Vatten i trädgården

Vatten i trädgården är något av det mysigaste som finns i en trädgård. När vi var uppe hos familjen hittade jag ett vackert fågelbad i betong för 49 kr!! 
Det står nu ute i trädgården och är uppskattat av såväl oss som av våra pälsbollar! ;)
 



Fix i trädgården

Kom på att jag glömt bort att visa "trappan" upp till vår trädgård som jag fixade för någon månad sedan. 
Tidigare var det endast en lerig backe som var väldigt svår att gå i när det regnat. 
Så jag grävde bort lite jord för att få plana "steg" och sedan ner med några trädgårdsstenar. Ett lager markduk och sedan på med täckbark.
 
 
Efter semesterveckorna i den lilla staden fick vi med oss många fina växter hem ifrån familjens trädgård. Nu har jag grävt en rabatt mot planket här hemma där några av dessa växter fått bosätta sig, de andra fick plats lite här och var i de andra rabatterna. 
Tidigare har det bara vatit mossigt och lerigt där, och vi har flertalet gånger försökt ha gräsmatta hela vägen ut mit planket men då det är skuggigt och blött hat det gått sådär med den saken.. så detta fick bli lösningen tillslut. 
Det ska självklart dit kantsten runt den nya rabatten också!
 



Jul i juli!

Under semestern hos familjen har det även blivit något besök på loppisar. För mig som älskar julen är det sann lycka att hitta fina julsaker även om det är i juli! Det är bara roligt att leta saker året runt, då hinner man ju hitta så mycket finare och roligare saker än om man ska börja sent!
 
Denna semesters loppisrundor resulterade i,
En vacker äldre tomte som kommer få husera hos oss många kommande jular.
Två stycken röda "mormors ljusstakar" som jag tidigare tyckt varit fula men som jag nu gärna tar hem, kanske kommer de fram till jul i en ny fin färg. 
En tung äldre ljusstake i grön keramik för 5 ljus, även denna kommer målas om i en finare och modernare färg! 
Självklart blev det lite annat också, men detta är de huvudsakliga loppisfynden ifrån vår lilla tripp. 
 
Något som ni ser på bilderna som jag också fyndat, men då inte ifrån loppis utan de är nya ifrån butik är de två renohornsljusstakarna i metall, dessa är beställda på H&M för endast 99 kr/st. De är hur fina som helst, tyngre och stabila. Dessa kommer passa perfekt hos oss i jul! 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Jul | Loppis & fynd |


Kliver in i 2015!

Under semestern lärde mammi mig hur Instagram fungerade, så nu har även jag en! ;) Jag har inte förstått vitsen med det tidigare men det finns förvånansvärt mycket roligt att titta på där! Jag kikar givetvis in pyssel, jul och inredning mest och det är verkligen svårt att slita sig ifrån att titta på alla bilder haha, så nu har jag fastnat i det också, även om jag inte själv är så väldigt aktiv. Vill ni följa mig heter jag "rebissen" :)
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt |


Katthår-säkrat!

När man har katter blir det mycket katthår och även om jag älskar våra katter blir jag verkligen galen på allt städande som alltid känns helt förgäves.. Nu har jag bestämt mig för att göra vårt hem ännu mer lättstädat, även om vi försökt planera efter det tidigare har vi inte riktigt löst allt förut, men nu ska vi äntligen råda bot på det!
 
Nya gardiner är precis beställda då jag äntligen har hittat på Ellos, vita blanka i polyester, snyggt och hår-fritt dvs. helt perfekt för oss med långhåriga katter!
Sen har vi ju haft samma hårproblem med våra älskade matbordsstolar med tygklädsel i vardagsrummet, de får tyvärr vinka adjö nu då det inte fungerar för oss. De är fina och väldigt sköna, men jag/vi orkar inte rolla/damsuga de så ofta som det behövs - dvs varje gång en av katterna har legat på dem.. så idag köpte vi 6 st stolar i skinn från en på FB. Det blev fint, vi var lite oroliga att vi inte skulle gilla det svarta, men det blev bra, speciellt när man vet att det inte drar åt sig hår!  Men då är ju problemet i stället att det nu finns risk att de blir sönderklösta av våra älskade små, men men när de blir fula får vi fundera på att klä om dem eller byta ut dom då..de får hålla så länge de går! 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Semester med familjen

Nu har det gått ett tag sedan jag var in här igen och det beror på att vi har semester just nu. Vi har haft två mysiga veckor i den lilla staden hos familjen, vi har hunnit träffa kompisar och njuta.
Nu är vi hemma igen, men vi har fortfarande två veckor kvar och dessa veckor ska vi bara njuta av nuet, mysa och mysa med lite vänner.
Det är faktiskt väldigt skönt att komma hem även om man kommer sakna familjen. 
 
Här kommer lite bilder ifrån våra veckor i norrland!
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Resor & utflykter |


Små fix

När vi byggde köket fick vi ett mellanrum mellan överskåp och kyl/frys då vi ville ha skåpen i linje med högskåpet. Detta mellanrum brukar man oftast bygga igen med en täckskiva eller ett galler, men då vi tyckte att vi behövde utrymmet för förvaring av brickor/ grytunderlägg valde vi att bygga in smala skåp. 
 
Då det inte finns något färdigt i denna storlek blev jag tvungen att pyssla ihop en egen variant. Av ett överskåp med lucka blev det två smala skåp som nu fyller ut utrymmet och ger oss perfekt förvaring! Lite pyssel var det att få det bra, men det var det värt! 
 
Då det skulle bli för mycket med att ha handtag även här valde jag trycköppning till dessa luckor. Nu ser det ut som en fastpanel, precis som jag hade tänkt mig!
 
Före: 
 
Efter: 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Före & Efter | Kök | Lägenhet 4 |


Nytt kök

Det nya köket är nästan helt klart. Rivning av vägg mot vardagsrummet, några små täcksidor samt kakel och dragning av el är det som finns kvar att göra.
Nu väntar vi på att elnisse ska komma tillbaka från semestern så han har tid att hjälpa oss. Vi behöver hjälp med både installation av ugn/ micro/ häll och även borttagning av el i väggen som ska rivas. Så just nu kan vi inte göra mycket mer. 
Som ni ser på bilderna är vi tvungna att använda den gamla hällen/ugnen så länge, liite tråkigt att stå och laga mat bredvid den nya hällen haha, men snart så!
Efter att elen är fixad ska kaklet upp. Blir antagligen att vi tar in hjälp med det nu när vi fixat resten själva. 
Hur som helst blir det nog väldigt fint när allt är klart! 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |