Bättre bilder i äldre inlägg

Blev lite nya ordentliga bilder tagna med systemaren på köksgolvet idag, men jag bytte ut de gamla mobilbilderna i det tidigare inlägget, så är ni sugna är det bara att skrolla ner, eller också hittar ni inlägget HÄR

ETIKETTER: Allmänt |


Trolla bort tvätten

När vi flyttade in här i lägenheten tyckte vi att det inte fanns någon direkt plats för vår smutstvätt. Jag började direkt klura på en lösning, ett skåp bredvid tvättmaskinen och en bänkskiva över allt ihop för att få en stor avlastningsyta, för att tex. vika tvätt eller kanske som skötbord till nya ägare i framtiden. 
 
Det har nu gått 3.5 år sedan vi flyttade in och idén därmed föddes, men idag, ja då tog jag äntligen tag i det och löste därmed vårt tvättproblem. Nu får vi in smutstvätt, tvätt och sköljmedel men kanske viktigaste av allt, vi har nu fått en toalettpappershållare! Tidigare har vi haft ett litet bord bredvid toaletten där vi ställt toarullen, men nu är det problemet som sagt löst! 
 
Tänk att något så snabbt och enkelt kan göra en så glad, jag är lycklig ända in i själen! Detta kommer bli så underbart framöver. I love it already!! 
 
 
Det är så skönt att ha det klart och det roliga är att det inte alls kostade mycket heller! Skåpet fyndade jag på Ikeas fyndavdelning, och täcksidan på vänster sida om tvättmaskinen, är egentligen ett hyllplan även det från fyndhörnan.
Innan har jag letat skåpstomme på blocket, men aldrig hittat rätt, så ibland ska man ha lite tur med! 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Badrum | Lägenhet 4 |


Jag mår bra av vitt

Jag mår verkligen bra, känner mig lättad och avslappnad av vita och ljusa hem. Många tycker att vi har för mycket vitt, men vet ni vad? Jag älskar det och det är VÅRT hem. 

Äntligen tog jag mig i kragen och slet ut det gamla mörka, slitna och vattenskade valnötsgolvet i köket och la i stället ett vitt golv som liknar våra vitmålade golv här hemma! 
 
Sambon tyckte att det var lite lustigt då jag fortfarande låg kvar i sängen när han åkte till jobbet i morse, men när han kom fram till jobbet 20 minuter senare hade han ett sms från mig med bild på köket där det slitna golvet var borta! Haha, vill man komma igång så får man vara effektiv! 😉
 
Alltså var jag igång med golvjobbet tidigt i morse. Då vi flyttade in beslutade vi att behålla detta golv (ett dåligt beslut) och jag lappade då ihop det gamla med fogmassa och satte nya lister för att dölja det fula jobbet och det värsta slitaget. 
 
Nu när jag skulle riva bort och lägga det nya ville även slippa att ta bort socklar pga att slippa foga och måla ännu en gång samtidigt som vi tidigare passat på att dra nätverkskablar bakom socklarna och det skulle bli problem att lossa på vissa lister..samtidigt som jag vid nyläggning skulle försegla alla skarvar så de inte reser sig vid minsta lilla fukt. 
Jag kan lova att det blev lite mer krångel än vad det vanligtvis är, mycket mer än vad det låter som, och det tog lite längre tid. Men det gick och min ilska la sig tillslut. 
 
Jag är så nöjd och glad att jag genomförde det trotts några tillfällen där det kändes hopplöst haha.
 
Tanken är att det nu bli ett enda enhetligt golv i hela lägenheten, då halva lägenheten redan är vitmålad. 
Nu är der bara hall och hobbyrum kvar. Men det får bli senare i sommar eller kanske till och med i höst då det är lite fler beslut att ta innan dess.
 
Golvet heter PRÄRIE och kommer från Ikea av alla ställen! 89 kr/kvm och detta ska dessutom vara ett slitstarkt golv som ska klara alla utrymmen, perfekt! 
 
Här kommer lite bilder från innan och nu efter.
 
Före:
Vi börjar med en riktigt gammal bild, man tror knappt det är samma lägenhet? 
 
Och här, lite nyare förebilder
 
Efter:
 
Måste även lägga upp före och efterbilderna bredvid varandra så att man lättare ser skilnaden.
 
Till vänster har vi precis flyttat in och det första vi gjorde var att dra bort den hemska skjutdörren, så den syns inte i bild. Den gjorde dörröppningen om än ännu mindre! 
 
Bilden till höger är från idag, 3.5 år senare! Visst har det hänt en hel del.. 
 
 

ETIKETTER: Allmänt | Före & Efter | Kök | Lägenhet 4 |


60-årsfirande

I torsdags åkte vi iväg för att fira papps på hans 60 årsdag och resmålet var Tallinn. Vi åkte kryssning och sov två nätter på båten, vi hade fredagen att spendera i Tallinn och sedan bar det av hemåt. 
Vi åt och drack gott, gick runt i gamla staden och shoppade! Vi har haft supermysiga dagar tillsammans, dock tyckte vi att det blev lite för få timmar i land, men vi hade tur med vädret och hade det riktigt bra så vi är nöjda! :) 
 
 
Lite lustigt att jag nästan enbart shoppade "julsaker" när vi var i land haha. Jag hittade en "Askungen vagn" i pärlemo och silver som ska pryda vårt godisbord i jul, en jultröja i ull med renar och en röd sjal/ kofta.
Sen shoppades även lite drickbart, men inget speciellt som får vara med på bild :) 
 
 
Det var en jättefin stad och rekomenderas verkligen för er som är sugna på att åka! 
 
Vi har redan planer på att åka tillbaka nästa sommar, men då vill vi sova kvar i Tallinn några nätter så man hinner utforska staden mer!  :) 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Resor & utflykter |


En trapp i natursten

Trappan ute som jag hållt på med sista tiden är nu nästan helt klar! Det är bara lite småsten kvar, men det är inget som syns på bild så nu tänkte jag visa er hur fint det blivit ute i vår trädgård, något mer välkomnande än vad det var från början!
 
När man tittar tillbaka på bilderna sedan vi flyttade in är det svårt att tro att det faktiskt är samma trädgård, eller vad säger ni?
 
När vi flyttade in var det endast en brant moss/lerbacke
 
Det första vi gjorde var att bygga altan och samtidigt höja upp och plana ut hela trädgården, men "lerbacken" blev kvar orörd då jag varken orkade göra mer eller visste hur jag ville ha det just då..
 
Förra sommaren ledsnade jag då det efter regn var helt omöjligt att ta sig upp utan att ramla/ krypa upp i leran. Så jag bestämde mig för att åtminstone göra en bättre men tillfällig lösning genom att plana ut allt till stora steg.
 
Sedan hällde jag ut täckbark mellan stenen för att slippa bära ner och krångla med gräsklipparen och rensa ogräs. 
 
I år blev det äntligen gjort.. det riktiga och grymt tunga jobbet, grävning till förbannelse! Det ser inte mycket ut på bild, men jag lovar att det är stora mängder som jag fått släpa iväg.
 
Efter vårt senaste besök hemma hos familjen lyckades vi fynda massor av sten, det räckte nästan till hela trappen och det blev väldigt fint! 
 
Det lilla som är kvar syns inte i bild och är heller inget man tänker på, men det ska bli ordentligt gjort så det ska självklart ändå göras. 
 
Vilken lättnad och så roligt att äntligen ha en komplett trädgård! Nu är det inget mer grävande här hemma förutom i rabatterna ibland, så underbart!