Matbordsstolar

Vi bestämde oss för att ta tag i stolproblemet själva ist för att vänta till jul, då vi hittade stolar till ett mycket bra pris på Blocket! 
 
Vi fick ge 1800 kr för 6 st stolar i oanvänt skick, med 3 st olika klädslar, röd, svart och vit! Ett riktigt fynd med andra ord då enbart stolarna kostade runt 1000 kr styck egentligen!! (Stolarna kommer ursprungligen från Mio)
 
Nu har vi snygga, sköna stolar till vårt vardagsrum och båda två är nöjda! Nu är vi påjakt efter bland annat ett matbord för 6 pers som kommer husera i vårt vardagsrum, då bordet som står där idag (det som jag gjort) ska flytta in till köket så småningom!
 
 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |


Vi byter lister..

Här hemma håller vi på med listbyte i hallen. Dock har det stått stilla i några dagar nu pga att vi väntat på en sladd som ska läggas under några av listerna, men idag hämtade jag ut den, så nu ska vi komma igång igen! 
 
Vi har åtminstone målat om väggarna! Vi upptäckte även att taket behöver målas, så det blir "nästa" moment efter listerna. Såhär gräsligt var det innan, hemska brun/gul blommiga tapeter... Dock ser man inte hur hemska listerna samt golvet var, men det blir åtmonstone tusen gånger bättre nu!! 
 
Före: 
 
Efter: (Dålig bild, men kommer fler senare när vi är klara med listerna i hela hallen från samma vinkel som bilden från mäklaranonsen är tagen!)

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Hall | Lägenhet 4 |


Stolar?.. Ett evigt problem här hemma!

Vi har börjat funderat på vad vi behöver ha nu när julen närmar sig med stormsteg och vi behöver skapa en önskelista ganska så omgående! Nu efter flytten är det en hel del saker som vi faktiskt behöver till vårt nya hem, en sak är vi i alla fall överens om att vi behöver och det är nya matplatsstolar till vårt vardagsrum!
 
Vi har inte alls varit särskilt eniga om vad som är snyggt och vad som är bra. Så vi har båda två fått kompromissa en hel del och jag har försökt pussla ihop våra önskemål/krav.
Några av kraven från Niclas håll var "De ska vara sköna att sitta i, se ut som riktiga stolar och helst vara svarta,eller åtminstone ha något svart på sig! Helst skinnstolar för att slippa katthår!"
Några av mina krav är "De ska vara snygga, absolut inte vara vanliga trästolar med ribbrygg, vita eller svarta, och stoppad sitts. Helst skinnstolar för att slippa katthår!" En sak vi tyvärr båda två får stryka på våra krav/önskemål är stolar i skinn, det är superbra mot katthår meen fruktansvärt fult efter ett tag då våra småvänner klöser på skinn....
Niclas brukar inte alls bry sig om hur saker ser ut i vårt hem bara de är funktionella, men inte denna gång haha!
 
Jag har nu suttit och kikat på några olika modeller, vi har diskuterat allt som går att diskutera på en stol nu tror jag! Det tog ett tag men NU har vi äntligen kommit fram till att det får bli 4 st HENRIKSDAL stolar från IKEA, 499:-/st, med kort klädsel i färgen "Gobo Vit". Vi har dock inte bestämt om vi ska ha svarta eller vita ben på dem, en av oss vill ha svarta och den andra vill ha vita haha!
 
Vad tycker ni blir snyggast, svarta eller vita ben till en vit klädsel? (Klädseln är den samma på båda bilderna nedanför, enbart ljuset på bilderna som gör att det ser olika ut)
 
 
 

ETIKETTER: 2012 | Allmänt |


I ordning?

Vi börjar äntligen komma i ordning i vårt nya hem nu efter att ha bott här i drygt två veckor! Det har varit mycket med flytten då allt inte gick helt som planerat och det har tagit väldigt mycket energi från oss, men vi börjar som sagt komma in oss i nya boendet och nu går det bara framåt!
 
Vi har hunnit med ganska mycket ändå på dessa veckor, då vi både målat hall samt hobbyrum, men även påbörjat byte av lister i hallen. Vilket vi även kommer fortsätta med i resterande rum framöver!
 
Vardagsrummet är det enda rum som var målat vitt redan från början, och var därav det enda rum som såg mest ut "som det skulle". Men även här inne kommer förrändringar att ske framöver :)
 
FÖRUT, Såhär såg det ut när de förra ägarna möblerade, bilder från mäklarannons: 
 
NU, Såhär har vi valt att möblera, (fler bilder kommer framöver då vi fått ordning på resten av alla små vinklar och vrår)!

ETIKETTER: 2012 | Allmänt | Lägenhet 4 | Vardagsrum |