Bygga avlastningsbord och höja soffbord

När vi flyttade in kände jag att jag inte ville täcka hela väggen i hallen med garderober så som vi innan tänkt. Jag började då klura på en annan lösning och kom fram till att jag ville ha ett avlastningsbord. Både av praktiska själ men också för lite utfyllnad, samtidigt som vi fortfarande behåller den luftiga känslan!  
 
Jag googlade lite men kunde inte hitta något som passade mig så bestämde mig snabbt för att bygga ett eget sideboard!  
 
Sagt och gjort, idag började jag såga och skruva ihop lite reglar. 
 
 
Och så var det klart, 
 
När vi flyttade till huset bestämde jag mig för att ha Svärtan bordet som soffbord. Men vi tyckte att det var lite för lågt vid soffan så jag började då att leta efter metallrör för att trä på benen. 
Tyvärr fanns det inget rör i rätt dimension för benen så jag började ge upp. Men sen kom jag på att det kanske funkar med rören från de billiga solcellslampor man köper för 5 kr.
Testade snabbt med två rör jag sparat från lampor köpta på Bauhaus och de passade perfekt. Tyvärr hade jag bara två och behövde alltså 4 st, hos Bauhaus är de slut för säsongen men jag begav mig till Biltema och köpte några därifrån. Dock var dessa någon milimeter större invändigt så de sitter inte lika tajt som de från Bauhaus, men det duger utmärkt så länge då de ändå nästan är gratis! Så köper jag från Bauhaus så fort de kommer in till våren! 
Ville inte höja benen på ett sätt så att man förstör bordet, utan jag ville ha något som är lätt att ta bort och som inte lämnar några märken!  
Så med lite sprayfärg blev det en perfekt lösning! 
 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | DIY | Hall | Vårt hus |


Färdigvaxat matbord och vårt vardagsrum

För ett tag sedan vaxade jag bordsskivan en fjärde och sista gång! Nu är jag supernöjd med färgen, ja jag är så nöjd med hela bordet! 
 
Passar på att lägga upp lite bilder ifrån vardagsrum, matdelen och köket från olika vinklar när jag ändå visar hur bordet blev! 
 

ETIKETTER: Allmänt |


Bildbomb på huset

Idag kunde jag inte hålla mig längre och därför fick Benjamin komma fram! Man är ju tvungen att prova ut platser i tid när det är ett nytt hus! 😉
 
 
Det är fortfarande rörigt men här kommer lite bilder från huset idag! 
 
I vardagsrummet här nedan skymtar man våra nya ljusgrå linnegardiner! Köpte tyg och sydde under helgen när familjen var här. Så nu går de i skenor, från golv till tak! Tvekade från början angående färgen, men det blev riktigt bra och jag är så nöjd! 
 
Vi har även fått upp rullgardiner I de flesta fönster som ni kanske ser! 
 
 
Hallen - Vi använder fortfarande trappen som jackförvaring då jag inte kunnat bestämma mig för krokar /hängare ännu. 
 
 
Vårt "lilla allrum" som även är en del av hallen. Här har vi inte riktigt bestämt oss för hur vi vill ha det. Jag vet bara att jag vill få bort alla garderober här ifrån och i stältet ha ett stort, "Narnia"-skåp!! 
 
 
Vårt kontor /hobbyrum. Fortfarande kaos då detta är lägst prio här hemma på grund av att vi fortfarande ändå inte har något fiber :/ 
 
 
Då vi valt att ha de lilla rummet som sovrum så är de just det, litet. Men det räcker man sover ju ändå bara där! 
Har bestämt mig för att jag vill ha upp linnegardiner även här från golv till tak, men kan inte bestämma mig för ljus eller mörkgrå så det får bli ett senare problem haha. 
Vi har åtminstone fått upp tv och vägghylla under! 
 
Ni får blunda för den obäddade sängen! 
 
 
I vår garderob har jag äntligen fått upp alla stänger och hyllplan! Så nu är det ordning på alla våra kläder 😃
 
 
I badrummet har jag snabbt pysslat ihop en planka att ha över badkaret. Betsade den med drivveds-bets och har sedan vaxat med hårdvaxolja utan pigment. 
 
 
Det får bli allt för denna bildbomb!  :) 



Lycka i fyrkantig form

Innan familjen skulle bege sig hemåt fick vi hjälp av snälla pappa att göra hål och montera en lucka till våra pälsklädda tjejer! 
Vilken lycka när de förstod att de kunde gå ut i den innätade delen av trädgården utan att vi behöver öppna åt dem! 
Dessvärre är de inte allt för smidiga med att ta sig ut och in, då de står och krafsar och krafsar bra länge innan de tillslut trycker ut luckan och slinker ut haha. 
 



