Efterlängtad leverans!

Idag kom äntligen täcksidorna till köksön från vedum, så bra det blev! Nu inväntar vi elektrikern och sen ska allt bara skruvas fast ordentligt.Ser fram emot att få ön klar snart!
(Ni får ignorera tassavtrycken på golvet, hopplöst med en tomt som består av lera och två små tussar som springer in och ut) 
 
 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Kök | Vi bygger hus | Vårt hus |


Mer altanbygge

 
Kör en härlig bildbomb på vad jag/vi pysslat med tiden som gått. 
 
2018-04-16 - 
Här har jag reglat upp, skruvar fast alla reglar i bärlina och planerar för kommande lucka i trallen. 
 
 
2018-04-19 -
Idag fick jag ner sista plintarna i marken, vägt av och fått bärlinan på plats, la sedan ut reglarna för att få en överblick av hur det kommer se ut! 
 
 
2018-04-20 - 
Idag är grävaren här och arbetar på tomten, skalar av och jämnar ut. Gräver diken för kommande häckar och grovplanerar inför utläggning av matjord som blir lite senare! 
Under tiden skruvar jag trall, kapar snittytor och lägger ut tvärgående avslutsbrädor. Tog ut termometern för att se hur varmt det var där jag satt, 39 grader och helt vindstilla. Så idag gick det inte jättefort frammåt kan man väl säga.. 
 
 
2018-04-22 - 
Idag fick jag hjälp av min fina vän att skruva trall. Hon skruvade trall på löpande band medan jag sågade och fixade luckan! En riktigt rolig men fruktansvärt varm dag, vi var ganska så röda båda två efter flera timmar i stekande sol haha.  
 
 
2018-04-25 - 
Idag har grävaren varit här och fixat lite igen. Vi passade även på att få hjälp att lägga ut de stora stenarna som fanns på tomten där vi ville ha dem på framsidan! 
Sedan har jag flyttat upp alla medelhavsväxter på altanen och skruvat lite ram. 
 
 



Altanbygge igång

Så kom dagen då vi äntligen fick påbörja vårt altanbygge, som vi längtat! Eller mer längtat efter att få det klart kanske men ändå haha. 
 
Innan vi började med bygget, satt jag och gjorde en ordentlig skiss i sketchup. Både för att få så lite spill som möjligt, men också för att få en ordentlig överblick på var plintar ska stå, var reglar ska gå och för att veta hur mycket virke och vilka dimensioner/längder av virke vi skulle beställa! Det tog nästan 3 dygn att rita, men såhär under byggets gång har det varit värt alla timmar jag lagt ner. 
 
Såhär ser ritningen jag gjort ut, 
 
För att vi skulle kunna komma igång med bygget kom snälla pappa ner till oss i torsdags förra veckan för att hjälpa oss att köra hem allt material. Då vi fortfarande inte har någon bil med drag.
 
Så för att hinna få hem allt material samma dag, då altanen blir över 100 kvm valde vi att göra en "click and collect" via Bauhaus hemsida några dagar innan pappa anlände. Så när han väl var här kunde vi bara lasta allt och köra fram och tillbaka. Jag var sedan tvungen att jobba, så N och pappa körde de sista turerna själva.
De hann få hem allt under torsdagen, så på fredagen kunde vi gå upp och sätta igång med utmarkering och grävning för plintar! 
 
När vi markerat ut var vi skulle gräva, så hyrde vi en jordborr. Dock tyckte vi att denna inte gav så mycket. Marken var väldigt lättgrävd och borren gjorde inte speciellt stort hål, så vi fick ändå gräva ur för hand. Så med facit i hand hade vi kunnat skippa den!
Men tyvärr hade vi bara två spadar, så grabbarna grävde det mesta. Jag var med och grävde ur några hål, sen pysslade jag med med allt runt om, fylla grus osv.  
 
 
På lördagen hann vi få ner i stort sett alla plintar och fick även upp delar av bärlinorna! 
 
 
På söndagen hann vi få upp och fast de flesta av reglarna till första sektionen innan pappa skulle bege sig hemmåt igen! När han åkt fortsatte jag i några timmar för att justera lite och skruva fast det sista innan jag gav upp för dagen och gjorde kväll.  
 
 
I måndags hade jag ett 10 timmars pass på jobbet och hann inte vara ute på altanen något, mer än att bära lite trall på morgonen innan jag drog iväg. 
Men efter jobbet när jag kom hem vid strax före 21 på kvällen ställde jag mig och målade våra pallkragar haha! Har man annat att göra på dagtid, i detta fall jobb och altanbygge så får man ta sådan "småsaker" på kvälls/ nattetid när man inte kan göra så mycket annat, perfekt ju ;) 
 
 
I tisdags hade jag en ledig dag, jag började med att ställa ut pallkragarna som jag målat under kvällen/natten och det blev super! 
 
 
Sen så jag spenderade större delen av dagen utomhus. Justerade lite reglar och tillslut fick jag äntligen börja skruva trall på den första sektionen! Var självklart tvungen att flytta upp utesoffan så fort det gick, så att jag kunde njuta av solen i soffan i pauserna! 
 
 
Även i onsdags var jag ledig och kunde spendera hela dagen ute. Började dagen på altanen i soffan med en kopp te strax före 9, sedan skruvade jag oavbrutet till 20.30 på kvällen för att hinna så mycket som möjligt. 
 
Jag hann klart med sektion nr 1 och hann lägga ut det mesta av trallen för sektion nr 2! 
 
 
Sen har jag inte hunnit göra mycket mer då jag jobbat både igår och idag. I morse var jag ute och rättade till lite då jag mätt lite fel tidigare. Men sen har det som sagt inte hänt något mer på altanen, hinner inte så mycket mer denna vecka då jag jobbar kvällar både i morgon och på söndag, men på måndag är jag ledig så då kör jag igen!