Liten uppdatering från trädgården

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här igen, jag har varit tillbaka på jobbet efter semestern sedan en vecka tillbaka och vardagen har sakta smugit sig på.
Än har det ändå känts som lite "halv semester" då N varit hemma även denna vecka, men i morgon är även han tillbaka på jobb och då rullar vardagen snabbt igång. 
 
Vi har verkligen haft en underbar semester denna sommar, vi har hunnit med väldigt mycket, även om vi inte gjort något "speciellt". Jag väldigt nöjd med min semester men det är trots allt lite skönt att vara tillbaka på jobbet igen, jag har saknat alla. 
 
Jag måste ju visa er min fina kakadua som jag köpte i Växbo, den har nämligen kommit till rätta i trädgården, i sitt apelsinträd! Jag är galet nöjd, den är så underbart vacker och speciell! 
 
Något annat som kommit på plats på altanen är ett stort fågelbad, äntligen! Detta beställdes också under semestern och uppskattas mycket av våra pälsbollar, speciellt när det varit så varmt. På bilderna ser det inte alls så stort ut, men det är hela 60 cm i diameter, så det blev verkligen perfekt där ute!
 
Tanken är att vi ska ha en fontän även här, även denna beställd, men dock några veckors väntetid då vi beställt från Aliexpress! Helt underbar sida när man vill handla billigt!
 



Semestern i bilder

Denna semester går med rasande fart, familjen har hunnit hälsa på hemma hos oss i några dagar och efter det följde vi med dem hem och har nu spenderat senaste veckan hemma hos dem!
 
Under veckan som varit har vi tagit det lugnt, vi har njutit utomhus trotts att vädret inte alltid visat sig från sin bästa sida. Våra små har njutit i rabatterna och luktat på alla vackra blommor och växter! 
 
 
En av dagarna åkte vi iväg och träffade vänner till familjen, fikade och kikade på allt nytt de hunnit med sedan vi var där sist.
Vi avslutade dagen i Bollnäs där vi åt riktigt underbart god mat på en mysig grekisk restaurang! 
 
 
Under en annan dag bar det av mot Växbo och Trolldalen, där vi åt hemgjord glass och tittade runt i de mysiga hantverksbodarna.
En vacker handgjord trädgårds kakadua i keramik , ett litet skrin i glas och en söt liten vätte vid namn Knut fick följa med oss hem därifrån! 
 
 
Självklart avslutades dagen med årets första "Sommar med Ernst"! Vi invigde programstarten med skumpa på svartavinbär och som tilltugg, brända mandlar köpta i Växbo! Som vi längtat, äntligen är det igång! 
 
 
Vi har även njutit utomhus, tillsammans hela familjen under kvällar med något gott att dricka!
 
 
Vi har även hälsat på goda vänner, varit på loppisar och jag har hunnit vara förbi hos min älskade mormor.
 
Efter en vecka där det hänt ganska mycket men som ändå varit ganska lugn är vi nu alltså hemma igen, äntligen! Borta bra, men hemma är helt klart bäst!
 
När vi kom hem möttes vi av riktigt stora solmogna fikon!! Det var även 3 till innan bilden togs, jag kom tyvärr på att jag borde fota dem lite för sent och fikonen var helt enkelt för goda haha!
 
 
Ikväll kommer en barndomskompis till N som ska bo här några nätter, det ska bli kul!
 
Nu ska vi njuta fullt ut av de sista semesterveckorna, bara äta gott och ta det lugnt! 
 
Hoppas att ni alla får/ har/ haft en underbar semester! 
Kramar

ETIKETTER: 2016 | Allmänt | Resor & utflykter |


Loppisfynd

Under vår roadtrip fyndade jag denna, antagligen har det varit en lampfot tidigare, möjligen till en oljelampa?
Självklart hade jag andra planer för den, så jag skruvade fast en ljuskopp jag hade i mina gömmor och sprayade alltihop med mattsvart färg! 
 
Före: 
 
Efter: 
 
Tanken var att skapa en känsla av gjutjärn, och jag tycker att jag lyckats rätt bra. Jag är otroligt nöjd med den! Dock är den lite svår att fånga på bild då färgen blänker en del, i verkligheten är den mattare!  
 
Det är verkligen superroligt att förrändra loppisfyndade saker, tänk vad lite färg kan göra skillnad! 



Semester och citrusträd

Jag har äntligen semester och redan i måndags drog jag och en kompis iväg på en liten roadtrip! Börjar med att ursäkta för de dåliga mobilbilderna, kameran fick stanna hemma! ;)
 
Natten till dagen vi åkte fick jag äntligen min leverans av citrusträd! Ett riktigt stort och fint apelsinträd och ett något mindre mandarinträd! Så kul!!
 
Det är en kille som äger Växtimperiet i Båstad som hade vägarna förbi och då passade på att släppa av lite växter till mig 😊
 
Så gissa om jag är glad nu, när jag äntligen har mina träd!! 😀
 
 
När vi äntligen kom iväg började vi vår roadtrip på Mall of scandinavia där vi båda hittade en hel del roliga saker 😊 Sen har vi även besökt en hel del andra butiker på vägen där vi hittade lite mer saker att fylla bilen med 😉 
 
 
Under större delen av veckan har vi bott hos bästa Angelica där vi dansat varje dag, grillat och ätit gott, shoppat lite mer och bara haft mysigt tillsammans! Så underbart och så roligt att bara vara tjejer en vecka! 😉
 
 
Idag har vi spenderat dagen hemma hos mamms och papps där vi åkt ut med segelbåten och självklart var jag tvungen att visa kompisen en av de mysiga butikerna här i stan 😊
 
 
I morgon bär det av hemåt igen och efter en grymt rolig roadtrip känner vi oss rätt nöjda båda två och det ska bli skönt att komma hem till sitt eget igen! 
 
Tusen tack allihopa för denna vecka, det har varit såå mysigt! ❤

ETIKETTER: Resor & utflykter |