30 årsdag i bygganda!

För några dagar sedan kom hela familjen ner och inte av vilken anledning som helst, utan för att fira min älskling som fyler 30 år idag!  
 
Vi väckte honom med sång, frukost och paketöppning i sängen!  
 
 
Jag hade under några månader planerat för att ge honom en flygning i stridsflyg! Och med hjälp av hans fina familj och vänner kunde vi ge honom det på denna speciella dag! 
Vilken lycka när han insåg att han skulle få flyga! 😍
 
Han fick även många andra paket, bland annat en gipsskivehiss och ett stort paket med massor av kläder från det omtyckte företaget Workout empire, från vänner till familjen! ♡
 
 
Resten av födelsedagen spenderades kanske inte lika lyxigt som den borde haha. Vi var faktiskt mestadels ute i garaget hela helgen för att försöka få så mycket som möjligt gjort under de dagar familjen var här nere, och vi hann riktigt mycket! 
För att få börja använda garaget har vi en del krav från kommunen, speciellt eftersom vårt är placerat så nära vårt hus. 
Därför har vi stressat på med att få det klart. Men även för att ha någonstan att vinterförvara alla mina växter! 
Så i år fick det bli såhär, även fast det var 30 årsdag. 
 
Jag isolerade och plastade väggarna tillsammans med mamma och Sebbe. Vi hann även få upp de gipsskivor på väggen som vi var tvugna att sätta upp enligt brandkraven. 
 
Pappa och Niclas jobbade med att få upp portarna! 
 
Så nu är det inte mycket kvar innan vi kan få godkänt från kommunen, samtidigt som vi då kan lägga om vår dyra byggkredit hos banken! 
 
 
Men självklart lyxade vi ändå till det lite, med god mat under eftermiddagen och med att skåla in vår nya 30 åring!  
 
Hurra hurra, vi älskar dig Niclas! ♡

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Garage | Vi bygger hus | Vårt hus |


Vaxa och färdigställa bord

Idag roade jag mig med att få alla plankor i samma höjd. Fick även på den svarta "ramen" under planken så nu ser det lite mer färdig ut! 
Ska dock vaxas en gång till men då familjen kommer i helgen för att fira N på hans 30 årsdag, så vill vi ha bordet och då kan vi inte invänta mer torktider. 
 
Men nu är det så gott som klart i alla fall, förutom en sista strykning! 😄
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | DIY | Vardagsrum | Vårt hus |


Klinker och vaxa bord

Igår kom plattsättaren ut och la klinker i hallen, 
 
 
Under tiden han var här passade jag på att vaxa bordet en 3e gång och såhär ser de ut nu, svårt att fota i ljuset, syns lite dåligt..
 
 
Han bytte även ut 3 plattor i köket! Tråkigt nog hade vi missat att det även var en 4e vilket vi såg försent. Så nu när han kom idag för att foga allt visade jag även den sista plattan men han sa att det inte gick att byta såhär nära inpå att de andra sattes utifall de skullle bli förstört. Så i så fall var han tvungen att komma tillbaka för det en annan gång..
Så nu står vi fortfarande med en platta som ska bytas ut..gaah!
 
Men men.. han fogade åtminstone klart och hallgolvet blev kanon. Vi är jättenöjda! Tur att vi valde att dra in klinkret en bit. Vi känner att de hade blivit för litet annars nu med facit i hand! 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Hall | Vi bygger hus | Vårt hus |


Behandla furuplank

Idag påbörjade jag äntligen behandlingen av mitt bord. Efrer många timmars slipning fick jag det så mjukt och fint som jag ville ha det. 
Sen behandlade jag det två gånger med vitpigmenterad, vattenbaserade hårdvaxolja från Roseal. Jag tyckte att det var klent med pigment då det efter första strykningen inte syntes alls. Efrer andra kunde man ana en något ljusare nyans. Dock var den luktfri ich torkade väldigt snabbt. En burk räckte till dessa två strykningar men då jag ville ha ett vitare resultat behövde jag köpa mer.
 
Här nedan innan behandling, 
 
Fortsättning följer! 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vardagsrum | Vårt hus |


Köksfläkt på plats

Idag tog vi äntligen tag i att montera upp köksfläkten. Niclas stod för det mestack av jobbet då jag var tvungen att lämna för att jobba kväll. 
Men senare under kvällen fick jag en bild på att han fått den på plats! 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Kök | Vi bygger hus | Vårt hus |


Takläggning och rädda växter

Idag har vi kämnat på i fler timmar uppe på garagetaket igen trotts att jag haft feber, men nu är vi nästan helt klara!
Det är 2 rader kvar längst upp då vi var tvugna att avbryta pga regn. Svinhalt att vara på taket när pannorna är blöta så vi vågade inte fortsätta mer! 
 
Nu börjar vi få lite mer ordning inomhus. Åtminstone i kök och vardagsrum.
Dock börjar det bli kallare ute, så idag vågade jag inte chansa och låta växterna stå ute längre. Eftersom garaget inte är klart för att ställa in dem där, fick de i stället stå i vardagsrummet.
Så nu ser det ändå rörigt ut haha! Inte det roligaste för mig och inte speciellt bra för dem heller, då de inte alls mår bra där pga värmen. Men bättre än minusgrader där de skulle dö omedelbart. Så jaja nu får de stå här tills vi är klara i garaget! 
 



En sida klar

Idag hann vi klart med ena sidan på taket efter mycket slit! Vi fick även upp hängrännan på denna sida! 
 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Garage | Vi bygger hus | Vårt hus |


Lägga tak

Idag påbörjade vi läggningen av takpannorna. Gisses så tungt det är med takpannor. Jag har agerat lyftkran och burit upp alla pannor på taket så att Niclas kunnat lägga pannorna utan att gå ner mellan. 
 
Tur vi har snälla grannar som lånat ut byggställningar till oss. Detta hade varit i princip omöjligt på enbart stege! 
 
Jobbigt men ändå ganska mysigt då vi hsft bra väder!
Blir bra detta! 😊
 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Garage | Vi bygger hus | Vårt hus |


Snart färdigmålad fasad och kakel

Idag började målarna med baksidan. Så nu är det inte mycket kvar! Vi är så nöjda!
 
 
Även kaklet i köket är fogat. Dock syntes det efter fogningen att det inte blev så bra med plattorna runt våra eluttag, så nu väntar vi på att få dessa plattor utbytta. 
Antagligen gör de det när de kommer ut för att lägga klinker i hallen. 
Men nu ser man åtminstone hur det kommer se ut! Även diskmaskinen har kommit på plats. Tyvärr får vi vänta på fronten till maskinen i några veckor, så just nu är det lite bökigt att öppna då den fjädrar tillbaka. Blir extra jobbigt när maskinen dessutom inte sitter fast ännu! Varje gång man ska ställa i något eller tömma maskinen får man hålla emot med benet, annars åker luckan igen eller så välter hela maskinen. Kanske inte det mest optimala haha! 😅
 
 
Nu ska vi bara få tummen ur och sätta upp vår köksfläkt, så vi kan börja laga lite mer mat! 



Inreda garderob

Då vi inte hade någonstans att packa upp våra kläder kände jag att det var dags att fixa vår garderob!
 
Jag började med att släpa in vår stora malmbyrå som gick in precis på längden. Perfekt förvaring för tex. underkläder!
Sen fick jag upp en hylla och en stång för att åtminstone kunna hänga upp lite. 
Hade inte allt för att slutföra resten, men bättre med lite än inget alls kände jag! 
 



En dag med späckat schema

Denna dag började tidigt med ett fullspäckat schema!
 
Vid 7 rullade Sandå måleri in med sina bilar på tomten. Vi anlitade dem för att få husfasaden målad så vi skulle slippa det innan vintern. Direkt de kom fram meddelade de att de tänkt sprutmåla huset. Vi hade endast plockat ut alla saker någon meter från huset då vi trodde att de skulle måla med pensel. Så då var det bara att sätta fart och bära iväg alla möbler, krukor och växter! 
 
Mitt upp i att jag stressar runt för att få bort alla saker så fort som möjligt för att målarna ska kunna sätta igång, rullar hantverkarna som skulle fixa kakel och klinker in på tomten. 
Då var det bara att följa med dem in och instruera vad som skulle göras och vart. När jag fått igång dem sprang jag ut för att röja ytterligare runt huset åt målarna. 
 
Efter ett tag ringer det och då är det MIO som är påväg med vår soffa. Så jag springer in för att röja undan så soffan skulle få plats!  
 
Väl inne i huset går jag förbi köket och upptäcker att hantverkarna gjort fel och jag pratar med dem. De förstår efter ett tag och får då riva ner och börja om. 
 
