Förhandskik på jultavlan..

Jag har nu spenderat många timmar med att få till tavlan som jag vill ha den, och det är otroligt många timmar kvar vill jag lova.... men jag tänkte åtminstone visa er en liten förhandskik på vad det är jag håller på med. Det blir en tavla av "Puff" vid tomteljusen, en scen som jag vågar påstå att nästan alla känner igen...
 
En av karaktärerna börjar ta form i min jultavla som ni kanske ser, det är dock lite jobb kvar med Puff´s luvkant och tänder men det mesta är klart! När jag är klar med honom kommer jag börja med tomtarna, som just nu bara är påbörjade med sin röda bakgrundsfärg och sist men inte minst ska jag ge mig på helhets bakgrunden! ;)
 
 
För er som undrar är tavlan målad i akryl! :)

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | DIY | Disney | Jul | Skissa & måla |


Har jag blivit galen?

 
Med risk för att ni alla ska tro att jag blivit helt knäpp, måste jag nu berätta att jag har stora planer inför denna jul. I år vill jag ha en riktig DISNEY JUL, med allt vad det innebär, jag vill att det blir sådär magiskt som det bara blir på film ni vet? Och ja det är väl inte konstigt att man vill ha mycket pynt osv, men ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för det där med massor av pynt och olika färger. Jag brukar vilja fira julen gnistrande vit med inslag av silver. 
 
Jag gillar att ha teman när jag inreder, för att kunna följa en tråd. Och jag har alltid älskat disney, jag älskar det magiska de handgjorda filmerna och de underbara historierna. När Niclas då vill ha mycket pynt, med alla dess färger kan vi lika gärna slå ihop våra önskemål och göra något roligt av det!
 
Så just nu kikar jag runt på mycket bilder på nätet för att få inspiration, jag har påbörjat målning av våra framtida jultavlor och har massor av ideér kring allt julpynt. Nu blir det Disney magi på ett något amerikanskt vis, men mest "Rebecca style" ;) Det ska bli väldigt spännade att se vad resultatet blir här hemma, tanken är att det mesta ska bli förrändrat....

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Disney | Jul |


Nedräkningen har äntligen börjat!

 
Jag kan inte låta bli att tänka och planera inför jul, här går jubloggar och jultidiningarna varma vill jag lova!
Och vad är kan höra julen mer till än glögg? Så med risk för att vara sist, så har Blossa nu släppt "årets smak". Dock avslöjar de inte smaken, utan det ska vara upp till var och en till skillnad från andra år! Men flaskan får ni åtminstone se! ;) Denna släpps i oktober och kommer ligga på 95 kr/flaskan. Spännande! :)
 
Som jag sett på så många andra bloggar har vi även nu passerat 100 dagars gränsen till jul, nu närmar den sig med stormsteg och hösten gör sig påmind!
De flesta butiker visar sina julsortiment redan 1 oktober, lika så vi på jobbet. Guud vad spännande det sa bli att se allt, vi brukar nämligen har riktigt stort jultorg på Bauhaus! Valt rätt jobb med andra ord ;)
 
Nu ska jag snart knata iväg för lite jobb, ha en bra dag allihopa! :)
 
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Jul |


Långt mellan gångerna!

Ja jag är inte särskillt bra på att hålla bloggen uppdaterad som ni kanske märker, men det kommer inlägg lite då och då för er som är tålmodiga :)
 
Här hemma har vi hunnit möblerat om i vardagsrummet, fått upp nya brandvarnare och bytt ut några lampor, men inte nog med det, jag har även påbörjat fortsättning av bredspacklingen av våra vardagsrumsväggar för att få bort de hemska pizza-strukturtapeterna efter ett uppehåll på några månader, nu ska det banne mig bli klart!! Bilder kommer när jag är klar, om man nu kan se någon skillnad på bild haha!
 
Med risk för att ni alla ska tro att jag blivit knäpp måste jag erkänna att mina tankar allt som oftast går mot JUL just nu, jag vill börja åka runt och titta på butikernas olika julpynt, läsa jultidningar, hänga upp adventsstjärnor och allt annat som hör julen till...även om jag älskar sommar och helst vill ha sommmar jämt, längtar jag till allt det mysiga inför och under jul, för mig är julen hela vintern, inte bara i december! Jag vill ha jul längre, och då är det mysigt att börja tidigt, så att man hinner njuuuta!! 
 
För övrigt hade vi lite grillfest här hemma igår, då jag bjöd över tjejerna från jobbet! Jag fick jättefina blombuketter av dem och ett fint handgjort kort av vår alldeles egen "scrapbooking mästare!" ;) 
Vi blev ganska många och vi fick en riktigt rolig kväll trots sen mat och halvfärdig potatis! Superkul att ni ville komma tjejer, det måste vi göra om! :)
 
Hoppas att ni alla haft en underbar helg, själv är jag ledig till och med tisdag, så här ska njutas!! :)
 
Kramar

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


Vad har hänt i trädgården?

Nu var det ett tag sedan jag visade er något från vår trädgård, och jag vet att många undrar hur den ser ut nu, det var ju några månader sedan!
 
Trädgården börjar växa till sig även om den fortfarande har en bit kvar! Gräset är tätt och fint, och i rabatten har det kommit ner massor av växter som vi bland annat fått ifrån vår kära familj!
Nu ska alla växter få växa till sig, och nästa år kommer trädgården förhoppningsvis vara på god väg mot full grönska! 
 
Vi är så nöjda med altanen, dock kan vi inte spendera så mycket tid där ute som vi skulle önska, då vi fortfarande inte fått upp något nät till våra små. Men nästa sommar, då ska vi njuta där ute hela familjen!!
 



Peppar peppar, ta i trä!

Jag har sedan vi flyttade hemifrån för lite mer än 6 år sedan letat efter en riktigt snygg salt och pepparkvarn, alla jag hittat har haft något fel, ändra har de fel form, fel färg eller är för stora/för små. Men nu har jag äntligen hittat dem, och jag älskar dem! 
 
Det är lite roligt att man kan bli så lycklig av en sådan sak, men när man letat länge efter något....

ETIKETTER: 2013 | Allmänt |


Lever längre än en dag!

Överallt ser man hur populärt det nu är med skalbaggar och andra kryp som inredningsdetaljer, jag läste en inredningstidning där de själv tillverkade dessa i ståltråd/najtråd. Jag var självklart tvungen att prova, böjde fram och tillbaka, och ja, det var inte alls speciellt svårt! Nu har jag en alldeles egen trollslända, som lever längre än en dag!
 
Då jag böjde sländan i ståltråd/najtråd med olika färg, har jag valt att jag ska spraymåla min i blankt svart, men det får ni se i ett senare inlägg! Lycka till med knåpandet! :)
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | DIY |


Handla billigt!!

Som jag skrev för ganska så länge sedan så har jag varit på jakt efter en bokhyllekombination med dörrar för att dölja mycket av det som behövs i ett hobbyrum. Men ni som känner mig vet att jag inte vill lägga pengar på att köpa nytt, när jag vet att det går att få tag i dem billigare!
Jag har därför letat efter delar i omgångar, ifrån blocket, ifrån Ikeas fyndhörna och på så sätt nu äntligen lyckats skrapa ihop alla delar till 2 st låga billyhyllor, helt felfria med dörrar och allt detta för endast ca 300 kr!! På grund av att jag har haft tålamod och letat lite extra har jag därför sparat in nästan 1600 kr på att göra så här! 
 
Jag älskar att handla billigt!!
 
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Hobbyrum | Lägenhet 4 |


Lys upp i höstmörkret!

Nu blir det mörkare tidigare på kvällarna och luften känns lite kylig, hösten är här!
 
För att få hösten att kännas mysig och inte allt för hemsk har jag valt att plocka fram mycket ljus och lampor i år. I sommar när vi var ut på äventyr med familjens segelbåt passade jag på att leta fram lite drivved på öarna vi besökte! Resultatet blev detta, jag är riktigt nöjd! Dock vill jag ha en större avlång skärm som går ut mer över sidorna, men denna får duga så länge! 
 
Jag har helt enkelt borrat hål i all ved, trätt på bitarna på en av Ikeas billiga lampfötter och sedan är det bara att välja skärm, mycket enkelt!
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | DIY |


Ljusstakar i betong

Jag hittade underbara ljusstakar i betong som jag bara var tvungen att ha, dock ville jag inte ha dem i just betong, så sprayfärgen åkte fram och de fick bli högblankt vita! 
 
Före: (Denna bild är en mobilkamerabild, ursäkta dålig bildkvalite)
 
Efter: