha på vår fasad! Vitt blir det, men av vitt finns det många olika nyanser. Tog hem ett antal färgprover från jobbet för att se NCS koden, nu ska vi bara bestämma oss också. 
Jag känner att jag absolut inte vill att det ska dra mot gult, men samtidigt får det inte gå mot blått heller, ja det är ett väldigt svårt val och något som verkligen kommer synas!
 
 
Vi har även tänkt om och faktiskt beställt överskåp till köket nu, så redan nästa vecka ska de levereras hem till oss!
Det blev inte några överskåp från Vedum utan jag svängde förbi Elgiganten som säljer Epoq kök, där hittade jag en lucka som var otroligt lik Vedums lucka! Luckan hade samma fasade kanter som luckan från Vedum och ungefär samma färg. De hade även liggande överskåp med en höjd på 40 cm och en bredd på 70 eller 92 cm. Jag räknade lite på det med hjälp av Sketchup (3D program) och kom fram till att den bästa lösningen för oss var 2 st 92 cm skåp.
Så nu får vi rätt mått på överskåpen och behöver inte kompromissa med något vi inte gillar, vi får en lucka med samma fasning som underskåpen men med en liten nyansskilland. 
Vi tänkte att så länge form och storlek är rätt så kör vi, skulle vi störa oss på nyansskillanden när vi flyttat in så har jag redan kollat upp vad det kostar att få dem lackerade i exakt samma nyans som underskåpen, och det är verkligen inte några pengar att prata om! 
Så nu är vi/ jag äntligen nöjd och längtar tills vi får se dem monterade på riktigt! 
 
Här till vänster ser ni luckan från Epoq och till höger är luckan från Vedum. 
 
Provade att ställa upp dem i vårt nuvarande kök för att se hur det skulle se ut med färgerna.. 
Tror inte att det är något vi kommer störa oss på, men om vi gör det går det ju att ordna! 
 
Jag ritade ju även in de nya skåpen i vårt kök, såhär kommer de se ut med storleken! 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Kök |


Valt kakel och klinker!

Idag är det endast 70 dagar kvar tills huset kommer, tiden börjar gå ganska fort nu!
 
För flera veckor sedan fick vi hem papper om att det var dags att bestämma kakel och klinker till vårt badrum, det har varit så mycket annat under den här tiden så vi hade nästan glömt att vi skulle fixa det. I måndags tog vi åtminstone tag i det och åkte äntligen och bestämde hur vårt badrum ska se ut! 
 
På govlet valde vi en ljus platta i betongkänsla och på väggarna blir det blankt vitt. Nu har vi testat att ha mörkare golv ett tag, så nu ser vi fram emot ett ljust och fräsht golv i nya huset! På bilden nedan ser ni de golv vi valt,
 
 
Annars har det inte hänt så mycket gällande husbiten, lite strul med kontraktet för tomten osv men det hoppas vi att det löser sig snabbt.
 
Nu när allt lugnat sig något har jag inte kunnat låta bli att börja packa, enligt min kära man är det nämligen något fel på mig, som ser så mycket fram emot att få packa, det är något jag älskar haha! 
 
Kramar Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus |