Takpannor på och golvet är inburet!

Igår var jag ut till huset för att först lasta ur våra badrumsmöbler som stått hemma i lägenheten i några dagar. Efter att jag lastat av kommod, högskåp, belysning och spegel bar det av mot Bauhaus för att även köpa och hämta golvet som vi ska ha i huset.
Då vi inte har någon bil med dragkrok blev det att lasta bilen så fullt de gick, trots detta blev det hela 3 vändor fram och tillbaka mellan hus och butik. Men tillslut fick jag in allt, så nu ligger hela 62 golvpaket i rummet som ska bli vårt sovrum och väntar på slutbesiktning! 
 
 
När jag fått in alla golvpaket i huset var klocka 12, mellan 12 och 14 skulle vi få leverans av badkar. Så undertiden jag väntade passade jag på att städa på tomten. Snickargrabbarna berättade att de slänger allt skräp som slängs på tomten, förutom krossade takpannor. Kan meddela att det var ett gäng med takpannor, så jag hade att göra och jag lyckades få ihop en liten hög! Perfekt fyllnadsmaterial där vi ändå tänkt fylla upp med singel så småningom! 
 
 
Under tiden jag gick runt och plockade fick jag två nya vänner, det var tydligen väldigt intressant att se vad jag gjorde och de följde varje steg jag tog! Varje gång jag vände mig om stod de helt stilla och stirrade på mig, såfort jag tog ett steg, tog de också ett haha! 
 
 
Killarna hann lägga klart taket under tiden jag var där ute och fixade under dagen! De hann till och med montera ner ställningen! Tyvärr så glömde jag fota när ställningen försvann då jag fick badkarsleverans och blev tvungen att klura på hur jag skulle få in det i huset. Nästa problem blev var jag skulle få plats med det bland all skit som står där inne. Men det gick, och nu finns allt på plats förutom vår handdukstork som självklart var försenad! 
 
 
Men visst blev huset fint? Vi är väldigt nöjda, grabbarna som varit här från Arkö har jobbat på riktigt bra måste jag säga! 
 
Invändigt hann plattsättarna klart med kakel och klinker i badrummet! Tyvärr kunde jag inte komma åt och fota där, så det får bli en överaskning! Men det såg väldigt bra ut måste jag säga, otroligt nöjd med val av kakel och klinker! 

När badrumsmöbler, badkar och golv väl var inne i huset sa kroppen att det var dags att bege sig hemåt! Efter en väldigt lång, krävande men otroligt rolig och givande dag. Det var kul att kunna gå runt lite som jag ville i huset och titta på allt. 
 
Måste säga det igen, det är en obeskrivlig längtan, oro, förväntan och nyfikenhet i kroppen! Jag vill inte vänta mer, nu vill jag flytta in och få börja bo här!! 
 
Kram Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Sovrum | Vi bygger hus | Vårt hus |


28/9 - Första titten i huset!

I måndags 28/9 fick vi för allra första gången gå in genom dörrarna och se vårt hus från insidan! Det var en väldigt märklig men underbar känsla! Gud vad vi längtar! Det blir riktigt bra detta!! 
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Kök | Sovrum | Vi bygger hus | Vårt hus |


24/9 - Inhandling

Efter att vi pratat med grannarna och fått höra att de fick sina egenköpta badrumsmöbler monterade i stället för dem som ingår från SMV, blev vi väldigt sugna på att få hjälp med det även vi! 
 
Så den 24/9 ringde jag till elektriker och vvsare för att kolla om de kunde hjälpa oss med detta och det var absolut inga problem, så länge alla saker fanns ihopskruvade och på plats när de börjar arbeta! Så efter det bar det direkt av till Ikea för att inhandla kommod, spegel, belysning och högskåp!
Det blev möbler ur serien GODMORGON i högblankt vit! Vi valde mellan 80 eller 100 cm kommod, men det föll på 80 cm tillslut! Vi kände att vi inte vill ha det lilla element som följer med från SMV och vill i stället ha en större, vattenburen handdukstork. Så då blev det helt enkelt bättre med en smalare kommod!
Väl hemma skruvades möblerna ihop rätt så snabbt för att kunna köras ut dem så fort vvsaren och elektrikern behövde dem!  
 
Vi beställde även badkar och handdukstork, men dessa beställde vi från bygghemma.se! 
Såhär kommer det se ut med möblerna på plats, 
 
 
Vi har även köpt hem de klinker vi ska ha i hallen som vi tidigare tog hem och kikade på, så nu står allt och väntar i köket!
 



23/9 - Takpannorna börjar komma på plats

Den 23/9 två dagar efter monteringen hade jag ledig dag och var självklart tvungen att åka ut och kika på huset! Och då hade de hunnit påbörja läggningen av takpannorna!
 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


21/9 - Taket kommer på plats!

Den 21/9 var vädret äntligen på vår sida och vi åkte ut tidigt på morgonen för att se när de skulle slutföra monteringen av huset! Ute på plats hade de dragit bort plasten och det började se ut som ett hus! Vi fick vänta ett bra tag innan kranen kom för att påbörja resterande lyft då den var försenad. Men efter ett tag kom den och de kunde äntligen köra igång! Vi filmade både förra gången och denna gång, men film kommer senare. Vi har inte hunnit lägga över allt till datorn ännu. 
Tråkigt nog kunde vi inte vara med någon av oss och se när de sista bitarna kom på plats då vi båda var tvugna att åka iväg för jobb.
 
 
Kan säga att man hade ganska svårt att tänka på något annat än huset den dagen haha! Men vi har sån tur att vi får så fantastiska grannar, så när vi var på jobbet kom det ett sms med bilden här nedanför, på ett hus!! Gissa om vi blev glada, och om än ännu mer ivriga på att sluta jobbet för att åka ut och kika! 
 
 
Efter jobbet bar det av till huset för att se hur långt de kommit! 
 

Vi blev kvar länge, gick runt och kikade, kollade in genom våra fönster och pratade om hur vi ska göra i trädgården! Vi träffade även på lite fler grannar och blev inbjudna på fika! Så roligt att få flytta ut till ett nybyggt område där alla är i ungefär samma ålder och har lite likande intressen! Vi känner oss verkligen välkomna i området och det är så skönt! 

Mer i nästa inlägg! 

Kram Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |


17/9 - Husleverans!

I onsdags var dagen med stort D äntligen här, efter en så lång väntan! Det var mäktigt att kvällen innan få bilder från grannarna kvällen innan som meddelade att hustransporten anlänt! Och ännu mäktigare var det när vi på onsdagen kom ut till tomten och de var i full gång med att lasta av! Vi hade med oss filmkamera för att få en film på allt, dock kom de inte så långt med monteringen då de under hela morgonen regnade. 
Så vid 9.30 bestämde de sig för att ge upp efter att ha följt SMHIs rapporter under hela morgonen, där de varnade för regn i stort sett hela dagen. 
 
Så när bottenvåningen var avlastad på plats och övriga delar utplacerade runt om på tomten packade de ihop. 
Eftersom det regnade var de tvugna att täcka in hela huset i pressar, så tyvärr ser man inte så mycket just nu, men det blev genast en helt annan känsla på tomten! Det känns så konstigt att vi ska bo här om bara 1 månad!! 
 
 
Självklart har vi varit tvugna att kika in i huset, så vi har kikat in genom alla fönster vi kommer åt! Vi får självklart inte gå in än, men en fönstertitt har ju aldrig skadat! 
 
Här nedan ser ni dörröpnningen från vardagsrum till kök, regeln som är i mitten är endast där för transport och kommer inte sitta där där de fått ihop allt! 
 
 
Här nedan ser man samma öppning, fast från köket sätt. Rakt fram ser ni vår micro, ugn och plats för kyl och frys! 
 
 
Här är vår köksbänk, det jag var mest nyfiken på här var om de hade missat att vi ville ha överskåpen omonterade, men de sitter inte uppe så det var riktigt skönt! Det här kommer bli riktigt bra när kakel, fläkt och överskåp kommer på plats! 
 
 
När vi kikade in genom fönstret i ytterdörren kunde vi se vår trapp! 
 
 
Fortfarande från hallfönstret sätt ut mot vardagsrum. Trapp på vänster sida! I vardagsrummet ligger våra garderober som medföljer men som vi bett få omonterade då vi inte kommer använda oss av dessa och vill att de ska tapetsera i hela rummen, väljer man monterade garderober får man ej tapet bakom dessa tyvärr. Inte heller golv om man väljer de golv som medföljer, vilket vi inte gjort. 
 
 
Nu är vi så sjukt nyfikna och lite smått nervösa, vi vill så gärna komma in i huset och se hur det ser ut och hur det kommer kännas! 
 
I morgon är de igång igen och då åker plast och press av, övervåning och tak kommer på plats och vi får förhoppningsvis komma in i vårt efterlängtade hem för första gången snart! 

Vi hade vår första arbetsvecka denna vecka och har dessutom haft fullt upp med försäljning av lägenheten, därav dålig uppdatering kring husleveransen här på bloggen. Men mer om försäljningen i ett annat inlägg! Nu ska vi göra oss lite te så vi kommer i säng, i morgon siktar vi på att vara på tomten 6:30, för monteringen lär vi inte missa! 
 
Kramar 

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |