Den hemliga lådan!

Ni som känner mig, eller läst min blogg ett tag vet att jag redan för ca 1 år sedan gjorde om en helt vanlig byrå till kattlåda! 
 
Så här såg den ut: 
 
Men när vi flyttade i november passade inte denna byrån in i vårt nya hem, då den ändra blev alldeles för liten, eller också var den alldeles för bred...ja vi hittade helt enkelt ingen plats där den passade in. Den blev därför såld på Blocket!
 
Så då blev de att skissa på något nytt, för att ha en vanlig ful kattlåda fanns inte på kartan! Jag kom fram till att jag ville ha en lång bänk, med förvaring på ena sidan, och kattlåda på andra sidan. Sen behövde jag ha något sorts hyllplan, för att dölja ingången till kattlådan!
Det blev mycket ritande innan jag blev nöjd. Och tanken var att bygga allt i MDF, men efter en sväng genom fyndhörna på Ikea kom jag undan billigt! De sålde nämligen överskåp, för 25 kr/st. Efter en del räknande fram och tillbaka kom jag fram till att det behövdes 6 st överskåp. Sen var det bara att åka hem och bygga ihop. Självklart blev det en hel del sågande, och mycket pyssel innan det blev klart, men bra blev det och jag är grymt nöjd!! 
 
 
Självklart ska vår prinsessa vara med och titta vad som händer, som vanligt ;)
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | DIY | Våra katter |


Elcentral...

När vi flyttade hit hängde det i vår hall en så gräsligt fult elcentral. En av de äldre modellerna, grå plåt, full av fula klistermärken och dekaler.
 
Före: Elcentralen i hörnet till höger, om någon skulle kunna missa den ;)
 
 
Först funderade vi på om det var värt att byta ut hela centralen, men efter att ha pratat med en elektriker om kostnad kände vi att det får vara. Det är ju endast en estetisk fråga, och vi tyckte inte att det var värt de pengarna, inte nu i alla fall!
 
I ett annonsblad från Lidl såg jag att de annonserade ut dekorplast för 19.90:- !! Det blev därför en tur till butiken och sedan kläde jag in elcentralen, och gud så mycket bättre det blev! 
 
 
Ni får ha överseende med de dåliga bilderna, svårt att fota i detta ljus..

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | DIY | Före & Efter | Hall | Lägenhet 4 |


Att ta in våren!

Nu var det längesedan vi hade några växter här inomhus. Faktum är att jag inte vill ha små plottriga krukor i mina fönster, det blir för..."rörigt""lantligt" och "ombonat" för mig. Ska det vara växter ska de helst ta för sig, kunna stå direkt på golvet i en stor kruka och ändå synas. Sen får det absolut inte vara för mycket, inte växter överallt!
En annan sak med mig är att jag inte vill ha växter med blommor, jag vill bara ha det gröna! Vita Orkideér är däremot väldigt vackra och gör sig bra även i vårt hem!
Utomhus är däremot en helt annan sak, där vill jag gärna ha mycket, stora och små, flera olika och helst massor med blommor i fina färger! 
 
Denna tiden på året är jag alltid lika delad, en del av mig är jätteglad att det igår var dags att hämta in vissa av växterna från vinterdvalan i vårt förråd för att se om de överlevt. En annan del av mig skriker "neeeeej, det blir för mycket!!"
Dock är i stort sett alla växterna som stått i vintervila våra utomhusväxter, så direkt det blir lite varmare ute kommer dessa flytta ut, och där blir de så himla fina! Som sagt, utomhus finns inget bättre än massor med växter och då speciellt medelhavsväxter! 
Så jag får kika efter nya knoppar, längta efter värme och försöka njuta av att de är vackra här inne så länge! :)
 
Just nu bor därför Citronträd, Comquat och två "pinnar" inne hos oss, dessa "pinnar"  är mina två fikonträd, de ser inte mycket ut för världen just nu, men de har redan spruckit knopp och bladen är påväg, sedan går det oerhört fort innan alla blad är på plats! I år kanske vi till och med får fikon!! 
 
 
När jord och kruka inhandlades för omplantering av växterna som varit i vinterdvala, gjordes även två andra växtköp.
En vit/rosa Hibiscus, som kommer flytta ut med de andra medelhavsväxterna såfort värmen kommer!
 
 
Sen blev det även en växt som är tänkt att den ska bo inomhus året runt, en Guldpalm!  
Kanske får även denna växt komma ut lite i solen i sommar så att han växer snabbare! Mitt mål är att denna växt ska bli en stor golvväxt så småningom, vilket enligt de på Plantagen inte skulle ta sådan lång tid! 
 
 



Underbara lameller!

ÄNTLIGEN har de underbara lamellerna kommit på plats i vårt kök!
 
Jag tycker att lameller ger en härlig känsla, precis den rätta känslan jag vill ha i vårt hem! Och med ledpuckar skapas en känsla av "infällda" spottar i varje fönster.
 
Detta är enligt mig en helt oslagbar kombination! Jag älskar, älskar verkligen lameller samt spottbelysning, och blir lika barnsligt glad varje gång jag får se dem på plats tillsammans!! 
 
 
Ledpuckarna kommer från Ikea, DIODER 4p för 199 kr.
Lamellerna kommer från Jysk, PRICE STAR, säljs i olika storlekar, till riktigt bra priser. 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Nytt år, nya möjligheter!

Nu är det officiellt och jag får därmed äntligen berätta allt för er! Den 25/2 -2013 börjar jag arbeta för Bauhaus här i Linköping!
Guuuud så glad jag är, tror inte det finns så många andra butiker som skulle passa mig så här bra?!! Nu får jag arbeta i kassan, där jag faktiskt trivs som bäst i en butik, men även med det jag faktiskt brinner för!!! 
 
Min första tid på nya jobbet kommer spenderas i Botkyrka, jobb, hotell och god mat står på schemat i de första två veckorna! Sedan beger vi oss hemåt igen för att starta upp den NYA butiken, under två månader kommer vi arbeta dag och natt för att få allt på plats innan butiken slår upp dörrarna för första gången här i staden! Det kommer bli grymt roligt att få vara med, starta upp och för första gången känna att jag har ett riktigt jobb, jag har nämligen fastanställning numera! ;) 
 
Jag är full av ett lyckorus, och förstår fortfarande inte riktigt vad allt detta innebär. Men åter igen, det ska bli grymt roligt och jag ser verkligen fram emot vad detta år har att erbjuda! Bättre hade det inte kunnat börja! :)
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


En värld full av kristaller

När solen tittar fram såhär i vintertider blir nog de flesta väldigt lyckliga inombords. Det är egentligen lite konstigt att vår sol livar upp så mycket i vår vardag? När solen visar sig känns plötsligt alla måsten lättare, och man känner sig lite lycklig utan att riktigt veta varför!  
 
Idag är en sådan solig underbar dag och därför blev det på med varma kläder för att sedan ta med kameran ut och fotografera vårt vinterlandskap. Under solens strålar gnistrar allt likt kristaller och varje vrå blir likt något ur en sagobok!
 
Tänk vad fin denna årstid är egentligen! Redan innan vintern kom i år bestämde jag mig för att inte "hata" och enbart längta till våren, då detta ofta gör att vintern känns fruktansvärd och nästan outhärdligt lång varje år! Jag har i stället försökt se det fina, känna efter lite mer och visst är den inte alls så hemsk som jag förut tyckt!
 
Som sagt, när solen visar sig från sin bästa sida, gör även vintern det, och gud vad fint allt blir! 
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


Den berömda Barcelona fåtöljen!

Något som står och har stått överst på min önskelista ett bra tag är den underbara Barcelona fåtöljen!! Jag är helt förälskad i denna ursnygga möbel!!
 
 
Jag brukar ofta inte gilla "design möbler" då dessa ofta är onödigt dyra i mina ögon, att betala 10 000 kr eller mer för en ynka möbel är inget jag skulle göra. Jag gillar att handla billigt, förstår inte riktigt grejjen med att lägga alla sina pengar på en sak, kanske till och med ta onödiga lån eller vänta i 10 år för att kunna köpa det man vill ha! 
 
Barcelona fåtöljen är en designklassiker, som idag inte bara finns på min önskelista utan även på flera tusentals andra människors runt om i världen! Originalet ligger därför på ca 30 000 kr! Vilket jag självklart aldrig någonsin skulle ge! Men som tur är finns det nu även företag i Sverige som säljer fina kopior (Går inte att skilja på dem) av denna fåtölj för 3000-4000 kr.
 
Längtar till den dagen då den står i vårt vardagsrum...
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Önskningar |


Inspiration i bilder!

Jag får ofta höra att jag har många roliga ideér, att jag är väldigt pysslig av mig och att jag har ork som jag vet inte vad.. MEN tro det eller ej, även jag får slut/dåligt med ideér med jämna mellanrum! När jag vill få ny inspiration letar jag bilder i inredningstidningar, jag söker mycket på Google men även Hemnet inspiration är en stor inspirationskälla. 
 
Ikväll är en inspirationskväll och jag nöjer mig med att kika igenom mitt bildarkiv på datorn. (Bilder jag spart ner när jag sett något jag gillat)
 
Just nu arbetar jag mycket med att få rätt känsla i vårt hem, stilen jag vill åt är en mix av Hotellrum och James Bond. Stort, ljust, luftigt, stilrent, modernt, och ett ord som förenar hotell och Bond är väl ändå lyx.
 
Jag gillar verkligen dessa bilder nedanför! 
 
 
 
OBS! Lånade foton!
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


Julklappar 2012

Nu var det någon vecka sedan julafton, men jag tänkte ändå visa några av sakerna jag fick i julklapp 2012 då det är många som frågat vad jag/vi fått!
 
Några av sakerna jag fick finner ni på bilderna nedan, ljuslyktorna var till oss båda! :)
 
6 st tallrikar + 6 st assietter ur serien Anytime, en golvkandelaber, en EIVOR pläd,  och inte mindre än 4 st kuddar med världsmotiv, haha, (Det blev dubbelköp, så jag har lämnat tillbaka två stycken!) 
Sen fick jag även, vackra drink/martini glas från Orefors, 2 st tak spotlights, silvrigt nagellack, mysiga stickade strumpor, svarta taft gardiner till sovrummet och en .......One Piece pyjamas i svart/vit leopardmönster haha! ;)
 
Tillsammans fick vi även ett karamellställ, med fina gamla burkar i glas, en glassmaskin, en garagedomkraft.
 
Så, då tror jag att jag fått med alla mina julklappar, samt våra gemensamma? Sen fick ju även Niclas julklappar så klart, men de räknar jag inte upp här!
 
Tusen tack ännu en gång allihop för alla fina presenter! <3

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Jul | Önskningar |


Bloggen byter utseende!

"Ut med det gamla och in med nytt" - Detta gäller inte bara det nya året, utan även min blogg passar även den på att byta utseende! 
 
Det jag strävat efter att skapa var:
Få in mer färg, få med något grafiskt, skapa skarpa kontraster, samt få med mina "intressen" dvs, det jag mestadels skriver om här på bloggen!
 
Jag tycker att jag lyckats riktigt bra med att skapa en bloggdesign som speglar MIG, och är riktigt nöjd med kvällens insats! :)
 
Före: 
 
Efter: 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


In med luft!

 
Även om jag älskar juletiden, lugnet, myset, de lite mer dova färgerna och alla ljusen i vintermörkret, så är jag ändå en vår och sommar människa egentligen!
Jag vill gärna ta in julen tidigt, helst redan i oktober och njuta av den under den mörkaste tiden, vilket är fram till julafton enligt mig. Efter julafton, åtminstone efter nyår vill jag få ut alla julsaker så fort som möjligt, det känns nästan som man är påväg att kvävas av allt mörker, så därför är det viktigt för mig att få in luft, rymd och någon knallig färg som piggar upp! På det sättet skapar jag vår även i Januari och Februari :)

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Jul och nyår i bilder!

Vi fick en riktigt mysig julafton med vår kära familj!
 
Här är några av bilderna från dagen! (Bilder på julklapparna kommer senare!)
 
 
 
Nyår firades hemma hos oss tillsammans med Sebbe och Angelica. Trots att jag jobbade alla dagar de var här hade vi ändå en riktigt mysig nyårsafton! :)
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Jul |