Byggstartsmöte och grund

Igår var det äntligen dags för byggstartsmöte och det var även första gången som vi träffade vår byggledare! Byggledaren förklarade hur allt kommer gå till, vad vi har för skyldigheter och rättigheter under arbetets gång. Vi gick även igenom leverans och transportsträckan i vårt område, där vi är ansvariga för framkomligheten.
 
Vi fick vårt rekningsprotokoll i slutet på förra veckan, det är där lastbilsföraren fyllt i om vi måste åtgärda något för att underlätta framkomligheten under leveransen. 
Vi fick en del punkter, gallra ur träd längs med hela infarten till området (Vi klurar fortfarande på hur vi ska lösa detta då dessa träd står på olika tomter), ta bort stolpar som står längs med en väg (Vi pratade med våra grannar som också fick denna punkt när deras hus kom och de tillhör en granne, så honom ska vi prata med) Lägga ut körplåtar, vilket vi ska försöka undvika då det inte behövdes för passering, dock fick vi reda på nu på morgonen att vi kommer behöva en plåt i alla fall där lyftkranen kommer stå, så där ryker ca 10 000 kr yttligare som vi inte räknat med.
Men vi är glada att det inte blev ännu mer eller mer komplicerade punkter att åtgärda, detta känns hyfsat överkomligt ändå, bara vi lyckas få tag i alla inblandade! 
 
Självklart spanade vi in arbetet på tomten tillsammans med byggledaren och nu är nästan hela grunden till huset på plats och man kan börja ana hur det kommer se ut! Vi tyckte att det kändes lite litet nu när vi stod där, men det blir ju självklart annat när huset kommer! 
 
 
Nu fick vi precis veta att det stora trädet som legat ner över vår tomt blir borttaget idag, perfekt! Nu slipper jag ringa och tjata på kommunen mer om det haha. 
 
Kramar Rebecca

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Vi bygger hus | Vårt hus |

KOMMENTARER


KOMMENTERA HÄR:



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POST: (Visas ej)


URL/BLOGGADRESS:


DIN KOMMENTAR: