Packa väskan och ha det bra!

Vi (jag)  har haft väldigt många motgångar (otur?) den senaste tiden, det har varit väldigt mycket, det ena har avlöst det andra, så nu håller vi tummarna för att min tur har vänt, för nu är det inte långt kvar innan vi drar iväg med familjen till Gran Canaria, playa del ingels, och där vill vi slippa tänka på allt tråkigt och bara slappna av, så den där oturen hoppas vi "glömma" hemma! ;)

Guuud så skönt det ska bli, helt obeskrivligt! Ska verkligen njuta fullt ut av denna efterlängtade semester! Tänk att det redan är 4 år sedan vi var utomlands sist, i Turkiet, tiden går fort! :)


ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Resor & utflykter |


Fler fynd ifrån Ullared..

I Ullared fyndade jag även, 2 st klara och 2 st frostade Marimekko-kopior för endast 19,90 kr/st, samt 2 st vackra tavelramar för endast 16 kr/st! De innehåller nu bilder på våra vackra hjärtan och man blir lika glad varje gång man går förbi i hallen och ser dem! 
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt |


Japanskt tema!

På vår framsida genomgår trädgården just nu en makeover! Allt görs om helt och kommer genomsyras av ett japanskt tema, vi ska få in ett altandäck, vackra växter, samt massor med sten i olika former! 
 
Så om ni undrar varför det varit tyst på bloggen ett tag så vet ni nu varför! Än så länge har jag inte så mycket att visa upp för er, men några bilder ifrån hur det såg ut innan samt en liten sneak peak från hur det ser ut nu, så ni får se ungefär vad vi håller på med där ute! ;)
 
FÖRE - Vi har tyvärr inte så många förebilder då det var ganska svårt att fota där ute, men så här såg det ut...det som skulle vara gräs bestod mestadels av mossa och vissa av plattorna var grymt fula, hade sjunkit och även de överväxta av mossa. 
 
EFTER - Nu ser det ut så här, under arbetets gång.. 
 
Fler bilder kommer så småningom! :)
 
 



Detaljerna gör skillnaden!

För någon vecka sedan var jag och en kär vän iväg på en Ullaredsresa igen! Vi tog in på hotellrum och hade mysigt tillsammans! Vi fyndade självklart massor med roliga saker även denna gång! Här kommer lite bilder på några av mina fynd..
 
Vackra ljusstakar från Sagaform, som nu får pryda vår hylla i badrummet!
 
En vacker Buddha inhandlades till vår "nya" trädgård med japanskt tema, men så länge får han sitta på altanen i väntan på att hans nya plats blir klar!
 
Vacker stor Nerium, i rosa som ska pryda vår altan i sommar!
 
Något jag inte köpte i Ullared men som ändå är väldigt fint är denna valnöt, i porslin! Denna kommer få komma fram i vårt hem i juletider! Funderar på att måla den i valnötsfärg! 
 
 



Trädgården börjar växa till sig!

Sist jag visade bilderna på trädgården hade jag lagt om all kantsten och sått nytt gräs, nu är gräset uppe (nästan överallt) och allt börjar bli grönt! Vi har även hunnit med att införskaffa oss en ny grill (Som jag vääntat!!), jag och "pappa" har även byggt en redskapsbod, där vi nu kan förvara gräsklippar m.m. Denna har fått färg och fogats för bästa resultat!
 
Nu återstår någon form av räcke längst ut på altanen, så ingen (läs jag) inte råkar trilla ner, det är ju ändå ca 70 cm ner till marken där.. vi får se vad vi hittar på! Vi måste ju välja något som inte får vår minsta rymmare att kunna hoppa över häcken.. Vi vill även ha någon form av belysning, kanske spottar i trädäcket samt någon pelarbelysning längst ut..
Sedan är det lite växter kvar att välja ut, vilket kommer lite så småning om då jag hittar vad jag vill ha! :) 
 
Ja vi får se hur det blir med de kvarvarande små detaljerna, men nu är åtminstone det stora hela helt färdigt här ute och vi har inget vi MÅSTE göra, här kommer det bli många mysiga dagar i sommar! 
 



Makeover - Kök!

Köket var det första rummet ut efter hallen som fick sin makeover! Dock har vi ju tänkt byta själva "köket" också, men än så länge nöjer vi oss med allt runt omkring!
 
Före: 
 
Efter: Målat väggar, fönster, altandörr och fönsterbrädor, satt för de hemska blommorna på kaklet, bytt lister, dörrar och strömbrytare, samt tagit upp dörröppningar mot hall och vardagsrum.
 
 

ETIKETTER: 2014 | Allmänt | Före & Efter | Kök | Lägenhet 4 |


Makeover - Vardagsrum!

Här kommer lite bättre bilder på vardagsrummet före och efter sin makeover!
 
Före: (Mäklarbilder)
 
 
Efter: Vi har bredspacklat väggarna som tidigare var slitna och hade struktur, golvet är målat, nya lister, dörr och fönster är målade, dörröppningarna är upptagna, nya breda fönsterbrädor är byggda, nya strömbrytare, uttag för nätverk är fixat och nya eluttag kommer inom kort!
 
 



Makeover - Sovrum!

Här kommer lite bilder på sovrummet före och efter sin makeover! :)
 
Före: 
 
Efter: Väggar, tak, golv, fönster och fönsterbrädor är vitmålade, strömbrytare är bytt, eluttag och lister väntar på att sättas på plats!