Hallbänk

I slutet på januari bestämde jag mig för att få klart min sittbänk. Bar ut den till garaget och började slipa, jag hann bara slipa sittplanken innan maskinen bestämde sig för att lägligt sluta fungera.. Kan väl säga såhär, att gå upp tidigt för att hinna göra klart något och dessutom stå ute i ett kyligt garage, maskinen flög en bit haha. 
 
 
Men nu i helgen blev det inköp av en ny slipmaskin och nu är bänken äntligen klar! 
 
Sinklådorna är innerlådor som tillhör träblomlådor/backar. Jag har köpt mina trälådor på Bauhaus. 
 
För er som undrar hur jag behandlat denna och avlastningsbordet, så har jag gjort såhär:
 
1. Slipat ordentligt, för att få allt trä riktigt mjukt och lent. 
2. Strukit planken med oljebaserad träbets. Jag har använt en bets från ZAR, i färgen 170 Silk Gray. Burken till vänster på första bilden nedan. 
3. Sen har jag målat stommen med en strykning av matt färg från Polycolor, nyans 530 Nero/black. (Andra bilden nedan)
4. När den svarta färgen torkat så reser sig fibrerna i träet något, därför måste det slipas lite försiktigt. 
5. Efter slipningen av stommen försvinner den svarta färgen något på vissa ställen då den endast ligger på ytan och måste därför bättras på!
6. När allt är fint och ordentligt torrt behandlar jag alla ytor med hårdvaxolja från Ronseal, i matt utförande. Burken till höger på första bilden nedan. 
 
Bets och hårdvaxolja köpt på Bauhaus. 
 
Svart mattfärg köpt på WS & company 
 
7. Efter behandling med vax reser sig fibrerna på det betsade träet och detta måste därför slipas av försiktigt. Det räcker att slipa av lite snabbt, då fibrerna är väldigt små och fina. Den svartmålade stommen klarar sig från slipning denna gång då den redan är behandlad. 
8. När allt är lent och fint, har jag på yttligare en behandling med vax för att få en hård och tålig yta. 
9. Klart! 
 
Det är inte alls svårt och jag rekomenderar alla som är sugna på att prova och önskar er lycka till! Jag har fullkomligt förälskat mig i denna grå färg, som jag kallar drivvedsgrå! 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | DIY | Hall | Vi bygger hus | Vårt hus |


Gardinskenor

Efter mitt förra inlägg bestämde jag mig för att ta en tur in till stan för att köpa gardinskenor på Ikea. Direkt jag kom hem åkte de upp och två längder från vardagsrummet fick flytta in till sovrummet, då jag inte orkade sy nya idag! Blev hur bra som helst och genast känns det mycket mer ombonat utan att det är massor med saker överallt. 
 
Tänk vad så lite kan göra så mycket för ett rum! Supernöjd! 
 
 

ETIKETTER: 2018 | Allmänt | Sovrum |


Bildbomb med systemkameran

Idag står termometern på -12 grader och solen lyser så fint in genom våra fönster i huset! Det är något utav det bästa med detta hus, alla ljusinsläpp! Jag blir så lycklig såfort solen skiner in, hela huset lyfter på något sätt! 
 
När vi har så fint väder kände jag för att fota, så idag åkte systemkameran fram och jag tänkte passa på att fota ordentligt runt om i huset så ni får se hur vi har det på här hemma! 
 
Taklister saknas i hela huset, så det får ni ha överseende med! Vi tänkte börja sätta dem när det blir lite varmare ute. 
 
Vi börjar i hallen, 
 
 
och fortsätter sen in i köket, där köksö fortfarande fattas och sladdar från lampor ska fixas, men i övrigt är det klart! 
 
 
Sen har vi mat och soffdelen.. där ni får blunda för de hängande sladdarna på väggen, vi har inte hunnit fixa någon bättre lösning ännu.
 
 
och så är vi ute i hallen igen.. 
 
Går vi rakt fram och in genom dörren till vänster kommer vi till badrummet..
 
Vi fortsätter rakt över hallen mot hobbyrum/kontor, och här rakt fram på första bilden ser ni min bloggplats! 
 
Sen ser ni säkert att det fortfarande saknas taklister som i resten av huset, men även dörrfoder, sen ska vi självklart även måla den udda delen av skrivbordet, men det får bli i vår när vi kan ha fönster öppna! 
 
Tanken är att vi  ska bygga hänganordningar under skrivbordet till alla datorer, så vår robot lätt kan ta sig fram och städa ordentligt! Sen ska vi faktiskt sätta upp lite överskåp på väggen till vänster, där N kan förvara all sin lödutrustning, så den slipper stå och damma på skrivbordet! 
 
Då jag ville bli av med katternas klösmöbel från vardagsrummet, valde vi att ställa in det i hobbyrummet så länge i stället, så nu kan tjejerna ligga där när vi sitter här inne! Ett plus är att vi nu även fått in garderober där vi kan förvara alla våra hobbysaker och då kan även tjejerna komma upp ännu högre! 
Tanken är att vi ska göra något vägghängt åt dem någonstans, men det får stå här inne tills vi har bestämt oss! 
 
 
Det var vårt hobbyrum/ kontor, så då fortsätter vi ut i hallen och till vårt lilla allrum, där vi inte alls är klara. Vi har fortfarande inte riktigt bestämt oss för vad vi ska ha här, men såhär ser det ut just nu.. 
 
Sen har vi klädkammaren.. 
 
 
Tvättstugan som ligger bredvid klädkammaren till vänster, 
 
Sist och faktiskt minst, bortsett från badrummet så har vi sovrummet. Vi valde att ta det minsta rummet som sovrum, då vi ville ha det större rummet till kontor/ hobbyrum!
 
Tycker det är ganska svårt eftersom rummet är så litet, så jag vill inte fylla det för mycket, men samtidigt vill jag få in något mer som bryter av något. Ljusgrå gardiner och någon matta ska in, men riktigt vad för matta eller hur mycket är svårt. Sen har jag även varit inne på en stor tavla ovanför sängen, men kan inte riktigt bestämma mig haha. 
 
 
Det får bli allt för denna bildbomb! 
 
Kramar