En tur bland molnen

Jag lyckades vinna en flygning tidigare i år, men då min man älskar stridsflyg och all dess historia överlämnade jag denna vinst till honom! 
 
Så tidigt i morse var det dags och det bar av mot Trollhättan! Min man fick komma upp bland molnen och vi andra fick njuta av sommarvärmen nere på marken. 
Det råkade även vara "fallens dagar" så vi hann med lite marknad och fick se fina vattenfall. Sen avslutade vi en lång dag med indisk mat innan vi åkte hemmåt igen! 
 
 

ETIKETTER: 2019 | Allmänt | Resor & utflykter |


Belysning i takfot och portar

Efter projekt - Gräva helvetesgrop igår körde vi vidare med fasadbelysning idag och vi hann få upp alla resterande spottar! Självklart var vi tvugna att prova för att se hur det kommer se ut och vi är hur nöjda som helst! 
Nu återstår bara "resten" invändigt innan de faktiskt får lysa på riktigt! 
 
 
 
 

ETIKETTER: 2019 | Allmänt | Garage | Vi bygger hus |


"Min grop är större än din grop"

Årets mest fruktansvärda men också mest humoristiska projekt - gräva en grop på 2 meter i diameter och med ett djup på 80 cm!? 
 
Ja ni läste rätt. Igår började jag min dag tidigt i trädgårdskläder för att gräva en stor grop på vår framsida. Vi har nämligen äntligen köpt oss ett vackert silverpäron! 
 
Innan jag började gräva, så läste jag runt på nätet. Vår framsida består till 90 % av bergsten och singel, så en stor grop visste jag skulle behövas. 
Jag hittade då ett forum där man rekomenderat en person att gräva en grop med ett djup på 80 cm och en diameter på minst 2 meter till ett silverpäron. 
Jag kände hur hemskt det skulle bli och ville inte läsa mer, tänkte att det var lika bra att sätta igång. 
 
1 timme senare - har jag hunnit ta bort allt naturgrus, klippt upp markduken och börjat plocka översta lagret bergkross för hand. 
Min man som håller på och ska plantera en björnbärsbuske kommer då och fråga om jag ville komma och kolla. Jag lägger bort min spade och går för att se vad han gjort. Han visar sin grop, som då kanske är 60 cm djup och 60 cm bred. Min man säger retfullt "Min grop är större än din grop". Jag slår honom på axeln och skrattar innan jag går lite mer uppgiven mot min grop och fortsätter gräva.. 
 
8 timmar senare - har jag kommit en bit på min grop.. men har fortfarande inte kommit ner till 80 cm. 
Jag går då motvilligt in och äter, sitter vid bordet och surar. Innan jag känner att nä nu jävlar går jag ut och gör klart den där jävla gropen. 
Sagt och gjort, jag går direkt ut efter maten och gräver och gräver.
 
10 timmar från start - Orkar inte ryggen mer så jag sätter mig ner och vilar på kanten av gropen en stund. Jag tar då upp mobilen och läser, ja de står att gropen ska vara 80 cm djup och 2 meter i diameter.. men vänta nu.. det står ju också att det är för ett 20 årigt träd, med en stamm på 20 cm i diamter och som står i en 90 liters kruka.. 
Jag kan säga att det på riktigt kom tårar, när jag kollar mot vår miniträd, som står med sin smala stamm i en 5 liters kruka..
 
Efter att jag hämtat andan en stund och tagit mig upp ur gropen ropar jag på min man, som kommer ut för att se vad jag gjort. Han utbrister "Vad fan har du gjort".. var på jag svarar andfått .. "Min grop är större än din grop". Vi fick oss ett riktigt gott skratt i alla fall och nu har ju trädet verkligen alla förutsättningar att växa sig riktigt stort och fint haha! 
 
Slutet gott, allting gott - eller vad säger man? haha