Snabba krukor

Köpte en oklassad plywood som jag fick hjälp att kapa till exakta mått på jobbet av snälla kollegor, spikade (för att få osynlig ihopsättning) ihop fyra bitar som sedan rollats i vit färg för utomhusbruk :)
 
Nu är 4 krukor klara för vår altan!!



Blommande magnolia

Nu börjar våra magnolior slå ut i trädgården! Jag förundras varje vår över hur vackra dessa blommor är! <3
 



Kravmärkt

Nu har jag äntligen hittat citrusgödsel som är godkänd för kravodling! Så nu ska mina växter dränkas i näring framöver! De har nog tyvärr saknat näring då jag låtit bli att ge eftersom vi vill kunna äta den frukt de ger.
 
Denna heter "Effekt citrusgödsel" och jag köpte min på Bauhaus :)
 



Omplantering och medelhavsväxter!

Trädgårdssässongen börjar dra igång mer och mer, och som vanligt har jag problem med krukor. Jag har införskaffat mig lite för många stora växter som då också kräver stora krukor. Och tyvärr så är stora krukor både dyra och ofta finns det inte så många att välja på.
 
Jag vill ha stora vita, helst fyrknatiga krukor. Helst ska alla vara likadana! Jag har varit inne på att göra de själv, exempelvis gjuta i betong, men de blir så fruktansvärt tunga med jord och allt. Så då provade jag förra sommaren att bygga ytterkrukor av reglar som sedan målades vita, och de blev ju ganska okej både till utseende och pris. Dock var de väldigt mycket pill med att bygga ihop dem och just nu är det inget min kropp fixar tyvärr. Dessutom behöver jag ju ha ganska så många, hm.
 
Jag älskar sommar och vår. Det är helt underbart när man får hämta fram alla underbara medelhavsväxter som man sen kan njuta av alla varma sommarkvällar - men, jag tycker att det är väldigt tråkigt med alla svarta plasthinkar och krukor som alla växterna är planterade i och som står överallt.
Jag skulle vilja få till det på något bra och snyggt sätt. Jag får fortsätta klura på krukor som vanligt haha!
 
Olivträdet har kommit på sin rätta plats i krukan jag byggde förra året
 
Min Phoenix Roebelenii palm, Clementin/Komquat och citronträdet planterades om i större innerkrukor idag
 
Sen måste jag bara visa mitt underbara fikonträd som är fullt i fikon! Man skulle kunna tro att det borde ha vilat i vinter, men nej, det har jobbat på ordentligt! Det ska bli superroligt att få smaka några solmogna frukter i sommar!
 
 
Så visst är det ändå värt de hemska plasthinkarna som är överallt haha, men alla underbara växter hade varit ännu mer underbara i vackra krukor ;)



Efter en lång resa

Nu är han äntligen här, min vackra Pinocchio efter att ha rest hela vägen ifrån Usa! Han är inte bara söt, han sjunger en julig låt och dansar också! Lyckan är total haha ;)
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Disney | Jul |


Hej medelhavet!

Då var jag äntligen igång igen med odling av medelhavsväxter efter några år med enbart köpta växter. Det är ju så roligt, och jag ångrar att jag gav bort och sålde bort allt jag hade fått fram för några år sedan då jag nu hört att flera av plantorna och träden verkligen vuxit till sig och blivit ordentligt stora.. grr. Men men, vi flyttade långt och hade ingen plats, men nu tänker jag ta upp intresset igen, om än på en lite mer balanserad nivå haha :) 
 
Än så länge är det Clementin/ Komquat kärnor ifrån nya trädets frukt som såtts, Citron, Neriumsticklingar väntar på att få rötter, Avokado och Mango :) 
 



Det börjar vakna till liv i trädgården

Mm.. så underbart med vår!! De tycker även våra päksklädda vänner! 
 



Älskar dekorplast!

Vårt kök är inte de vackraste och vi har velat om vi ska byta enbart luckor och bänkskivor eller om vi ska slå ut allt och göra det nytt och fräscht. Då mäklaren trodde att vi kanske inte tjänar något på att göra det, så känns det onödigt, så vi har varit väldigt fram och tillbaka på hurvida vi ska göra. 
 
Just nu är vi nog ändå inne på att byta ut det mesta så småning om, och bo kvar ett tag. Men jag var så sjukt trött på att se de äckliga svälda och gulnade luckorna varje dag, så jag bestämde mig för att göra en liten budgetrenovering med dekorplast! Hängde av luckorna, tog bort gångjärnen och klädde varje lucka med plast, det blev en enorm skillnad och vi är faktiskt riktigt nöjda. Detta kostade oss 600 kr, och det känns verkligen som ett nytt kök! Nu känns det inte lika bråttom att byta ut luckorna. Även bänkskivorna fick sig en omgång av den underbara plasten! Det blev tyvärr inte lika bra med plasten på skivorna som på luckorna, men det blev åtminstone mycket finare än vad det var tidigare så det duger tills vi tar bort allt :)
 
Före och under förvandlingen! 
 
Efter: 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Våren växer fram

Våren är här, och hur underbart är det inte!! Varje morgon när jag öppnar altandörren till katterna går jag ut och njuter av den underbara solen! 
Och vad är mer vårigt än att hämta ut de underbara medelhavsväxterna ifrån sin vintervila i förrådet? Nu står alla samlade på vår altan på framsidan. I och för sig ihoptryckta för att vänja sig sakta vid solens strålar, men de står åtminstone där! ;) 
 
 
Idag inhandlades även ett nytt citrusträd, nämligen en hybrid av komquat och clementin. Jag fick smaka på en av frukterna innan jag bestämde mig för vilken sort som skulle få följa med mig hem, och de var väldigt söta och goda trots att de inte var helt mogna ännu. Så nu ser jag fram emot att få lite frukter, som vi faktiskt kan äta! Citronerna som vi har fått har ju mest använts i drickvatten, och det är ju också underbart att kunna gå ut och skörda, men jag tror ändå att det nya trädet kommer få lite roligare användningsområde! Desutom mognar de fortare! ;)