Nya figurer till min julstad

Ikväll beställdes äntligen "nya" figurer till min miniatyrstad! Den har under en tid legat på is nu då massor av annat kommit emellan, men nu när jag hittade dessa kände jag för att uppdatera staden något! 
 
I och för sig bor det redan sju dvärgar och en snövit i min julstad, men jag känner för att uppgradera dem till något mer välgjorda figurer i bättre storlek! De nya är nästan dubbelt så höga som de gamla, så det kommer förhoppningsvis se mycket bättre ut! 
 
HÄR ser ni hur det ser ut just nu! 
 
OBS! Bilden är lånad! 
 
Självklart kommer det bilder på dem så fort de kommit på plats i sitt nya hem!

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Disneystad | Jul |


Årets glögg 2016

Jag tror knappast att någon av er jultokiga där ute har kunnat undgå årets nyhet från Blossa, jag är tyvärr något sen med den nyheten i år men känner att jag ändå vill få med den på bloggen, då har man ett minne att se tillbaka till! 
 
I år har man hämtat inspiration i från landets norra delar och jag tycker att det verkar väldigt spännande. Framförallt älskar jag den mystiska och inbjudande flaskan! 
 
Såhär beskriver Blossa själva sina årgång; 
 
" BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.
 
Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet.
 
Årets flaska kännetecknas av gröna nyanser; en påminnelse om skuggspelet i ett skogslandskap. I centrum finner vi typografi i guld likt en eld att samlas vid. Runtom dansar hjort, järv och björn. "
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Jul |


Jultavlor och stök

Idag hade vi hantverkare på besök, de skulle ordna med elementen, så vi blev tvugna att stänga av vattnet och självklart finns den luckan i min garderob där jag bland annat förvarar mina jultavlor. 
 
Så det var bara att bita ihop och tömma hela garderoben och dra fram alla tavlor ur gömmorna. Var kul att se alla tillsammans, så var ju tvungen att försöka få med alla på en bild. 
Tyvärr är alla bilder tagna med mobilkameran, så hoppas att ni överlever den hemska kvaliten. 
 
 
Lite roligt att jämföra tavlorna "Piff och tomtarna" nu när de stod bredvid varandra.. 
 
 
När alla tavlor ändå var framme blev jag så sugen på att rätta till några saker jag stört mig på, de där "sista" som jag gjort när jag tröttnat haha. 
 
Så tavlan "Musses jul" fick sig en makeover..
 
Före: 
 
Efter: 
 
Nu längtar jag galet mycket efter att få plocka fram mina tavlor på riktigt! Än är det någon månad kvar, men i mitten på november åker de alla fram på sina platser! 



Hösten är här

Vår entré har tyvärr sett riktigt tråkig ut sista tiden. Det har helt enkelt glömts bort och andra saker har varit viktigare och gått före. 

 

Men nu när hösten kommit känner jag att det är viktigt att piffa till lite utomhus också. Så förra veckan köpte jag äntligen med mig lite nytt från jobbet och ordnade en snabb liten höstplantering, jag letade även fram en drivvedsbit som jag hittat för några år sedan som med lite vanlig väggfärg och en bit snöre blev en välkomnande skylt. 

 

Så nu behöver vi inte längre skämmas för vår entré haha. Tanken är att jag även ska försöka få ihop en krans till dörren någon gång snart! 

 



Odla i krukor

Måste bara visa er mina små odlingar. Även om hösten knackar på så fortsätter dessa småttingar att växa så det knakar!

På den första bilden ser ni mina sådda clementin, komquat samt mangoträd som växt mycket i sommar!
På den undre bilden ser ni däremot min frösådda vinranka! Denna växer något otroligt, flera centimeter i veckan, så det går med en rasande fart! 

Så roligt när man lyckas med sina odlingar, och ännu roligare när de går så fort!

 

 



Äntligen hittat rätt

För ett tag sedan fyndade jag äntligen det perfekta soffbordet! Sen vi köpte nya soffan har jag tyckt att det varit svårt med bord. De flesta är för stora, eller också är de små, hittar man något som varit tillräckligt litet/stort på bredden har de varit för högt!

 

I våras köpte jag ett satsbord som vi varit hyfsat nöjda med. Dock så har det kännts lite för litet och fötterna på bordet fastnade något i mattan så det var svårflyttat när det stod glas osv på bordet. Så när jag hittade detta bord på en säljsida var jag såld! Perfekta mått både på bredd och höjd, det har dessutom en stålram ner mot golvet vilket fyller sin funktion när man vill flytta bordet lätt. Det är dessutom galet snyggt, tänk att sådana små detaljer kan göra en sådan skillnad! 

 

Förutom att bordet var i perfekt storlek så kostade det endast 200 kr. Det var dock målat tidigare och tyvärr inte jättefint gjort, så bordet fick sig direkt en omgång av slipmaskinen och sedan några lager lackfärg. Planen är att jag även ska inhandla en glasskiva att ha ovanpå, så det verkligen blir en hållbar och snygg yta! 

 

 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


SVÄRTAN

Ikeas nya tillfälliga kollektion Svärtan släpptes i fredags och jag som väntat länge på detta som så många andra, skyndade mig dit direkt efter jobbet! 

Jag hade sedan Ikea gick ut med att denna kollektion skulle komma ut i höst bland annat spanat in det stora brickbordet i plåt och tur hade jag för det fanns bara några få kvar när jag kom dit, så självklart fick ett följa med mig hem!

Dock skulle jag kunna tänka mig nästan allt ur denna serie, stilrent och galet snygga saker! Skålarna som även de ingår i kollektionen skulle mer än gärna få flytta hem till oss! Dock fick jag nöja mig med delen jag inte kunde vara utan denna gång - bordet! 

 

Det blev verkligen perfekt på vår lilla uteplats till våra svarta rottingmöbler. Det står under tak, men om det skulle råka komma regn på det är det inte hela världen då bordet är i plåt. Om det skulle rosta tror jag att det bara skulle bli ännu finare!