Den 3:e och sista!

När vår underbara familj var här och hälsade på fick vi mycket hjälp här hemma, och som jag skrev i föregående inlägg så har det hänt massor! 
 
Idag tänkte jag visa er den tredje och sista "dörröppningen" som vi öppnat och fixat till nu när familjen varit här! Nu är det "bara" massor med spackel, slipning och tapetsering kvar! ;)
 
Före: 
 
Efter: 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Före & Efter | Hall | Vardagsrum |


Sovrummet förändras!

Här hemma har det hänt enormt mycket den senaste veckan/dagarna. Men just nu tänkte jag börja med att visa er vårt sovrum, det har nämligen blivit ommålat! Nu är både väggar och tak målade i vitt och skillnaden blev så underbart stor! Tänk vad lite färg kan förändra! 
 
Jag målade tak och nästan alla väggar föregående vecka, jag hann dock inte klart innan familjen kom ner i torsdags och då fick jag bland annat hjälp att måla det sista!  Tusen tusen tack! Ni är så underbara <3
 
Förebilder, sovrum: 
 
Efter:  
Även golv och fönster ska målas vita så småningom. Även fönsterbrädan ska bytas ut till en djupare i vitt, samt ett elementskydd ska på plats för att dölja det fula elementet!  Som ni ser saknas även gardiner, dessa ska upp, så det kommer bli ännu bättre när de kommer på plats!
 
Men som sagt, efter lite färg blev det så här : 



Efter massor med spackel och sandpapper!

Här hemma har jag fullt upp med spackling, slipning och allt där till då jag vill hinna få klart två av öppningarna vi öppnade upp (förra helgen) innan familjen nu kommer ner och hälsar på, på torsdag. 
 
Så här kommer lite bilder på hur det ser ut efter andra omgången spackel och en hel del slipning! Den tredje öppningen, dvs. den från hall mot vardagsrum har vi valt att inte göra något åt ännu då vi bestämt oss för att öppna upp den ännu mer. Så bilder på den kommer så småningom!
 
Bild: Från kök ut mot hall. 
 
Bild: Från kök mot vardagsrum.
 
Bild: Från vardagsrum mot kök. (Samma öppning som ovan, men från motsatt håll)
 

ETIKETTER: 2013 | Allmänt | Hall | Kök | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Före och efter helgens arbete!

I helgen kom min pappa, halvsyster Ebony och min minsta lillebror Indigo hit och hälsade på! I helgen har det därför varit bebismys, "renoveringsarbete" och även jobb för min del. Tyvärr går ju en helg väldigt fort.. 
 
Pappa hjälpte oss att öppna upp de 3 dörröppningar vi ville förstora. Det är en enorm skillnad! På bilderna nedan kan ni se vad vi gjort i hlegen. Tyvärr ser det inte ut som att det hänt lika mycket på bilderna som det faktiskt gjort i verkligheten! Det är som sagt en grymt stor skillnad och vi är sååå nöjda! 
 
Nu återstår massor med spackel, tapetsering och listsättning innan det är klart. Men nu kan vi åtminstone fortsätta!!
 
Öppning mellan kök och vardagsrum: 
 
Före: På bilden har vi redan hunnit slita bort den stora slitna skjutdörren som även den tog upp 2 dm av den redan smala och oerhört slitna dörröppningen! 
 
Efter: Köket är ommålat (vilket vi inte gjort i helgen, så det har ni sett tidigare) tagit bort skjutdörren, skenan till skjutdörren och öppnat upp öppningen så mycket det gick både uppåt och åt sidorna. Även nya riktiga trösklar har kommit på plats! 
 
Öppning mellan kök och hall: 
 
Före: På bilden har vi inte gjort någon förrändring alls i köket. Den slitna gulnade dörröppningen var normalbred, men upplevdes ändå trång och vi ville öppna så mycket som möjligt för att få in mer dagsljus i hallen!
 
Efter: Dörrkarmen är borttagen, öppningen är öppnad upp mot taket och vi har fått dit en riktig tröskel som täcker golvet som tidigare ägare sågat för kort! 
 
Öppning mellan hall och vardagsrum: 
 
Före: Mäklarbild på hur hallen såg ut tidigare! Dörröppningen rakt fram är den vi nu förrändrat. 
 
Efter: Hallen ommålad (som ni sett tidigare, alltså inte gjrot i helgen) dörrkarm och lister runt dörröppningen är borttagna. Ny tröskel kom på plats!
 
Vi ville gärna öppna upp hela vägen mot taket även här, samt ta bort den lilla väggbiten åt höger, men, uppåt går inte då det går en lufttrumma där, och åt höger går elledningar. Så, det blev endast dörrkarmen som försvann. Vi får se om vi tar bort snutten åt höger senare..
 
 
 
Trösklarna som kommit på plats är pappas egensnickrade för att passa på alla platser. Dessa kommer bli vita, då vi även ska måla vardagsrumsgolvet vitt senare! Tröskeln mellan kök och hall kommer bli brun, för att smälta in så mycket som möjligt med valnötsgolvet!