Leveransbekräftelse, köksskåp och kakel

 
I går kom vår leveransbekräftelse för huset vilket är så skönt, nu vet vi att allt är som det ska och vi kan fokusera på annat under den här tiden som är kvar! Idag är det 49 dagar kvar till leverans, det ska bli så sjukt spännande! 
 
 
I torsdags levererades våra köksskåp från Elgiganten, vi har endast öppnat paketen med luckor för att se att det är rätt färg och det var det, resten får vänta ett tag då det inte är dags för montering förrän i slutet av september! 
 
Och alldeles nyss ringde det på dörren och det var vår leverans av kökskakel som kom! Vi har valt att ha samma kakel som vi har i vårt nuvarande kök då vi är väldigt nöjda med det. Vi valde att beställa det redan nu för att vara säkra på att vi hinner få det och hinna se att allt är helt innan hantverkarna kommer för att sätta det när vi flyttat in! 
Plattorna är vita och blanka med måtten 10x30 cm, vi köpte dem på kampanj för 125 kr/m2, ordenariepris ligger på 139 kr/m2, de är köpta på Bauhaus och ni hittar dem för beställning HÄR 
 
Jag var ut till tomten igår igen för att sätta upp våra namn samt adress på vår brevlåda, gissa om jag blev förvånad när det var full fart med grävmaskiner och bilar! 
Självklart gick jag ut och tittade och pratade med killarna. De berättade att ett lass med sten skulle anlända idag under dagen och att grunden redan skulle levereras i morgon! Tydligen ska allt vara helt klart redan nästa vecka då de går på semester veckan efter, så här är det verkligen snabba puckar!
 
Vi blev lite förvånade då vi hört att det skulle ta några veckor innan de skulle dra igång med det "riktiga" arbetet på tomten och med grunden, men nu var de alltså redan igång. Det var ju en riktigt rolig överaskning samtidigt som vi inte haft något möte med deras ansvariga och då blev lite oroliga.
Vi bestämde redan innan vi skrev kontrakt med dem att vi skulle ha ett möte INNAN de skulle dra igång för att gå igenom vad vi vill ha gjort på tomten och hur allt ska gå till, men det har vi alltså inte haft. När vi ringde upp vår kontakt frågade han om vi verkligen behöver något möte och om vi inte i stället kunde ta det direkt över telefon eller med killarna på plats. De hade inte planerat in något möte och hade därför egentligen inte tid nu. 
Roligt att de "glömt" det, då vi mailat och frågat angående mötet säkert 5 gånger sedan kontraktskrivningen.. 
 
Nu ska vi därför åka ut idag för att prata med killarna som är ute och gräver och gå igenom var vi vill ha rördragningen för el och nätverk till garaget, samt hur garageplattan ska göras. Då vårt garage kommer från Björkliden och inte från Smålandsvillan är vi lite oroliga att de gör "på sitt sätt" och inte på de sätt som Björklidens kräver. 
Killarna som är ute på tomten och arbetar var väldigt trevliga och lätta att prata med så det blir säkert inga problem, men nu är det yttligare en sak som vi själva måste dubbelkolla att det blir rätt! 
 
Nu ska jag njuta i solen ett par timmar innan vi ska bege oss till tomten! Kanske blir ett inlägg med uppdatering därifrån ikväll annars kommer det ett i morgon! 
 
Kramar Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |

KOMMENTARER

%25252525C5sa | 2017-07-03 - 16:22:16 |

Nu är det spännande! <3


KOMMENTERA HÄR:



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POST: (Visas ej)


URL/BLOGGADRESS:


DIN KOMMENTAR: