Jord och ljusslinga

I veckan fick jag jorden på plats i den andra stenrabatten, så nu ska även denna fyllas med massor av växter framöver!
 
 
Och idag innan vi fortsatte med att isolera garaget, hann jag få upp vår nyköpta ljusslinga längs med taketet på baksidan av huset. Tanken är att denna slinga ska hänga i pergolan nästa år, men den får agera höst/vinter/jul belysning så länge! 
 
(Ni får blunda för allt stök på altanen) 
 



Varde ljus!

Tiden springer verkligen iväg och vi börjar jobba redan nästa vecka igen, 4 veckor går alldeles för fort. Även om vi hunnit mycket hade det varit superskönt att ha minst 4 veckor till haha!
 
Jaja, nu är det isolera garage och dra el som gäller innan vi börjar jobba igen. Igår var vi ute hela dagen och isolerade i garaget och idag kände vi att vi ville fokusera på elen. Vi har därför varit inne och dragit klart allt det sista till våra spottar hela dagen. Så nu är alla rör, dosor och spottar på plats och inkopplade! (Alla utom en spott ovanför altandörren i vardagsrummet då Smålandsvillan ska flytta dörren innan vi kan göra något där) 
 
Vi är även klara med allt för att kunna använda vår "smarta el" i vardagsrum, kök och sovrum, så alla dessa lampor går att tända/släcka och dimmra från mobil eller dator! Så nu återstår bara hall, allrum och hobbyrum innan vi är klara med allt!! 
 
Vi är grymt nöjda, detta är klart en av de bästa investeringar vi gjort i huset än så länge!
 



Isolera och måla garage, plantera thujor och bygga pergola

I måndags kom mamma och pappa, så våra elprojekt har fått vänta denna vecka och i stället har vi pysslat på med annat i full fart!
 
Vi började veckan med att hämta hem allt material, det sista till altanen och kommande pergola, lite armering till trädgården och material för att isolera klart garaget. Sen har vi kört på allihopa under hela veckan.
 
Pappa och N har under hela veckan jobbat flitigt med att isolera garaget. Väggarna isolerade vi förra året, och även ett provisoriskt innertak i det lilla rummet där vi hade våra växter i vintras.
Men nu är tanken att vi ska isolera hela garagetaket upp till nock och det är de grabbarna sysselsatt sig med denna vecka. De har därför rivit det provisoriska innertaket som de gjorde i höstas för att komma åt, så nu gäller det bara att vi hinner klart med all isolering innan det blir för kallt ute, så att alla växter får komma in i värmen! 
 
Medan grabbarna varit i garaget har jag och mamma hunnit med att måla hela garaget en strykning så nu är det bara en kvar innan utsidan på garaget är helt klar!
 
Sen har vi planterat thujor vid entrén, som blev superbra. Hoppas de växer fort så de blir lite bredare och fylligare! Vi la även i ordning lite sten för påbörjan av den andra rabatten som ni ser till höger här nedanför. 
 
 
Jag har även hunnit påbörja pergolan och rest alla stolpar. Nu är det bara takreglarna kvar, woho! 
 
 
I morse var det dags för mamma och pappa att åka hem till sig igen. Vi har verkligen haft en mysig vecka, även om vi alla jobbat hårt och fått väldigt mycket gjort! Stort tack ännu en gång för all hjälp, vi hade aldrig hunnit allt detta utan er! 
 
När de begett sig hemmåt fortsatte vi jobba på. Jag roade mig med att flytta fler stenar till baksidan och få till formen av vår andra stora stenrabatt, denna till vänster om altantrappen. Nu ska den bara fyllas med jord innan vi kan plantera mer i den!
 
 
Sen hann jag även med att fixa till den andra stenmuren på framsidan och göra lite finare där ute! Så även här ska vi i med massor av jord, men det blir nog inte förrän till våren skulle jag tro. 
 
 
Vi hann även med att få upp våra nya lampor i vardagsrummet under kvällen! 
 
 



Dra rör, kablar och installera spotlights!

Igår påvägen hem, hämtade vi ut vårt efterlängtade paket med spotlights som vi beställt, så vi var ganska så ivriga på att se hur det skulle se ut!
Vi skyndade oss därför att montera två stycken lite provisoriskt redan igår kväll i de två rör vi fått på plats innan vi åkte hemifrån för att se hur det skulle se ut, och det lyste upp så fint!! 
 
 
Så i morse var vi väldigt sugna på att få upp resten och körde därför på. Vi gjorde klart alla hål och drog all slang som behöver dras.  
 
Här ser ni borren, 40 cm med 2 st 30 cm förlängningsskaft som vi använder.
 
När vi nästan var klara så stötte vi på lite patrull. Det var inte superroligt att upptäcka att det sitter en bit kabelrör kvar på borrspetsen när man drar ur borren ur väggen..
 
 
Var bara att borra upp ett hål ovanför fönstret och såga ut en bit av gipsen för att hitta det trasiga elröret. Som tur var hade kablarna klarat sig oskadda, men röret var det sämre med! Vi hittade inte röret först, så vi fick göra några hål innan vi förstod att vi dessutom träffat på en limträbalk, haha, men spackel löser allt ;) 
 
 
Jaja, det är sånt som händer! Tur vi har tapet kvar att fixa skadan med! Efter det lilla missödet gjorde vi inte så mycket mer med spottarna, utan vi fokuserade lite på kabeldragning och beställa delar för att laga skadan och för att koppla ihop all el på övervåningen. 
 
Fortsättning följer..

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


En vecka hos familjen

Nu har två veckor av semestern redan passerat, helt sjukt vad fort tiden går!
 
Första veckan var det på tok för varmt för att få något gjort utomhus, ca 30-34 grader varje dag gjorde så att vi inte kunde måla garaget som vi tänkt, så vi valde att påbörja projekt smart el och spotlights inomhus i stället!
 
 
Vi vill nämligen ha infällda spotlights i våra fönstersmygar i kök, varadagsrum och hall. 
För att kunna montera spottar är vi tvugna att borra igenom fönstersmygen, igenom väggen ovanför och upp igenom taket och ut på övervåningen, så det är vad vi har gjort än så länge.  
Vi har även påbörjat att göra huset "smart". Målet är att kunna styra all belysning, såväl takbelysning, fönsterlampor och fasadbelysning från mobilen när vi är helt klara! 
 
Än så länge är det inte mycket att visa men uppdaterar er när vi kommit längre! 
 
Förra helgen åkte vi upp till familjen. Första kvällen spenderade vi tillsammans med saknade vänner, som på gamla goda tiden! Under veckan har vi sen hunnit mycket, vi har loppisfyndat, badat, fikat, hälsat på vänner till familjen och min mormor, varit på begravning, spelat tvspel på altanen och firat födelsedag!
Trotts begravning fick vi en väldigt mysig vecka tillsammans! 
 
 
Idag kom vi hem igen, även om vi haft det väldigt bra så är borta bra men hemma är ändå alltid bäst! Så skönt att komma hem till sitt eget igen.
På vägen hem hämtade vi ut paket med delar till vårat elfix, så nu ska vi fortsätta pyssla på lite här hemma innan det är familjens tur att komma ner till oss på måndag eller tisdag! 
 
Hoppas ni har en bra sommar!