 
Nu kommer Vvsaren som också skulle dyka upp under dagen för att sätta upp en duschhållare i badrummet som missats från SMV. Jag följer med honom och visar vart vi vill ha duschstången och sedan är han igång. 
 
Då kommer killarna från MIO med soffleveransen och mitt i allt kaos springer jag med dem för att visa var soffan ska stå och sen bär de in soffan på plats. 
 
Då ropar hantverkarna i köket på mig för att kolla läget med det de gjort. De har då råkat göra samma fel som första gången och jag säger då åt dem att göra om en gång till! De blir lite less, självklart men förstår också att det blivit fel och gör om ännu en gång. 
 
Även vvsaren ropar på mig för att meddela att han är klar med duschstången så jag springer snabbt för att se så allt är okej och det blev superbra! 
 
 
Sen skyndar jag mig att börjar packa upp och ställa i ordning soffan och bråkar ett tag med att få mattan på plats. Vi beställde en exakt likadan soffa som vi hade i lägenheten men spegelvänd för att få det luftigt i vardagsrummet, vilket blev väldigt bra nu när den väl kom på plats! 
 
 
När jag precis fått bort kartonger och plats kommer ventilationskillarna för att göra ett täthetsprov. Haha här började jag känna att det var väldigt rörigt men killarna löste det bra och skötte sig själva. 
 
 
När täthetsprovet var klart tackade jag grabbarna som utfört det och började gör mig i ordning, jag skulle nämligen iväg för att jobba kväll mitt upp i allt med!
 
Innan jag ska åka för att jobba går jag förbi hantverkarna i köket för att hur långt de kommit och de hade då kommit ganska långt! 
Men efter en närmare titt visade de sig att de råkat förskjuta en av plattraderna nästan 2 cm, vilket syntes väldigt tydligt då alla linjer ej var raka!
Det var även en miss runt överskåpen så jag pratade med killarna och de såg det också då jag påtalade det. Då jag skulle åka för att jobba så lovade de att fixa det innan de lämnade huset. 
 
 
Sen bar det av mot jobb. Kan säga att jag somnade snabbt när jag kom hem efter jobbet på kvällen. Det var minst sagt en fullspäckad förmiddag. Är fortfarande chokad att jag lyckades tajma in alla dessa hantverkare på samma dag, och ändå få det att fungera för alla inblandade. Dock inget jag vill göra om haha! 😅



Bänkbelysning

Eftersom vi valde bort stänkskydd samt monterade överskåp i köket kunde de självklart heller inte montera bänkbelysningen så det fick vi göra själva. 
Såhär bra blev det när den kom på plats! 
 
 
Efrersom vi inte ville ha överskåp hela vägen och det var tänkt att ha överskåp med vinklade uttag från början var det inga dosor i väggen. Det stack endast ut rör med sladdar direkt ur väggen. 
Vi blev därför tvugna att välja utanpåliggande uttag, men då det skulle bli väldigt fult att de skulle sticka ut så långt när vi hade en helt öppen vägg behövde vi därför tänka om. 
Jag skar då i stället ut hål i gipsen, lika stora som ramen på uttagen och skruvade fast denna i regeln bakom. Hade det inte varit en regel bakom hade vi satt in dosor, men nu gick det inte att flytta röret, så det blev det såhär: 
 
 
Vid matbordet han jag även få bort det mesta av skiten så vi åtminstone hade någonstans i huset där det inte var total kaos. Äntligen kunde man börja ana ett hem, och jag var så nöjd med bordet även om det var långt ifrån klart!
 
 



Ensamma första gången!

Så kom dagen då även pappa skulle åka hem. Grabbarna jobbade på i garaget ända in i det sista innan pappa sedan packade ihop och drog hemåt. 
Han har verkligen varit guld värd och vi skulle aldrig klarat allt vi gjort utan honom. Det blev väldigt tomt när han åkte efrer att ha haft familjen här så länge. 
Men de skulle inte dröja jättelänge innan vi fick se allihopa igen då Niclas fyller år i oktober. Så det var ändå okej! 
 
När han åkt fortsatte vi fixa för att få ordning. Jag plockade och försöka hitta lite kläder inför kommande arbetsvecka. Vi hade ju gått i arbetskläder i 2 veckor haha! 
 
Såhär såg de ut inomhus, och då har detta ändå den minst röriga delen i huset! 😅
 
 
Niclas monterade fasadbelysning vid entrén då det är väldigt mörkt här ute på landet utan lampor! 
 
Fortfarande väldigt mycket kvar, men nu var vi åtminstone i huset och det var huvudsaken!