Kantsten och gräsfrö!

Nu är allt tungt och "tråkigt" arbete på vår baksida äntligen över! Altandäcket är äntligen på plats, kantstenen gränsar av mellan blivande gräsmatta och trädgårdsland, några markstenar är nedgrävda för att man lätt ska kunna tassa fram även blötare dagar och gräsfröet är sått! 
 
Hela vår baksida ska gå i medelhavstema, för att skapa lite semesterkänsla! Och nu när allt det tunga jobbet är gjort är det bara det roliga kvar, det vill säga, välja ut alla vackra växter som ska pryda våra trädgårdsland och alla andra smådetaljer som skapar den där rätta känslan!!  
 
 
De "riktiga" medelhavsväxterna så som oliv, citron, fikon och dadelpalm kan ej stå ute året runt och jag har därför valt att placera dessa i högblanka höga krukor som jag sedan placerar ut runt om på trädäcket. När växterna får lite höjd på detta sättet gör de att man får en lite mer inomshuskänsla, även om det fortfarande är utomhus! 
 
Här kommer såväl vi som växterna trivas i solen...



Altanbygge!

Här hemma har det hänt en hel del sedan jag skrev något sist. I torsdags kom mamma o pappa och under veckan har jag och "pappa" byggt altan, jämnat ut gräsmattan som lutat 50-60 cm, grävt rabatter osv.
 
Det ska fortfarande planteras mycket växter, så gräsfrön, samt sättas kantsten runt rabatterna. Men altanen är KLAR!! Gud så bra det blev!
 
Tusen tusen tack för hjälpen!! <3 
 
Före: 
 
Efter: