Apelsin - Sinensis

Det är äntligen mitt, mitt fina större apelsinträd! I torsdags ringde de och meddelade att mitt apelsinträd som jag fick i födelsedagspresent äntligen kommit, så det tog inte lång tid innan det var hemma hos oss! Det är ca 160 cm med kruka, perfekt! 
 
Just ren apelsin brukar vara lite svår att få tag i, så jag är väldigt nöjd att jag fick hem ett så fint och stort exemplar till min lilla samling!
 
Snacka om att vårkänslorna drog igång ordentligt när trädet kom hem, gud vad jag längtar efter lite varmare dagar, jag vill få ut alla mina fina träd på altanerna och få njuta av all blom! 
 
Nu hoppas vi på mycket söt frukt framöver! Jag är även sugen på ett mandarinträd.. så jag får se om jag hittar något under säsongen :) 
 
Lite dålig bildkvalité, bättre bilder kommer när det kommit till rätta!



Nya dynor

Förra veckan reklamerade jag våra gamla dynor till utesoffan och fick då med mig nya fräscha dynor i en beige färg. Dessa kommer förhoppningsvis hålla bättre då de är en helt annan kvlité på dessa. (Fortfarande sparat plasten på dynorna nu så de inte blir smutsiga innan det är dags att använda dem)
 
Nu kommer det bli extra roligt när värmen kommer och vi kan börja sitta ute och njuta av vår fina soffa. Nu ska det även inhandlas dynor till matgruppen i samma färg! Pricken över iet kommer vara när alla medelhavsväxter kommer ut och ramar in allt. Det kommer bli superfint, jag är så nöjd! 
 
Före: 
 
Efter: 
 



Påsken smyger sig på

Idag har det kommit fram lite påskpynt här hemma. Jag vill kunna njuta av påsken, så hos oss ska den vara fin och rofylld, inte en massor av olika skrikiga färger. Så i år kör jag på med lite neutralt påskpynt som ändå utstrålar påsk, men som faktiskt är vackert för ögat! 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Påsk |


Ett tidigt påskpyssel

Idag har jag och en vän suttit och vikt origami. En helt ny värld för mig, jag har aldrig testat något liknande! Det ser mycket och avancerat ut, men det är verkligen inte krångligt alls! 
 
HÄR hittar ni beskrivning på hur man viker samt mallen till utskriften :) Sidan är i och för sig på tyska, men vi skrev ut mallen och listade ganska snabbt ut hur man gick till väga. Sidan gick dessutom att översätt genom att högerklicka och välja "översätt till svenska". Det finns även en video där de visar en del.
 
Rekomenderar er verkligen att testa, ser som sagt krångligt och jobbigt ut, men det var faktiskt avslappnande att sitta med detta, även om det tagit några timmar för oss haha.
 
Men vi ger inte upp, nästa vecka ska vi köpa tjockare papper och köra igen. Vi körde nämligen på 70g ark nu, typ skrivarpapper vilket gick väldigt bra att vika, men den blev lite väl mjuk tyckte vi, ytorna som ska vara släta blir lätt skrynkliga efter att man vänt och vridit på den, så för att få en skarpare kontrast och mer hållbar kanin tänker vi testa med hårdare papper, som även rekomenderas i beskrivningen. 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | DIY | Påsk |


Firande

I helgen var det dags för födelsedagsfirande, denna gången var det jag som fyllde år. Morgonen började med sång och frukost på sängen av älskling och fina presenter innan det var dags att åka iväg för jobb. Tack för en supermysig morgon hjärtat! 

Under kvällen åkte N iväg på eget påhitt samtidigt som jag spenderade den med mina underbara kollegor hemma hos oss. Vi fick en grymt rolig kväll, med mycket skratt!
Dagen blev en dag jag kommer minnas resten av mitt liv, tusen tack allihopa för en grymt roligt kväll och fina presenter trots presentförbud! ;)
 
I morgon kommer mams och paps ner för att hälsa på och fira min dag, så då blir det ännu mer firande :) 
Ska bli väldigt mysigt att träffa dom, vi har längtat!! 
 
Kramar

ETIKETTER: 2016 | Allmänt |


Med kort stubin

Om man ska ha en riktig "Kalle Anka jul" så behövs ju självklart självaste huvudpersonen, Kalle anka! Så gissa vad? Jag har äntligen hittat en som är lika fint gjord och i stil med mina Musse och Mimmi-dockor, och nu är han påväg hem till oss!!
 
Vad passar inte bättre än en arg Kalle Anka som traslat in sig i julgransbelysningen? 
 
 

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Disney | Jul |


Nytt här hemma och vårsol

Idag har jag en ledig dag, jag ska iväg lite senare på två ärrenden, bland annat kolla upp ögonen igen, ska bli spännande! 
Men innan det är dags att ge sig iväg myser jag här hemma och njuter av solen som hälsar på genom våra fönster idag. Härligt att våren är här!
 
Nu när det är så fint ljus här hemma tänkte jag passa på att visa er lite nytt. Jag hittade tillslut ett mindre klubbo satsbord begagnat, dock svart så med lite vit färg blev det som nytt. Nu slipper vi det stora klumpiga bord som vi haft tidigare.
Lite synd att det gamla blev för stort till den nya soffan. Det var ivägen hela tiden så det gick helt enkelt inte. Men jag klarar inte av att sälja det heller, för jag älskar det verkligen, så det får stå i vårt förråd i väntan på större boende eller att jag ångrar mig haha! ;)
 
 
Igår när jag var ut och handlade kunde jag inte låta bli att köpa hem lite tulpaner, så nu förstärker de vårkänslorna som infinner sig när solen lyser in genom fönstren!
 
 
Och jag berättade ju att det blev en del shopping i Malmö när vi var där i samband med ögonoperationen. Fatet i drivved samt den lilla vita vasen kommer därifrån.
Den lilla vita vasen, hittade jag på Panduro. Det är väl meningen att man ska måla och göra om den, men jag tror jag ska behålla den vit! Den bryter av fint på köksbänken :) 
Fatet/ skålen av drivved är tänkt att agera fruktfat, men som ni ser är det lite fattigt med frukt just nu, för att ha något i fatet har vi haft gullök framme i veckan, men nu är det endast två ensama lökar kvar haha! Ni får ta det med en nypa salt, det kommer bli snyggt när det är fyllt med frukt sen :) 
 
Nu ska jag göra mig en kopp te och fortsätta njuta av solen en stund innan jag ska iväg! 
Kramar