Fynda något vackert!

Idag har jag haft en riktig rensardag. Det är så skönt att rensa ur skåp och förråd tycker jag.

Just nu sitter jag och njuter med en kopp te innan det är dags att sätta igång matlagningen för kvällen.

Måste passa på att visa er mitt fynd jag gjorde för någon vecka sedan, en stor terrakottakruka.
Den är lite sprucken och vit av avlagringar men det är de jag gillar med den, den blir lite äldre och mer spännande då!

Men kan ni tänka er att någon kastat bort denna skönhet? En persons skräp är verkligen en annans skatt!
Nu fick fikonträdet lite mer karaktär och jag tycker att terrakottafärgen gör sig riktigt bra till det japanska.

 



Uppdatering från medelhavet

Jag har suttit och gjort om min systerblogg där jag tidigare enbart haft information om skötsel av olika medelhavsväxter.
 
Nu är tanken att jag ska börja lägga upp inlägg från vår vardag som rör detta ämne. Det kommer bli något mer utförliga uppdateringar kring vad det är för växter på bilderna osv. 
 
Så bloggadressen är ny för att det ska vara lättare att hitta till sidan, nu heter bloggen "medelhavsvaxter.blogg.se"
 
Så ni som är sugna på lite inspiration och tips angående växter från medelhavet är välkomna att även besöka min nygamla blogg! 
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Vita golv i alla rum

Nu är både golvet i hobbyrummet och hallen äntligen klart! Gud vilken skillnad det blev. Vi är så nöjda! 
 
Vi är klara med allt vi kan göra själva i hallen, dock så inväntar vi hantverkare för att lägga klinker innanför ytterdörren, så därför ser det fortfarande lite tråkigt ut där. 
 
HOBBYRUM
Före: 
 
Efter: 
 
HALL
Före: 
 
Efter: 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Hall | Hobbyrum | Lägenhet 4 |


Gjort om adventsljusstake!

Trots att det är ganska långt kvar till jul är jag i full gång med alla förberedelser och igår blev det ljusstaken som åkte fram - IGEN! 
Denna gång valde jag att göra om ljushållarna, de fick sig en omgång av lite lera och färg för att efterlikna stubbar. Det blev faktiskt bättre än förväntat och nu passar de äntligen in! 
 
Passar på att visa före och efterbilder en gång till, samt en snabb beskrivning på hur jag gjorde! 
 
Inspirationen till denna kommer från Fyrklöverns variant på ljusstake som ni ser här: 
 
Såhär gjorde jag: 
 
FÖRE: 
  • Plastfigurer, köpta på marknad men finns billigt att beställa via tex. Aliexpress där de dessutom har gratis frakt
  • Ljusstake i porslin från Gekås - 14,95 kr.
  • Granar av glas fastlimmade på spegel från Rusta - 14.95/ st
(OBS! Lånad bild)
 
Tro det eller ej, men julbockarna som var på ljusstaken SÅGADES bort med vanlig fogsvans. Det var superenkelt, vet dock inte hur jag kom på att jag skulle testa att såga haha.
 
Efter att ha sågat bort bockarna, klädde jag ljusstaken med lufttorkande lera som fick torka helt innan jag sedan målade den med vanlig vit väggfärg som vart över efter renoveringen. 
 
Medan färgen på ljusstaken torkade passade jag på att justera mina plastfigurer något.
Kalles mössa klipptes till exempel bort och ersattes med en mössa gjord av lera. Musse fick en tomteluva även den i lera och sedan fick alla sig en omgång med juliga färger innan de limmades på plats med limpistol. 
 
 
Granarna som var limmade på en glasplatta bröts bort med tång från plattan och målades i en matt grön färg innan även de limmades på plats. 
 
Och så här invigdes ljusstaken första julen.
 
Förra året bestämde jag mig för att ge ljusstaken lite guld, allt gult samt ljushållarna fick då sig en omgång innan den fick komma fram i advent.  
 
 
I går tröttnade jag som sagt på de guldiga hållarna då jag tyckte att de såg slarvigt ut. Så även ljushållarna kläddes in med lufttorkandelera och med hjälp av kniv gjordes ränder för att efterlikna bark.
 
Jag passade även på att göra små "bär" för att efterlikna Fyrklöverns modell samt ge mer julkänsla! Allt målades sedan. 
 
Nu är jag äntligen nöjd med resultatet! Så vad tycker ni? :)  
 
EFTER: 
 
Nu tror jag faktiskt inte att det är något mer jag vill/ ska ändra mer med denna, men man vet ju aldrig, hittills har jag ju gjort om/ lagt till och förändrat denna en gång om året haha! 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | DIY | Disney | Före & Efter | Jul |


Underbart med polkagris

Te-älskare som jag är har jag fastnat för ett polkagriste som jag första gången fick i present för några år sedan, sedan dess har jag letat men inte hittat samma någonstans. 
 
När jag och en kompis var iväg på marknad för någon vecka sedan stod såg jag ett te som liknade det jag tidigare fått. Jag köpte bara en påse utifall det inte skulle vara samma. 
Jag var snabb med att smaka när jag kom hem och visst var det mitt älskade te!! Nu har jag druckit av det varje dag och är helt förälskad. Frisk och sött, supergott! 
 
En påse tar dock slut ganska fort när man dricker av det varje dag, så idag var jag in på deras hemsida och beställde 6 påsar haha. 
 
Kan verkligen rekomenderas! Till och med bättre än Kusmi, och då är det verkligen gott!! 
 
Téet säljs på AQ Presenter och ni hittar det här 
Obs, lånad bild!

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Sprayfärg förändrar fort

Idag när fotografen varit här och vi varit tvugna att plocka bort "alla saker som inte passar in" så rök bland annat mina högtalare till stationära datorn. Något jag själv varit irriterad på läge, de har ju varit så hemskt fula! Men dumsnål som jag varit har jag inte köpt några nya, de har ju fungerat och jag har inte vetat vad som varit bra och inte. 
 
Idag åkte sprayfärgen fram, så nu kanske jag kan stå ut med dom ett tag till haha! 
 
Före: 
 
Efter: 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | DIY | Före & Efter |


Fotat lägenheten

Vi har pratat med mäklare och bestämt oss för att fota vårt hem och ordna en färdig portfolio för att ha allt klart för framtida försäljning.Så idag var mäklare och fotograf på plats och tog riktigt snygga bilder!
 
Eftersom allt var i ordning så åkte min systemkamera fram och jag passade på att fota hela lägenheten jag också, vi får inte de "riktiga" bilderna förrän tidigast i morgon! 
 
Så här kommer lite bilder tagna av mig, ifrån ungefär samma vinklar som fotografen valde. 
 
De rum som inte är med i bild just nu är hallen och badrummet. Detta på grund av att vi inväntar hantverkare för att lägga klinkers i hallen innan jag kan fortsätta lägga det vita golvet även där. Så därför är inga bilder tagna i en vinkel så att man kan skymta hallgolvet. Fotografen är därför tvungen att komma tillbaka om någon vecka och fotografera lite mer! 
 
Trädgård framsida
 
Kök och vardagsrum
 
Sovrum
 
Hobbyrum
 
Klädkammare
 
Trädgård baksida
 



Sälja av

Eftersom jag beställt fel storlek några gånger tidigare när jag beställt mina "Musse och Mimmi" juldockor har jag nu bestämt mig för att göra mig av med det minsta paret, dock är de ändå inte speciellt små då höjden är ca 45 cm.
 
Detta både på grund av att de tar plats men även för att jag tycker att det är onödigt med tre uppsättningar haha, de kostar ju ganska mycket också! 
 
Så idag åkte en annons ut på Blocket, ni hittar den HÄR
 
 
Hoppas ni haft en underbar helg! Själv har jag jobbat hela helgen och än är det två dagar tillgodo innan jag får några dagar ledigt igen. 
 
Kramar

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Ommålat utomhusbord

Förra hösten fyndade jag och mamma ett slitet matbord för utomhusbruk på en lokal loppis. Först gick det inte in i bilen trots stor bil, så vi blev tvugna att skruva isär det. Sen när vi väl släpade hem bordet var vi nog lite osäkra båda två om det verkligen skulle bli fint, men 100 kr var det värt tyckte vi! 
 
I år hade jag som mål att måla bordet, men har samtidigt velat om det verkligen skulle vara värt det, det var ju så många ribbor och små utrymmen att måla. Ett tag var jag faktiskt påväg att köra iväg det till återvinningen och hoppas på att fynda ett "färdigt" någon annanstans.. 
 
Men så fick jag äntligen tummen ur och målade om det igår, och vilken skillnad det blev! Från att se fallfärdigt ut till att faktiskt se riktigt inbjudande ut! Tänk att lite färg kan göra sådan magi! 
 
Passar även på att visa lite fler bilder ifrån vår uteplats, jag tror inte att jag visat er vår "nya" loungegrupp heller? Den kom mamms och papps hit med i våras då de tröttnat på den! Toppen för oss då vi nu suttit där ute massor!
För er som är uppmärksamma syns även mitt mandarinträd i bild, det i den ljusa korgen! Nu kommer det knopp på alla grenar! 
 
Före: 
 
Efter: 
 



Dagen till ära

Igår var jag och en av mina närmsta vänner iväg på Skänninge marknad, det fanns som vanligt väldigt mycket att titta på och vi shoppade otroligt nog båda två! ;) 
 
Jag fyndade äntligen den "sista" Ernst ljuslyktan som fattades för mig, den låga modellen. Så nu har jag ett komplett set om tre på vår köksbänk!
 
Eftersom det är Ernst ikväll så passar jag på att visa mina fina ljusstakar dagen till ära! 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Ljushållare från Cultdesign

För ungefär ett år sedan hamnade jag på en blogg där jag hittade en underbar adventsljusstake! Nämligen vanliga ljushållare från Cult design i deras vita kubhållare, självklart hade dessa utgått ur deras sortiment, så jag har letat som en galning både på loppisar och på tradera, men inte hittat några förrän nu!
 
Jag lyckades lägga högsta budet och vinna fyra stycken hållare från Tradera, dock inte i rätt färg, de var i en skrikig blå nyans vilket inte alls föll mig i smaken, så sprayfärgen åkte åter igen fram och vips så passade de in lite bättre hos oss! 
 
Före: 
 
Efter: 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | DIY |


Förälskad i gjutjärn

För någon vecka sedan fick jag ett tungt paket levererat till dörren, nämligen en gudomlig golvljusstake i gjutjärn! Jag har sett denna hos vänner till familjen i flera år och suktat efter den varje gång vi varit på besök. Dock alldrig tänkt på att kolla om jag faktiskt skulle haft råd med den, endast antagit att den säkert varit alldeles för dyr!  
 
Men gissa om jag blev glad när jag fick länken av vännerna och besökte hemsidan, och den endast kostade 950 kr och dessutom gratis frakt! Den klickades hem och kom som sagt hem till dörren för någon vecka sedan!! 
 
Nu står den här hemma och är så underbart vacker, jag är så kär. Det är konstigt att man faktiskt kan bli kär i en ljusstake, men jag älskar den. Den är underbar och äntligen min!
Dessutom orkar jag knappt lyfta den, så då kommer pälsbollarna heller inte lyckas välta den haha.
 
Jag har valt att ha blockljus, men det fungerar lika bra med kronljus, perfekt när man vill variera. 
 
Denna skönhet kommer från Qvesarum byggnadsvård och ni hittar den HÄR
 
 
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |