Garageplattan är gjuten!

Vi är nyligen hemkommna från en lite längre semester hos familjen, vi har haft mycket inplanerat men vi har ändå haft det mysigt! 
Eftersom vi varit bortresta har vi inte hunnit vara förbi tomten för att inspektera förrän idag. Nu är garageplattan färdiggjuten och sockeln är uppmurad. I morgon kommer de ut för att montera på fästjärnen som ska sitta fast i sockeln för att fästa i garagestommen, sen är det bara huset som fattas! 
 
Nu är det inte alls långt kvar, bara 17 dagar kvar tills huset står på plats och 52 dagar till förväntad slutbesiktning! 
 
Vi har så mycket planer och ideér båda två så nu vill vi inte vänta längre, vi vill komma på plats och få börja förverkliga allt! 
Det är verkligen svårt att tänka att om 2 veckor så står det ett hus här, dessutom helt färdigt utvändigt på första dagen! Märkligt att det går så fort och det ska bli väldigt mäktigt att se! Kameran kommer stå på ett stativ och filma alltihop, detta kommer vi aldrig missa! 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Grunden är klar!

Igår var jag ut till tomten och killarna var då där och färdigställde husgrunden, plockade bort skräp och packade ihop! Så igår blev husgrunden helt klar och tomten är fixad någon meter runt om huset!
Men självklart ska baksidan fortfarande höjas upp med massorna vi har liggandes på tomten, dock hinner inte killarna som varit här nu göra detta, men när man bor på landet har man tydligen grannar som kan fixa sånt, vilket är väldigt smidigt! Så efter våra första veckor på semester hoppas vi att han hinner fixa det sista innan huset kommer! 
 
Killarna som varit på tomten fram tills nu som gjort det mesta av markjobbet och grunden hade även hunnit paddat klart för garagegrunden, så nu när dessa grabbar är klara med sitt kommer redan nästa vecka nästa gäng! De är de sista grabbarna som kommer från markentreprenör-firman och de kommer för att gjuta och färdigställa garageplattan!

När N slutade jobbet åt vi först middag men sen bestämde vi oss för att åka ut till tomten, han var nyfiken på hur det såg ut nu när det var klart och ville se så att de rör vi bett om blivit rätt, och jag tackade självklart inte nej till en kvällstripp då man har chansen att gå runt lite mer utan byggarbetare på plats. Även om vi får vara där och gå hur vi vill när de jobbar känner man sig ändå lite ivägen. Så det blev perfekt såhär!
Vi spenderade någon timme på tomten och fick sällskap av några av våra nya grannar, vilket var mycket trevligt! Vi känner oss väldigt välkomna och alla är mycket trevliga! Nu när man pratat med lite fler som bor där känns det ännu bättre. Nu börjar det plötsligt kännas väldigt verkligt! Tänk att om bara någon månad bor vi faktiskt här! :D 

Efter att ha varit ut till tomten tillsammans igår kväll och sätt ett så färdigt resultat längtar vi ännu mer än tidigare!!! Första gången man faktiskt hoppas att semestern går fort haha! :D 
 
På bilden nedan ser ni platsen där garageplattan ska gjutas. 
 
 
Garage till vänster och hus till höger om det skulle gå att ta fel på det ;) De ser lite nära ut på bilden, men det blir lite mer än 1.10 m mellan vilket vi tycker blir toppen. 
 
 
Gaveln på huset där vår groventré in till tvättstugan kommer vara! 
 
 
Hörnet på huset från garaget sätt, här kommer bli en gigantisk altan, perfekt i full sol i stort sätt hela dagen!  
 
 
Trädgården på baksidan ut från hörnet på garage/ hus. Där längst bort skymtar ni även lite av jordmassorna som vi har att lägga ut för att fylla upp tomten. På bilden syns inte höjdskillnaden så mycket, men det är en del som ska fyllas upp. För er som är lite extra uppmärksamma så är det stora fälda trädet bortplockat nu, skönt! 
 
 
Här nedan ser ni vår framsida och plintarna är på plats där vår veranda för huvudentrén blir! Det blev mycket sten på framsidan då de behövde fylla upp för att få en bra plats för lyftkranen. Vi trodde och hoppades att de skulle kunna stå på vår uppfart, men då vår husmodell är längre än övriga skulle kranen inte nå. Så då blev de tvungen att lägga ut extra kross.
Från början ville vi inte ritkgit det, men nu känns det perfekt för stenläggning och japanskt tema som vi ändå varit inne på. Minimalt underarbete då allt redan är paddat och klart! Gräva ur några grovar för några större träd/ rabatter och sedan lägga marksten, kommer nog bli hur bra som helst! Längst bort mot det vita staketet tänker vi oss även en liten uteplats! 
 
 
Bilder från kvällen då de gjort det sista på grunden, skurit bort överbliven plast osv. N inspekterar dragningen av rören som verkar ha blivit rätt, hopaps vi haha. 
 
 
Och självklart var vi tvungen att kolla lite extra på hur sluttningen ner mot grannens tomt löstes, vilket blev riktigt bra! Vi är supernöjda! Här är tanken att vi ska ha vår köksträdgård med några pallkragar med kryddor och lite krukor, då denna plats ligger direkt utanför köket! Verkligen super att ha "grusgångarna" klara, vi behöver bara ställa dit pallkragar och fylla på! :D 
 
 
Just nu håller vi på och delegerar för att lösa gallring av träd på området för att framkomligheten för hustransporten som vi fick på vårt rekningsprotokoll, det mesta har löst sig. Nu är det bara några träd kvar att lösa.
Resterande punkter på protokollet var att ta bort några stolpar utmed vägen, vilket vi pratat med berörd granna om så det är löst, sen så ville de även att vi skulle lagt ut körplåtar för att skydda gräset utmed en sväng, men grannen som bodde där sa att det inte är någon fara om de kör där, så den punkten slipper vi! 
Nu är det mesta redan löst, så skönt och vi kan fokusera på annat under semester! :) 
 
Det var allt för denna gång! 
 
Kramar Rebecca 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Byggstartsmöte och grund

Igår var det äntligen dags för byggstartsmöte och det var även första gången som vi träffade vår byggledare! Byggledaren förklarade hur allt kommer gå till, vad vi har för skyldigheter och rättigheter under arbetets gång. Vi gick även igenom leverans och transportsträckan i vårt område, där vi är ansvariga för framkomligheten.
 
Vi fick vårt rekningsprotokoll i slutet på förra veckan, det är där lastbilsföraren fyllt i om vi måste åtgärda något för att underlätta framkomligheten under leveransen. 
Vi fick en del punkter, gallra ur träd längs med hela infarten till området (Vi klurar fortfarande på hur vi ska lösa detta då dessa träd står på olika tomter), ta bort stolpar som står längs med en väg (Vi pratade med våra grannar som också fick denna punkt när deras hus kom och de tillhör en granne, så honom ska vi prata med) Lägga ut körplåtar, vilket vi ska försöka undvika då det inte behövdes för passering, dock fick vi reda på nu på morgonen att vi kommer behöva en plåt i alla fall där lyftkranen kommer stå, så där ryker ca 10 000 kr yttligare som vi inte räknat med.
Men vi är glada att det inte blev ännu mer eller mer komplicerade punkter att åtgärda, detta känns hyfsat överkomligt ändå, bara vi lyckas få tag i alla inblandade! 
 
Självklart spanade vi in arbetet på tomten tillsammans med byggledaren och nu är nästan hela grunden till huset på plats och man kan börja ana hur det kommer se ut! Vi tyckte att det kändes lite litet nu när vi stod där, men det blir ju självklart annat när huset kommer! 
 
 
Nu fick vi precis veta att det stora trädet som legat ner över vår tomt blir borttaget idag, perfekt! Nu slipper jag ringa och tjata på kommunen mer om det haha. 
 
Kramar Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


Det går fort framåt!

I söndags var vi ut till tomten och kikade hur långt de hade kommit, de hade kommit en bra bit! Även grunden hade levererats och låg där! 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |