SEGER!

Så jäkla underbart! Vår älskade mums mums tog hem segern ikväll! Nästa år är det vi Sverige som håller i Eurorvision igen tack vare detta grymma framträdande! 
 
Stort grattis till Måns! 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt |


Trädgården

Även trädgården i japansk anda har vaknat till liv efter de kalla månaderna! Jag har även täckt fontänen med sten, så nu pålrar det vackert! Efter att ha provat att ha fontänen täckt tror jag nog ändå att jag hade föredragit en stor vacker skål så att det hade synts lite mer och att trädgården även får en "vattenspegel" men detta är klart godkänt så länge! Dessutom verkar det väldigt svårt att hitta en så stor skål utan dräneringshål i botten.. hm. Vi får se om jag hittar något i sommar, på loppis kanske! :)

Jag har suttit ute en liten stund nu i solen och lyssnat på vattnet. Detta var verkligen pricken över i:et i denna trädgården! Så mysigt och rogivande! 
 
 



Nytt till köket!

Eftersom vi bestämt oss för att fixa i ordning köket så håller jag koll nu varje dag på Blocket efter saker vi behöver. Idag kom det ut en annons på en glashäll och en varmluftsugn, så de fick följa med oss hem! Hällen blir lite för liten för oss, så den säljer vi vidare (Här hittar ni vår annons) men ugnen blir perfekt! 
 
Så nu är ugnen äntligen avbockad på listan inför köksrenoveringen, andra delar vi redan bockat av är fläkt, diskbänk och blandare! Nu är jag på jakt efter micro och induktionshäll/ glashäll :)
 
Självklart kopplade vi in och testade när vi kom hem nu under kvällen. Roligt när man kan handla bra saker billigt! Riktigt nöjd, det kommer bli jättefint när allt är klart! :)
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Vatten i trädgården

För ett tag sedan beställde jag hem en fontänpump till vår trädgård, direkt ifrån Kina för nästan inget alls. (Ca 30-40 kr) 
Igår landade den i vår brevlåda, så självklart var jag tvungen att testa den idag och se hur den fungerade! Älskar den, finns olika munstycken så man kan reglera hur mycket och hur lite den flöda. Den drivs av solcell utan uppladningsbart batteri, så den fungerar bara när solen lyser, men det är det helt klart värt när den var så billig! Har jag tur så fixar min tekniska sambo problemet åt mig, så att den även kan puttra under kvällstid :) 
 
Nu återstår bara att hitta en vacker vid balja/ skål/ fågelbad att ha den i eller också gräver jag ner en bit dammduk och lägger över sten, ja vi får se! Hur som helst ska den inte vara i denna bytta mer än tillfälligt! 
 
Har suttit ute i några timmar nu och lyssnat på ljudet av vattnet, älskar det, det är avslappnande och känns så somrigt! 
 
 



Bilder

Jag insåg precis att jag inte visat några bilder ifrån vårt kontor/ hobbyrum (mer än på fönstret till jul) här på bloggen. Anledningen är att det är ett rum som det alltid är kaos i haha. Men idag städade jag av lite fort så att det finns lite bilder på rummet! Ett rum vi använder väldigt mycket! 
 
Här gör vi mycket, jag sitter ofta här och pysslar, vi spelar spel tillsammans och självklart är det även här jag bloggar :) 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Hobbyrum | Lägenhet 4 |


Ännu mera planering och fundering..

Ja just nu är det kök som rör sig i mitt huvud.. 
Det har blivit lite ändringar sedan sist och det blir säkert fler under tidens gång, men hur som helst är det kul att äntligen vara igång! 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 |


Trädgården

Nu har det gått någon vecka sedan jag visade bilder på trädgården, och det har hunnit hända mycket sedan sist! 
Funderar på att lägga sten i alla rabatterna, på bilden ser ni att jag hält ut lite sten för att se hur det ser ut. Tanken är att binda ihop känslan mellan våra två trädgårdar. Med sten blir det en japansktråd i det hela samtidigt som det ger ett modernt och städat uttryck. Jag gillar annars överväxta rabatter med mycket fina stora växter som konkurerar ut alla sorters ogräs, men jag tror ändå att det kanske får bli sten, eller vad säger ni?
 
 
Dessutom så har ett körsbärsträd flyttat till vår trädgård, det är faktiskt frösått av naturen själv (fåglarna) så det fick en ny plats i vår trädgård. Vi har inte jättestor plats och inte speciellt många ställen att sätta det på, så det fick bli vid planket mot våra grannar.
Vi får se om det överlever, om det gör det får vi flytta det i framtiden då det blir stora. (Det är två på bilden, en ska flytta till familjen) Här är också tanken att gräva ur och lägga natursten för att knyta ihop temat ordentligt. 
 
 



Rolig planering!

Vi har äntligen bestämt oss, det blir att renovera köket och det antagligen i sommar! :)
 
Nu är planerna och idéerna många! Vi ska åka till Ikea för att göra en ordentlig ritning tillsammans med kunnig personal för att få exakt vad vi behöver, men självklart var jag tvungen att rita upp det hemma för att se ungefär vad priset hamnar på och hur det kommer se ut!
Har nu suttit och ritat en stund i Ikeas egna ritprogram och fått fram detta resultat. Det kommer bli ungefär såhär, skillnaden är att ugn, häll, fläkt, diskbänk & blandare är endast insatta för att visa storlek på de saker vi ska ha, så de kommer se annorlunda ut men vara ungefär lika stora.
 
Nu längtar jag massor efter att få börja använda det nya köket, men än är det mycket planering kvar. Och nu när jag inte är allt för pigg i kroppen går saker och ting inte alls i samma tämpo som tidigare. Jag hoppas att jag är bättre innan semestertiderna drar igång och att vi kan påbörja köket lite smått :) 
 
 
 

ETIKETTER: 2015 | Allmänt | Kök | Lägenhet 4 | Rita i 3D |