Nybyggnadskartan har kommit

Nu har vi fått nybyggnadskartan så nu ska vi rita ut vårt hus och garage innan vi sedan kan skicka in den. Det är svårt att välja placering, det är så mycket man ska tänka på och förhålla sig till.
 
Från början var vi ganska klara med hur vi ville ha det, men sen pratade vi med kommunen och vi måste tydligen ha 5 meter från vägen till vårt hus och inte 4.5 meter som det brukar vara. Det innebär att även verandan måste vara inom dessa 5 meter. 
Vi hade egentligen önskat att ha huset närmare vägen, för att slippa ha garaget så långt bak. Men nu får vi tänka om. 
Framsidan blir ju på detta sätt mer öppen och inbjudande, så det är ju bra! 
 
Just nu väljer vi mellan att ha garaget i kant med huset, eller om vi ska skjuta fram garaget något så att uppfarten inte blir allt för lång. Ett svårt val. Vi tänker såhär; Att skjuta fram garaget något är bra för att slippa skotta en jättestor uppfart på vintern men även för att slippa få lika mycket skugga på vår altan, då morgonsolen faller från den sidan. 
Men och andra sidan kommer vi bo grannar med en förskola och garaget kommer vara väldigt bra att ha längre bak för att isolera mer ljud samt insyn. 
Det jobbiga är att man inte blir något klokare av att tänka på det heller. Man blir bara mer förvirrad. 
 
Trots allt så är det en stor lättnad att vi använt oss av det underbara programmet Sketchup. Med hjälp av det har jag lyckats rita in tomt, hus, altan, garage osv i exakta mått för att lättare kunna se hur allt kommer bli. 
På så sätt kan vi även möblera och se att våra möbler får plats, vilket är bra för då hinner vi sälja av det som inte får plats innan flytt! 
 
Nu står det alltså mellan alternativen här nedan. Denna... 
 
eller såhär..
 
Ikväll måste vi sätta oss och gå igenom det ordentligt, så vi kan skicka kartan till Smålandsvillan i kväll eller i morgon! 
När pappret kommit in till Smålandsvillan ska de rita ut allt exakt och sedan skickas det in och vi får invänta bygglov. Spännande! 
 
Kramar

ETIKETTER: 2017 | Allmänt | Rita i 3D | Vi bygger hus |

KOMMENTARER


KOMMENTERA HÄR:



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-POST: (Visas ej)


URL/BLOGGADRESS:


DIN KOMMENTAR: