Gemensam samlingsplats

En sak vi var överens om väldigt tidigt när vi bestämde oss för att bygga hus, var att när allt skulle dra igång ville vi starta en enskild blogg där vi skulle kunna samla allt material, både för framtiden men också för andra som är sugna eller redan har påbörjat samma resa! 
 
Så idag har jag suttit och knåpat ihop en blogg, vi hade lite svårt att välja bloggnamn då de flesta var upptagna. Tillslut valde vi "Vita kvadrat" vilket verkligen kommer spegla huset. Ni kanske har förstått att jag gillar vitt vitt och ännu mera vitt haha! 
 
Så vår gemensama blogg där både jag och min sambo N kommer vara aktiva heter alltså, 
" vitakvadrat.blogg.se "
 
Jag kommer självklart uppdatera er här på bloggen som vanligt om vad som händer under byggets gång. Men vi vill som sagt även ha ett gemensamt ställe att samla bilder och information och detta blir vårt sätt, där vi båda kan vara aktiva. 
 
Så är ni sugna på ännu mera husplaner och allt vad det innebär är ni välkomna att följa oss!
 
Kramar
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Vi bygger hus |


Kontrakt och val

Igår var vi iväg och skrev entrepenadkontrakt med Smålandsvillan för vårt blivande hus, äntligen! 
 
Nu har vi fått en pärm med massor av papper som vi ska sätta oss med över julledigheten och gå igenom. Det är nämligen nu vi bestämmer alla våra val på riktigt, så det är många beslut som ska fattas. 
När vi är klara med våra val kommer vår beställning skickas iväg och sedan är det bara att vänta innan huset kommer! 
 
En sak vi börjat titta på är våtrumsmatta till vår tvättstuga. Just nu står det mellan dessa två, betong i ljust eller mörkt. Jag tror faktiskt det lutar åt den ljusa! 
 
 
Golvet är nog bland det viktigaste för mig i ett hem. Det ger ett så pass starkt intryck och förändrar verkligen känslan i ett rum,
Något jag varit bestämd med från första början när vi började fundera på att bygga var att jag ska ha ett vitt golv i huset. Men ett vitt golv är inte det lättaste att hitta till ett vettigt pris.
Ikeas vita golv som vi lagt här hemma är ju fint, men vi gillar inte riktigt de starka "fogarna" mellan planken. Så vi var överense om att vi i så fall blev tvugna att hitta ett annat golv.
Så nu har jag letat ett tag och blev så glad när jag hittade detta laminatgolv från Logoclic på Bauhaus! Det är verkligen superfint och är verkligen DET jag vill ha, på alla sätt. Nu ser jag fram emot att se det på plats i huset! 
 
 
Måste passa på att visa en bild på vår tomt, känns väldigt märkligt att säga "vår tomt" haha men nu är det ju faktiskt det! 
 
Det är så spännande och overkligt. Nu ser vi fram emot lite julledighet så vi kan gå igenom allt i lugn och ro innan allt drar igång på riktigt till våren! 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Vi bygger hus |


En dröm som slår in

Jag har inte varit så aktiv på bloggen sistat iden, och det är på grund av att mina tankar funnits någon annanstans sedan i sommras.
 
Det är nämligen så att vi under semestern i år började fundera på att bygga nytt, så när vi väl kollat upp våra möjligheter gick det ganska fort fram då vi insåg att det faktiskt inte var så avlägset som vi alltid trott! 
 
Det har varit flera jobbiga månader där vårt liv varit som en berg och dalbana. Samtidigt som vi både jobbat väldigt mycket har dagarna kantats av oro, papper, telefonsamtal och inbokade möten. Sista veckorna har vi haft en extra jobbig oro då vi väntat på svar från banken. 
 
Jag har valt att inte skriva något om detta tidigare då inget varit klart. Men nu är det klart, för nu har vi äntligen fått svar från banken så äntligen har vi kunnat tackat ja till vår tomt och är nu inom några veckor tomtägare!!
Just nu känns det väldigt bra och väldigt skönt att kunna andas ut efter veckor och månader av oro! Närmsta tiden kommer det hända mycket! Rredan i morgon är det dags för kontraktskrivning för vårt blivande hus och i sommar ska allt stå klart och vi kan flytta in! 
 
Det är så sjukt overkligt fortfarande. Detta är något jag drömt om hela mitt liv men ställt in mig på att det inte skulle bli av. Jag tror att det fortfarande är för tidigt att förstå vad som händer och att detta är sista vintern/ julen och våren i lägenhet, förhoppningsvis för alltid är väldigt svårt att förstå. 
 
Huset vi valt kommer från Smålandsvillan och heter Villa Ljungby, det är ett hus på 210 kvm med nyckelfärdig bottenvåning och oinredd övervåning.
Vi har även valt till ett stort garage på drygt 64 kvm och vi bygger på en tomt som är på 1410 kvm, så plats kommer vi garanterat att få! 
 
Såhär kommer vårt hus se ut med de val vi kommer göra utvändigt.  
 
 
Självklart har jag ritat upp huset i 3D för att se hur vi kan möblera och vad som passar oss. Så här nedan ser ni vårt hus, på vår tomt med garage och den planerade altanen. 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Vi bygger hus |


En weekend med vänner

Under 2:a advent var jag iväg till London för lite julshopping tillsammans med 6 vänner. Resan blev redan från början inte riktigt som vi hade tänkt oss, men vi hade oavsett väldigt roligt och vi fick åtminstone några dagar tillsammans! 
Vi hann besöka butikerna på Oxfordstreet där vi shoppade, vi åt brunch i en jättmysig restaurang, vi besökte Winter wonderland där vi gick på julmarknad och åkte pariserhjul, vi har "sovit" på ett hemskt "hotell" och vi har åkt massor med tunnelbana, buss och tåg haha. 
 
Hur som helst har vi haft en riktigt bra resa och vi längtar allihopa efter att åka tillbaka och få mer tid till allt man vill hinna med. 
 
Tyvärr är det bara mobilbilder så inte den bästa kvalitén. 
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Jul | Resor & utflykter |